Bijzonder veel mensen hebben er in het verleden reeds voor gekozen om een Trezor wallet aan te kopen. De populariteit van deze hardware wallet stijgt echter alsmaar verder. Dit heeft alles te maken met het feit dat steeds meer investeerders inzien dat ze hun tokens wellicht voor een lange(re) periode zullen moeten vasthouden. Er voor kiezen om de tokens dan op te slaan op een hardware wallet zoals de Trezor is zeer verstandig. Op deze manier worden de tokens namelijk opgeslagen los van het internet waardoor ze niet zomaar gestolen kunnen worden. Ook wanneer de exchange waarbij u de tokens heeft aangekocht de deuren sluit zijn uw tokens nog steeds helemaal veilig. Ondanks het feit dat gebruikmaken van een hardware wallet zoals de Trezor dus bijzonder interessant is moet er toch ook een waarschuwing worden gegeven. Koop een dergelijke hardware wallet namelijk alleen maar nieuw bij de fabrikant en niet tweedehands. Doet u dat wel? Dan loopt u het risico op een ‘man in the middle attack’.

Steeds meer valse Trezor wallets op de markt

Het is helemaal niet nieuw dat het ontwerp en de hardware van Trezor wordt gebruikt (of moeten we zeggen ‘misbruikt’?) door derde partijen. Echter werden de klonen in het verleden altijd uitgegeven door legale bedrijven onder een aparte naam. Dit zorgde er voor dat het voor (potentiële) kopers duidelijk was dat het ging om een ander toestel dan het origineel. De nieuwe, valse hardware wallets die op de markt verschijnen misbruiken het Trezor One design en worden bovendien uitgegeven door onbekende partijen. Extra waakzaamheid is dan ook geboden. Dit geldt niet in het minst wanneer u een nieuwe Trezor wenst aan te kopen.

Ondersteuning voor meer dan 500 cryptocurrencies

Sinds de lancering van de originele Trezor One is de hardware wallet in sneltempo razend populair geworden. Dat is ook niet moeilijk, want ze biedt ruimte voor zomaar even 500 verschillende cryptocurrencies. De hardware wallet is voorzien van verschillende veiligheidsniveaus om potentiële risico’s tot een minimum te kunnen beperken. De laatste update van het toestel maakt het bovendien ook mogelijk om de tokens meteen aan te kopen vanaf het toestel. De valse Trezor wallets die nu op de markt verkrijgbaar zijn lijken op het eerste zicht exacte kopieën te zijn. Echter heeft Trezor nu zelf een aantal tips gegeven om te ontdekken of u met een echte Trezor wallet zit of u een vals exemplaar te pakken heeft.

A: Een te lage aankoopprijs
Is de prijs die u voor de Trezor wallet moet betalen veel lager dan normaal? Dan is de kans groot dat u te maken heeft met een vals exemplaar.

B: Een afwijkend hologram
Een zeer belangrijk aandachtspunt waaraan u in principe altijd kunt zien of de Trezor wallet die u wenst aan te kopen een echt exemplaar is of niet heeft betrekking tot het hologram welke op de verpakking is aangebracht. Op de website van Trezor zelf is een duidelijke afbeelding terug te vinden met het echte hologram en het valse exemplaar. Door hier goed op te letten is het in principe perfect mogelijk om een valse van een echte Trezor hardware wallet te onderscheiden.

Wilt u er absoluut zeker van zijn dat u bij het aankopen van een Trezor wallet een echt exemplaar in handen heeft? In dat geval is het altijd een aanrader om deze rechtstreeks aan te kopen bij de fabrikant. Zo kunt u er pas echt zeker van zijn dat uw cryptocurrencies in goede handen zijn en niet zomaar buitgemaakt kunnen worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *