Binance heeft haar Ethereum & ERC-20 token stortingen vandaag tijdelijk opgeschort. Een technisch probleem lag aan de basis van deze beslissing. De exchange heeft evenwel niet in detail aangegeven door wat het technisch probleem precies werd veroorzaakt. Uiteindelijk duurde het toch een paar uur vooraleer de wallets terug open werden gesteld. Op moment van schrijven lijken de problemen in ieder geval definitief achter de rug te zijn. Binance zelf pakte uit met de volgende mededeling na afloop van de opschorting:

“ETH/ERC20 stortingen kunnen terug op een normale manier gebeuren. De tokens zijn bovendien gecrediteerd bij de accounts. Bedankt voor jullie geduld.”

Een topic welke verscheen op Reddit stelde dat Binance aan het werk was om een ‘bekend probleem’ op te lossen en dat de stortingen binnen een paar uur terug hervat zouden worden. In het verleden koos Binance er reeds diverse malen voor om wallets te sluiten vanwege technische problemen, maar het was de eerste keer dat Ethereum werd getroffen. Nog niet zo lang geleden ervoer Binance ook al problemen met Bytecoin. Toen werd er kort daarna voor gekozen om de coin te delisten. Zo’n vaart zal het met Ethereum ongetwijfeld niet lopen.

Geen problemen op het Ethereum netwerk

Ondanks het feit dat het gissen blijft naar de oorzaak van het probleem is het zo dat verschillende gebruikers hebben aangegeven dat het probleem zich niet zou situeren op het Ethereum netwerk zelf. Daar bleven de transacties namelijk gewoon succesvol uitgevoerd worden. Het tijdelijk bevriezen van de Binance wallet van Ethereum heeft geen direct effect gehad op de Ethereum prijs. Sterker nog, de coin liet een kleine stijging optekenen.

Het Ethereum netwerk zag bovendien tijdens de problemen bij Binance ook gewoon een normale load. De meeste gas-verbruikende applicaties kenmerkten zich zelfs door een veel lager gebruik. Het is echter zo dat tokens een compleet andere materie zijn. Ze zijn dan ook veel vatbaarder voor errors evenals scams, in het bijzonder wanneer er smart contracts bij betrokken zijn.

In een recent verleden was er ook al vreemde activiteit merkbaar bij Binance. Toen werden er namelijk 888,888 ETH tokens verstuurd vanuit Binance naar een onbekende wallet. Commentaren op Etherscan suggereerden dat de transactie te maken had met een verplaatsing van funds naar een nieuwe cold wallet van de exchange. Dat zou bovendien niet de eerste keer zijn. Eveneens recent haalde Binance immers ook het nieuws door zomaar even 38,000 Bitcoin uit één van haar cold wallets te halen.

Verschillende ERC-20 tokens gelist bij Binance

Binance heeft verschillende ERC-20 tokens op haar exchange gelist. In eerste instantie is er natuurlijk Binance Coin (BNB), maar wat bovendien ook te denken van Basic Attention (BAT) evenals stablecoins die gebruikmaken van de ERC-20 standaard? In ieder geval lijken de problemen inmiddels allemaal verholpen te zijn. Bovendien bleef de impact algemeen gezien zeer beperkt. Buiten een beetje overlast voor de gebruikers van de exchange is er geen grootschalige impact geweest op de koers van zowel ETH evenals de ERC-20 tokens. Wat er nu echter precies aan de basis lag van het probleem zullen we waarschijnlijk nooit te weten komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.