Ubisoft, één van ‘s werelds bekendste en grootste ontwikkelaars van videogames heeft bekend gemaakt dat het onderzoekt welke mogelijkheden de blockchain technologie voor haar mogelijks in petto kan hebben. Deze bekendmaking is gebeurd door Lidwine Sauer tegenover IGN in de aanloop naar DICE 2018.

Informatie over Ubisoft kun je ook lezen op cryptobeginner.nl

Echte digitale collectibles

Sauer liet in haar reactie optekenen dat de blockchain technologie de mogelijkheid biedt om echte, digitale collectibles te creëren die niet zomaar gedupliceerd kunnen worden. De technologie biedt op dit vlak de mogelijkheden van een digitale picasso, alleen is het een stuk lastiger om ze te stelen in vergelijking met een echte Picasso. Daarnaast stelde Sauer nog dat het meest concrete idee die gerelateerd kan zijn aan de blockchain technologie betrekking heeft tot het realiseren van unieke DLC content. Ze vertelde er echter meteen bij dat dit slechts één van de vele mogelijkheden is die voor handen zijn.

Ook Atari toonde eerder reeds interesse in blockchain technologie

Ubisoft is lang niet het eerste of enige game gerelateerde bedrijf welke interesse toont in de blockchain technologie. Eerder liet Atari bijvoorbeeld ook reeds optekenen de mogelijkheden te bekijken om de technologie te gaan toepassen. Sterker nog, het bedrijf liet weten er aan te denken om diens eigen cryptocurrency op de markt te brengen. We zijn nu alvast benieuwd naar wat voor moois beide bedrijven in de toekomst voor ons in petto zullen hebben!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.