Er zijn zo van die cryptocurrencies die op sterven na dood zijn of eigenlijk gewoon reeds dood en begraven zijn en plots terug aan het oppervlak komen drijven. Peepcoin is zo’n coin waar de voorbije maand heel wat om te doen is geweest. Eerder raakte reeds bekend dat Peepcoin een transformatie zou doormaken en het DAPS project zou worden en dat heeft blijkbaar heel wat investeerders aangezet om hun vertrouwen te stellen in deze coin. Het resultaat is een sterk gestegen koers sinds het begin van de maand. Kon je toen nog 1 miljoen PCN tokens kopen voor ongeveer 100 euro, kosten deze je op vandaag reeds meer dan 1.000 euro.

De woelige geschiedenis van Peepcoin

Ondanks het feit dat Peepcoin het nu in de aanloop naar de coin swap goed doet (de swap gebeurt tegen een 1:1 ratio) moet het gezegd dat ze toch over een woelige geschiedenis beschikt. In eerste instantie werd Peepcoin in het leven geroepen als coin van het volk, maar de oorspronkelijke ontwikkelaar koos er al snel voor om de stekker uit het project te trekken. De Peepcoin community verraste vriend en vijand door in februari van dit jaar bekend te maken dat het Peepcoin zou omvormen tot het DAPS project.

Heel wat functies gedeactiveerd

Peepcoin staat er om bekend een coin te zijn welke is gebaseerd op het zogenaamde ‘zerocoin protocol’. Op vandaag moet er worden vastgesteld dat er heel wat functies echter niet actief zijn. Bij de swap naar DAPS zou daar verandering in komen en bovendien moeten er anonimiteitsfuncties worden toegevoegd aan de coin.

Indrukwekkende koersstijging

Wanneer we de evolutie bekijken die Peepcoin deze maand heeft meegemaakt kunnen we alleen maar vaststellen dat deze werkelijk indrukwekkend is geweest. Op datum van 1 mei lag de koers nog ergens rond de 0,000088 Amerikaanse dollar voor één PCN token. Het volume bedroeg toen ook amper 11.085 Amerikaanse dollar per 24 uur. Welke evolutie Peepcoin in deze korte periode heeft meegemaakt wordt meteen duidelijk wanneer we de cijfers van vandaag bekijken. Niet alleen is één PCN token op moment van schrijven 0,001087 Amerikaanse dollar waard, daarnaast bedraagt het volume over de voorbije 24 uur zomaar even 4.497.670 Amerikaanse dollar.

Wat is het verdere potentieel van Peepcoin?

Het heeft in de cryptowereld nagenoeg geen zin om een technische analyse los te laten op een coin waarin je wenst te investeren. Bovendien is het ook nog eens nagenoeg altijd zo dat een coin die een gain maakt zoals nu met Peepcoin het geval is geweest, achteraf enigszins terugvalt. Op moment van schrijven is er sprake van een bepaalde hype met betrekking tot Peepcoin en als er één ding is wat we weten van een hype, dan is het wel dat ze even snel terug kunnen gaan als ze oorspronkelijk zijn gekomen.

Anderzijds moet het gezegd dat er nog heel wat moois voor Peepcoin of het DAPS project zit aan te komen. De coin swap kan de cryptovaluta goed doen en in het bijzonder het feit dat er een masternode kan worden gedraaid zou zomaar kunnen blijven zorgen voor een aanhoudende interesse bij (potentiële) investeerders. Het is echter koffiedik kijken wat de koers nu gaat doen. Ze is de voorbije periode zo sterk gestegen dat een correctie er eigenlijk wel zit aan te komen.

Hoe Peepcoin kopen?

Geloof jij in de toekomst van Peepcoin of het DAPS project en wil je dan ook graag investeren? In dat geval moet je er rekening mee houden dat Peepcoin nog niet op de grotere exchanges verkrijgbaar is. Dat kan interessant zijn, want een listing op bijvoorbeeld Binance zou de coin een enorme boost kunnen geven (zo getuigde Bytecoin in een recent verleden nog), maar hoe kan je ze dan op vandaag kopen? Wel, daarvoor kan je wat ons betreft het beste kiezen voor CoinExchange.io. Zij heeft op moment van schrijven meer dan 60 procent van het totale volume op haar handelsplatform. Een mogelijks alternatief is de exchange Bluetrade. Voor welke van beide exchanges je uiteindelijk zal kiezen is uiteraard geheel aan jou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *