Cryptobeginner.nl

Tether (USDT) gaat ook gebruikmaken van TRON (TRX) blockchain

Tether (USDT) gaat gebruikmaken van TRON blockchain

Het team achter de nummer één stablecoin van de wereld, namelijk ‘Tether’ heeft bekend gemaakt dat het haar platform ook compatible wil gaan maken met de TRON blockchain. Het team benadrukte wel meteen dat de TRC20-token zal bestaan naast Bitcoin’s Omny layer evenals de ERC-20 variant. Echter moet het gezegd dat de token welke is gebaseerd op de Ethereum blockchain veel minder actief is.

Het merendeel van het handelsvolume wordt op vandaag dan ook gerealiseerd door de Omni-based versie. Er zijn hiervan dan ook ruim 2 miljard aan USDT-tokens in circulatie. De nieuwe TRC20-token zal beschikbaar zijn in de op TRON gebaseerde dApps, maar zal bovendien ook verhandeld kunnen worden. Het is op moment van schrijven nog niet bekend hoeveel van deze tokens er zullen worden gecreëerd. De Tether CEO Jean-Louis der Velde stuurde alvast het volgende bericht de wereld in:

“We zijn bijzonder trots om aan te kunnen kondigen dat Tether een samenwerking heeft aangegaan met de TRON Foundation. Deze integratie onderstreept onze inzet om verdere innovatie binnen de cryptocurrencysector te gaan realiseren. Dit niet in het minst omdat we blijven inspelen op de geëvolueerde noden die vanuit de doelgroep zijn ontstaan en nog verder zullen ontstaan”.

Invloed van Tether blijft aanzienlijk

Ondanks het feit dat er sinds de lancering van Tether op de cryptomarkt ook heel wat andere stablecoins zijn geïntroduceerd blijft haar invloed hoog. Ze heeft op moment van schrijven dan ook nog steeds een slordige 95,6 procent van de markt in handen. Het resterende percentage van het marktaandeel dient dan nog te worden verdeeld over andere stablecoins zoals bijvoorbeeld TrueUSD (TUSD), Paxos (PAX) evenals de Gemini Dollar (GUSD). Op dit ogenblik is de activiteit die rond de Tether (USDT) gaat en wordt gerealiseerd extreem hoog. Ze is dan ook goed voor 27 procent van alle trades die worden gemaakt.

Toegang tot één van de snelst groeiende ecosystemen

De aanwezigheid van de USDT-token op de TRON blockchain zorgt er voor dat er toegang kan worden gekregen tot één van de snelst groeiende ecosystemen op de markt. Het TRON netwerk is op vandaag goed voor 1,5 miljard accounts en dat aantal neemt nog steeds gestaag toe. Bovendien is er ook nog de enorme populariteit op het netwerk voor dApps. De keuze voor USDT om een samenwerking met de TRON Foundation aan te gaan lijkt dan ook een uitstekende zet. De meerwaarde die Tether (USDT) gaat geven, zal uiteraard echter vooral naar de toekomst toe nog echt moeten blijken.

Ook TRX/USDT handelspaar genereert aanzienlijk volume

Ook een belangrijk deel van het volume van de TRX-token wordt gerealiseerd met behulp van het USDT-handelspaar. Het gaat hierbij op moment van schrijven om zomaar even 49 procent van het totale handelsvolume. Recent kon de TRX-token van TRON nog op heel wat extra aandacht rekenen. Dit niet in het minst omdat houders van de tokens konden rekenen op de BTT-airdrop welke onder meer heeft plaatsgevonden op de Binance exchange. Toen de airdrop plaats had gevonden zakte de koers van de TRX-token enigszins af. Het positieve sentiment welke heerst in de markt heeft er inmiddels echter voor gezorgd dat de weg naar boven terug open ligt. Uiteraard geen garanties. De kans blijft immers bestaan dat de koers ook nu weer vrij snel een nieuwe terugval zal kennen.

TRON (TRX) bereidt zich voor op BitTorrent File System launch

TRON (TRX) bereidt zich voor op BitTorrent file system launch

TRON (TRX) bereidt zich voor op de lancering van één van de grootste file-sharing ecosystems op de markt. Het nieuwe ecosysteem zal gebruikmaken van een combinatie van de TRON (TRX) en BitTorrent Token (BTT) technologieën. De file system lancering werd aangekondigd de voorbije maandag. De bekendmaking leverde een niet onbelangrijke bijdrage aan de hype die momenteel heerst met betrekking tot het TRON netwerk. Op Twitter stuurde TRON CEO ‘Justin Sun’ in ieder geval het volgende bericht de wereld in: 

“Welkom aan de nieuwe generatie van gedecentraliseerde opslagsystemen! #BTFS wordt het grootste, gedecentraliseerde P2P storage network met bijna 100 miljoen @BitTorrent user nodes, meer dan 1000 #TRON full nodes, 27 SR nodes en globale #TronGrid nodes. 3 resterende dagen! Ben jij ook zo opgewonden?” 

Op moment van schrijven is TRON reeds goed voor meer dan 3 miljoen accounts. Het netwerk heeft bovendien 1.366 regular nodes online. Deze vormen uiteraard de aanvulling op de 27 ‘Super Representatives’. Deze vormen de kern van het consensus van het TRON netwerk. 

Eén van de meest succesvolle nieuwe tokens 

Het nieuws over de file system launch dat door TRON de wereld in werd gestuurd deed niet alleen de koers van de TRX-token goed. Ook de BTT-token liet een niet onaanzienlijke meerwaarde optekenen. Hierdoor is ze uitgegroeid tot één van de meest succesvolle, nieuwe tokens op de markt. BTT wordt op moment van schrijven verhandeld tegen een prijs van 0,0016 Amerikaanse dollar. Ze is dan ook dichtbij een ranking in de top 30 van meest waardevolle cryptocurrencies ter wereld. De token zal in de komende periode blijvend ontgrendeld worden. Op deze manier kunnen de tokens als beloning worden toegekend aan TRX-houders. Dit gebeurt op maandelijkse basis.

TRX-token even terug in top 10 

Ook de marktwaarde van de TRX-token van TRON laat een nieuwe (kleine) stijging optekenen. Op woensdag noteert ze dan ook terug aan een waarde van 0,033 dollar. Dat is iets lager in vergelijking met de piek van gisteren. Toen bereikte de waarde later op de dag een stand van 0,036 dollar. De nieuwe waardestijging zorgde er zelfs voor dat de TRX-token terug even in de top 10 terecht kwam van meest waardevolle cryptocurrencies. Inmiddels heeft deze positie evenwel al terug moeten afstaan. Het TRON netwerk blijft ook een alsmaar verder toenemend aantal dApps optekenen. Daardoor blijft ze een belangrijke concurrent voor Ethereum. 

Handleiding voor ontwikkelaars 

Recent heeft de TRON Foundation een handleiding uitgegeven voor ontwikkelaars. Op deze manier hoopt ze de belangstelling voor het netwerk ook voor smart contracts uit te breiden. Eén van de grootste voordelen van het TRON netwerk is dan ook terug te vinden in de lage kosten voor het uitvoeren van smart contracts. Bovendien is bekend dat de TRX-token eveneens een partnership is aangegaan met de Opera internet browser. 

Justin Sun lanceert teaser voor nieuw project 

Bovenstaande is nog lang niet alles. Het is duidelijk dat Justin Sun het TRON project niet uit de schijnwerpers wil zien verdwijnen. DE CEO van TRON maakte eerder dan ook reeds door middel van een teaser een verwijzing naar een nieuw project welke er zit aan te komen. Meer details over het nieuwe project zouden bekend worden gemaakt na de eerste juni. Het is tot dusver nog niet bekend of de nieuwe aankondiging ook betrekking zal hebben tot BitTorrent of niet. De (nabije) toekomst zal het ons leren!

Bittrex list TRON, lancering van Main Net loert om de hoek

Bittrex list TRON, lancering van Main Net loert om de hoek

Er is de voorbije periode reeds heel wat te doen geweest over TRON. Het betreft hier dan ook een typisch platform van ‘you hate it or you love it’. Binnen de industrie zijn de meningen dan ook sterk uiteenlopend. De één ziet er een mooie toekomst voor weggelegd terwijl de ander zelfs het woord ‘scam coin’ in de mond durft te nemen. Welke van deze partijen uiteindelijk gelijk zal krijgen zal de toekomst moeten uitwijzen. Feit is wel dat TRON (TRX) aardig aan de weg aan het timmeren is en dat heeft ze een listing bij enkele nieuwe exchanges opgeleverd.

Informatie over TRON vind je bij cryptobeginner.nl

Bittrex listing laat koers met meer dan 30% stijgen

TRON was natuurlijk reeds verkrijgbaar bij verschillende fantastische exchanges waaronder Binance & HitBTC, maar nu mag ook Bittrex aan dat lijstje worden toegevoegd. Meteen na de bekendmaking van deze nieuwe listing steeg de koers van TRON met zomaar even 30 procent naar een waarde van 0,056474 Amerikaanse dollar. Inmiddels is ze weliswaar een beetje afgezakt, maar toch noteert ze nog steeds hoger dan voor de bekendmaking van de listing. De huidige koers staat op 0,050249 Amerikaanse dollar.

Niet alleen Bittrex koos er voor om TRON op te nemen op haar platform. Niet veel later verscheen namelijk ook het nieuws dat de Zuid-Koreaanse exchange ‘Upbit’ er voor had gekozen om hetzelfde te doen. Op deze manier wordt TRON in één klap beschikbaar voor een aanzienlijk grotere doelgroep en lijkt de weg open te liggen naar een (nog) hogere koers. Alleen maar omwille van deze nieuwe listings? Niet echt. Ook de lancering van het Main Net loert namelijk om de hoek.

Lancering van Main Net op 31 maart 2018

Een belangrijke mijlpaal voor TRON zit er aan te komen op 31 maart van dit jaar. Op moment van schrijven is TRON namelijk nog steeds afhankelijk van Ethereum voor het verwerken van haar transacties. Daar komt met de lancering van het Main Net op 31 maart verandering in. Vanaf dat ogenblik verdwijnt de afhankelijkheid ten opzichte van Ethereum waardoor er niet alleen (zeer) lage transactiekosten, maar ook een groter aantal transacties per seconde gerealiseerd kunnen worden.

Stablecoin USDT gelanceerd op TRON blockchain 

Tether's USDT gelanceerd op TRON blockchain

Tether is officieel gestart met het uitgeven van haar USDT-token op de blockchain van TRON (TRX). De bekendmaking kwam er door middel van een blogartikel welke door Tether werd gepubliceerd op 17 april. De ontwikkeling heeft betrekking tot een upgrade van het op het OMNI protocol-gebaseerde USDT welke in principe gedekt zou moeten zijn door de Amerikaanse dollar op een 1:1 basis. Vanaf nu is het dus mogelijk voor gebruikers om niet alleen USDT op te slaan, maar ook te versturen door middel van smart contracts die worden uitgevoerd op de blockchain van TRON. 

Mogelijk bij verschillende exchanges

Verschillende cryptocurrency exchanges hebben inmiddels aangegeven dat ze ondersteuning zullen gaan bieden voor de uitgifte van USDT op de TRON blockchain. In eerste instantie ging het daarbij om de exchange Huobi, maar ook OKEx heeft inmiddels laten optekenen dat het de uitgifte van de USDT-token op TRON zou gaan ondersteunen. Hetzelfde geldt overigens ook voor de in de Verenigde Staten gevestigde exchange Poloniex. 

Poloniex heeft de ondersteuning voor de USDT-token op de TRON blockchain zelfs reeds toegevoegd. Dit geldt niet alleen voor stortingen, maar ook voor opvragingen in USDT. Daarnaast heeft de exchange laten optekenen dat er later deze maand een airdrop zal worden uitgevoerd. Over deze airdrop werd alvast het volgende gezegd: 

“De hoeveelheid aan USDT we zullen ontvangen door middel van de airdrop is volledig afhankelijk van de hoeveelheid die we uiteindelijk zullen converteren. Op het ogenblik dat de airdrop begint zullen klanten van Poloniex gecrediteerd worden op basis van de hoeveelheid aan USDT-tokens waarover ze beschikken bij Poloniex”. 

De andere exchanges die er voor hebben gekozen om ondersteuning te bieden voor Tether (USDT) op de blockchain van TRON hebben tot dusver nog niets bekend gemaakt over een eventuele airdrop. Het is nu in ieder geval afwachten wat de nieuwe overeenkomst tussen Tether en TRON teweeg zal brengen voor de waarde van de TRX-token. Naar aanleiding van het nieuws volgde een korte pump, maar de koers is inmiddels toch een beetje teruggevallen.

Bekendmaking van overeenkomst 

TRON en Tether maakten de overeenkomst bekend in maart van dit jaar. In een officiële bekendmaking lieten beide partijen optekenen dat de USDT token gebruik zou gaan maken van de blockchain van TRON. Op deze manier moet de blockchain in haar totaliteit toegankelijker worden gemaakt voor niet alleen organisaties, maar ook voor institutionele beleggers. 

Wantrouwen ten opzichte van Tether blijft bestaan 

Ondanks de lancering van de USDT-token van Tether op de blockchain van TRON moet het gezegd dat het wantrouwen in de stablecoin blijft bestaan. De community reageerde dan ook verbaasd toen door Tether bekend werd gemaakt dat niet alle uitgegeven USDT-tokens zijn gedekt door Amerikaanse dollars. In plaats daarvan is een deel van de tokens gedekt door schuld. Dit zorgt er voor dat de USDT-token in principe een grote risico kent ten opzichte van de andere stablecoins die op de markt zijn terug te vinden. Op het ogenblik dat je er dus als gebruiker of investeerder voor kiest om grote hoeveelheden aan USDT aan te houden is dit absoluut een punt waar je rekening mee zal willen houden.

Komt er een samenwerking tussen TRON & Ethereum?

Komt er een samenwerking tussen Tron en Ethereum?

Justin Sun, mede-oprichter van TRON (TRX) heeft duidelijk gehint in de richting van een samenwerking met Ethereum (ETH). De samenwerking zou er zelfs sneller komen dan we op het eerste zicht zouden verwachten. Als alles goed gaat moet ze namelijk uit de startblokken schieten voor het einde van het jaar. Tijdens een interview met Rachel Wolfson, beter bekend als de ‘Crypto Chick’ heeft Sun zich laten ontglippen dat een samenwerking met de ontwikkelaars van Ethereum iets is waar hij ernstig over nadenkt.

“Nog dit jaar zullen mensen een officiële samenwerking zien tussen TRON (TRX) en Ethereum (ETH). Op deze manier hopen we een positieve invloed te hebben op de industrie”. Tot dusver werden er evenwel nog geen verdere details vrijgegeven over de samenwerking.

Tijdens het interview heeft Sun ook gehint in de richting van de aankomende ‘Layer 2’ oplossing voor het TRON netwerk. Daarnaast liet Sun zich eveneens positief uit over de komst van USDT tokens naar het TRON netwerk. Sun is er van overtuigd dat ze USDT veel sneller zullen kunnen verwerken dan de dagelijkse transactielimieten waar ze tegenaan lopen. USDT is gebaseerd op de Bitcoin Omni layer. Dit betekent dat ze onder meer wordt gelimiteerd op vlak van transactiekosten.

“USDT-TRON zal er in eerste instantie in slagen om meer gebruikers naar de industrie te brengen. Dit in eerste instantie alleen al omdat het eenvoudiger wordt voor zij die nog niet eerder iets met crypto hebben gedaan om het te begrijpen en te accepteren. Het resultaat hiervan is dat (nog) meer mensen kennis zullen maken met TRON. Hier zullen niet alleen wij van profiteren, maar ook de volledige industrie”, aldus Sun in een blogartikel die hij de wereld heeft ingestuurd.

Compatibiliteit met de Ethereum Virtual Machine (EVM)

Het TRON ecosysteem is gebouwd met een zekere compatibiliteit voor de Ethereum Virtual Machine (EVM). Echter is het netwerk op zich vrij verschillend, dit niet in het minst omdat ze vertrouwt op een reeks van zogenaamde ‘delegates’ voor de productie van blokken. TRON wordt algemeen aanzien als één van de meest actieve netwerken welke beschikt over een groot aantal transacties en een uitgebreid gebruiksvlak.

Directe concurrent voor Ethereum

Dat er een samenwerking komt tussen de ontwikkelaars van beide platformen hoeft in principe niet te verbazen, maar anderzijds is het nog maar zeer de vraag of dit voor de toekomst van Ethereum wel zo gunstig is. Het TRON netwerk wordt algemeen namelijk aanzien als één van de belangrijkste concurrenten voor Ethereum. Dit niet in het minst omdat ze over een aanzienlijk grotere hoeveelheid distributed app gebruikers beschikt. TRON dApps worden dagelijks door duizenden gebruikers gebruikt terwijl Ethereum ergens rond een paar honderd gebruikers blijft steken. Op dit vlak heeft TRON dus duidelijk (aanzienlijk) betere papieren.

Samenwerking kan groot potentieel met zich meebrengen

Alles bij elkaar gezien moet het wel gezegd dat Sun een punt heeft wanneer hij zegt dat een samenwerking tussen de ontwikkelaars van beide platformen een positieve impact kan hebben op de industrie in totaliteit. Hoe dit precies zal gaan uitpakken en op welke vlakken de samenwerking precies zal ontstaan zal de toekomst echter duidelijk moeten maken.

TRON houdt een airdrop onder Ethereum houders

Tron houdt een airdrop voor ethereum houders

Er zijn maar weinig cryptocurrencies die er in slagen om zo’n uitstekende marketing te voeren als TRON. In het verleden werden gebruikers van de exchange Binance reeds getrakteerd op een gratis hoeveelheid aan TRX-tokens die letterlijk uit de lucht kwamen vallen en nu blijkt hetzelfde te gaan gebeuren. Deze keer zijn houders van Ethereum de gelukkigen. Voorwaarde is wel dat je over minimaal 1 ETH beschikt. Naar verwachting zouden ongeveer 600.000 investeerders in aanmerking komen voor de airdrop.

Airdrop van 30 miljoen TRX-tokens

In een aankondiging heeft het team achter TRON laten weten dat de Ethereum community kan rekenen op een airdrop van 30.000.000 TRX-tokens. Het team benadrukte dat de snapshot voor de airdrop reeds werd genomen en dat eigenaars geen enkele actie dienen te ondernemen. Dit betekent dat hun wallets niet geünlocked dienen te worden en ook het invoeren van private keys zal geen vereiste zijn. Er wordt bijgevolg benadrukt dat iedereen waakzaam moet zijn voor scams die de kop opsteken naar aanleiding van deze bekendmaking.

Bittrex maakt TRX/USDT handel mogelijk

De exchange Bittrex heeft er inmiddels voor gekozen om TRX/USDT handel mogelijk te maken. Op deze manier hoopt ze een deel van het marktaandeel van Binance te kunnen claimen. Deze laatste bleek tot dusver de exchange bij uitstek te zijn voor de handel in TRX-tokens. Op vandaag laat TRON in ieder geval een mooie meerwaarde optekenen van meer dan 21 procent over de voorbije 24 uur. Het beloven hoe dan ook spannende tijden te worden voor (potentiële) investeerders in TRON. Het project lanceert immers haar mainnet op 31 mei van dit jaar.

Ondanks het feit dat het TRON project een enorme groei heeft gekend blijft het nog maar zeer de vraag waar de toekomst nu precies ligt. Justin Sun, oprichter van TRON liet recent optekenen dat TRON beter zou zijn dan Ethereum. Echter ontbreekt het TRON op dit ogenblik nog aan praktijkvoorbeelden waardoor het eigenlijk nog niet echt wordt gebruikt. Dit was ook de reactie van Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum. Hij ging recent zelfs zo ver om TRON te bestempelen als een scam-coin. Wie er uiteindelijk gelijk zal krijgen zal de toekomst moeten uitwijzen.

LiteBit voegt nu ook TRON (TRX) toe aan haar aanbod

:iteBit voegt TRON (TRX) toe

De bekende, Nederlandse aanbieder van cryptocurrencies LiteBit houdt woord. Vorige week maakte ze reeds bekend dat het Cardano (ADA) had toegevoegd aan haar aanbod. Meteen werd er ook aangegeven dat er nog enkele andere namen zouden volgen. Op vandaag is de tweede nieuwe cryptocurrency aan de beurt. Ook dit keer gaat het om een grote naam uit de cryptowereld, namelijk TRON (TRX).

De keuze voor TRON is eigenlijk niet helemaal onverwacht. TRON en haar TRX-token is een populaire cryptocurrency waar veel investeerders heel wat van verwachten. De listing van TRON komt bovendien op een uitstekend moment. In de aanloop naar de lancering van het mainnet van TRON eind mei zal er wellicht nog heel wat beweging vastgesteld kunnen worden in de koers.

Helaas is er voor TRON op dit moment geen ingebouwde wallet voor handen bij LiteBit. Dit betekent dat je de TRX-tokens die je via LiteBit aankoopt naar je wallet-adres van de exchange zal moeten versturen. Toch zal de listing bij LiteBit voor heel wat (beginnende) investeerders in cryptocurrencies goed nieuws zijn. Op deze manier kunnen zij namelijk eindelijk TRON kopen met vers fiat-geld.

TRON kopen bij LiteBit?

TRON kopen bij LiteBit kan zoals steeds gebeuren met behulp van iDeal. Ook Bancontact voor Belgische klanten is een mogelijkheid. Heb je er eerder reeds voor gekozen om een bepaald saldo te voorzien onder de vorm van LiteBit credits? In dat geval kan je deze meteen gebruiken om te investeren in een bepaalde hoeveelheid TRX-tokens. Wil jij ook graag TRX-tokens kopen bij LiteBit, maar heb je nog geen account? Dan kan je deze meteen gratis aanmaken door middel van deze link!

TRON (TRX) maakt zich op voor hard fork upgrade

TRON maakt zich op voor hard fork upgrade

TRON (TRX) heeft bekend gemaakt dat het een belangrijke upgrade gaat doorvoeren komende donderdag 28 februari. De upgrade zal worden uitgevoerd door middel van een hard fork. De upgrade realiseert versie 3.5 van het netwerk. Het was mede-oprichter en CEO Justin Sun welke de aankondiging de wereld in heeft gestuurd via social media. In deze aankondiging stond het volgende te lezen:

“TRON zal haar 3.5 hard fork lanceren op 28 februari. Nieuwe features: 1. multi-sig en acct mng institution ready 2. Dynamische energie aanpassingen op basis van real-time network performance 3. 50% betere prestaties & res usage 4. Verbeterde VM beveiliging, events server voor Dapps. Go!”.

Het nieuws van de upgrade komt er enkele dagen nadat TRON zich heeft weten te profileren als één van de leidende netwerken op vlak van dApps. Versie 3.5 brengt dan ook verschillende features met zich mee die een vlottere functionaliteit weten te realiseren. Op moment van schrijven weet TRON een record hoeveelheid van 748 transacties per seconde te verwerken. Gemiddeld worden er echter 17 transacties per seconde op het netwerk uitgevoerd. De nieuwe upgrade moet er in het bijzonder voor zorgen dat de efficiëntie van het netwerk verder wordt verbeterd.

Ondersteuning voor ‘multi-signature transaction verification’

De aankomende upgrade van TRON zal eveneens ondersteuning met zich meebrengen voor multi-signature transactie verificaties. Bovendien zal het voor veel mensen ook als muziek in de oren klinken dat er een nieuw systeem op vlak van energie beheer wordt gelanceerd. Dit systeem zal nu zijn afgestemd op de activiteit van block producers. Daarnaast zal er eveneens rekening worden gehouden met de actuele vereisten van het netwerk.

Naast bovenstaande moet de nieuwe upgrade het eveneens mogelijk maken voor gebruikers om eenvoudig(er) van account te kunnen wisselen. Op moment van schrijven is het TRON netwerk goed voor zomaar even 1,8 miljard accounts. Bovendien beschikken gebruikers over de mogelijkheid om meerdere accounts voor zichzelf aan te maken.

Geen invloed op de TRX-prijs

Ondanks het feit dat de aankomende upgrade terug goed nieuws vormt voor TRON (TRX) heeft het nieuws geen invloed gehad op de waarde van de TRX-token. De asset kenmerkte zich de voorbije 24 uur zelfs vooral door een rode koers. De TRX-token leverde dan ook ruim 9 procent van haar waarde in. Hierdoor viel ze terug naar een prijs van 0,24 dollar. Het gemiddelde volume dat door het netwerk gaat blijft bovendien steken op ongeveer 283 miljoen dollar.

Het gebruik van de TRON dApps heeft wel een significante stijging weten te realiseren. De leidende app op moment van schrijven, namelijk ‘PLAY GOC’ is op zichzelf goed voor 7.200 gebruikers in 24 uur. Dat het gebruik van de TRON dApps toeneemt vormt een belangrijk verschil in vergelijking met andere leidende platformen. Het gebruik bij concurrerende netwerken zoals Ethereum evenals EOS blijft namelijk een stuk beperkter.

Bruikbaarheid van dApps wordt nog groter met nieuwe upgrade

De nieuwe upgrade die TRON lanceert moet er voor zorgen dat er een nog efficiënter gebruik kan worden gerealiseerd voor wat de TRON Virtual Machine betreft. Hierdoor moet de bruikbaarheid van dApps naar een nog hoger niveau worden getild. Benieuwd of de upgrade er uiteindelijk in zal slagen om alle vooropgestelde verwachtingen in te lossen.

Tron prijs stijgt tot 67% in zeven dagen

Tron prijs stijgt 67% in 7 dagen

Gaat Tron-TRX dit volhouden?

De Tron prijs (TRX) behield tot op woensdag zijn stijgende lijn ondanks het afwachtende gedrag van andere cryptocurrencies.
De TRX/USD koers bereikte gisteren een zeer mooie piek van 0,034128. Een stijging van 67% over de afgelopen 7 handelsdagen. Van woensdag op donderdag, liet dit handelspaar een stijging zien van maar liefst 13,56% ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Het sterke koopgedrag had de marktkapitalisatie van Tron op een bepaald moment zover omhoog gestuwd, dat deze 2 plaatsen steeg in de top 100. Bitcoin SV en Tether werden gepasseerd, maar op moment van schrijven, heeft Tether zijn plaatst weer terug herwonnen.
Tron heeft ook even de spierballen laten zien aan Bitcoin. Woensdag sprong het van een 655 satoshi even naar een top van 841 satoshi. Een mooie piek van 28%, maar ook op dit moment is de koers weer terug gegleden naar de 707 sat.

Lancering van het BitTorrent token

Het positieve sentiment in Tron lijkt te zijn gestegen na de lancering van het BitTorrent crypto-token (BTT). Het is de bindende cryptocurrency van het BitTorrent-protocol. Tron heeft dit populaire torrent platform voor het delen van bestanden vorig jaar overgenomen.
 De persmededeling geeft aan dat BitTorrent gebruikers beloningen kunnen verdienen in BTT, voor het promoten en delen van de bestanden. BTT is, volgens de whitepaper van BitTorrent, gebaseerd op de TRC-10-standaard van Tron.

Deze ontwikkeling lijkt dus belangstellenden naar de Tron markt te hebben getrokken. Want wanneer je naar de andere top coins kijkt, zie je dat die het moeilijk vinden om hun volgende opwaartse doelen te bereiken. Dit verklaart althans de inhaalslag van de Tron-token (TRX) ten opzichte van Bitcoin.

Hoe lang zal deze Tron rally nog duren?

De eerste tekenen van een negatievere handel suggereert dat beleggers hun longposities willen verlaten. De terugval van 841 sat naar de huidige koers van 707 sat, duiden toch op stevige winstnemingen.
De TRX/USD combi, heeft zijn opwaartse doelen overschreden volgens het momentum van de ‘Relative Strength Indicator’ (RSI). Woensdag was deze bijna 80, wat weer aangaf dat een neerwaartse correctie in de komende handelsdagen mogelijk was. Maar uiteindelijk heeft het TRX/USD-paar nog een rode lap voor de stier gebruikt, waarna het zijn up-trend hervatte, en een nog beter hoogtepunt vormde. Volgens bepaalde analisten is er zelfs een mogelijkheid dat er een neerwaartse correctie voor dit paar zal volgen tot 0,0182. Dit zal dan als een steunpunt gebruikt kunnen worden. Dit scenario wordt overigens ook nog niet aangemerkt als het slechtste scenario.

De Tron prijs heeft een patroon gevormd wat de markt ‘cup and handles’ noemt. En deze werd meteen gevolgd door een uitbraak. Op dit moment ziet het er naar uit dat er een correctie plaatsvind in de koerswinst van de afgelopen periode. Er was overigens nog een analist die in extra info meldde dat, ‘in geval van een volgende ‘break-out’ die bij een koers van 0,0310 zit, de volgende opwaartse doelstelling zou verschuiven naar 0,0443.’ Dit was de hoogste stand vanaf de handelssessie op 18 juli 2018.

Wij wensen een ieder die Tron (TRX) in zijn bezit heeft natuurlijk deze mooie koers toe. Maar wij van cryptobeginner.nl, moeten u natuurlijk wijzen op de fluctuerende en ongrijpbare koersen welke cryptoland laat zien. Blijf uw huiswerk doen en wees alert!

Meer dagelijkse TRON transacties (TRX) dan Ethereum

Meer dagelijkse TRON transacties dan bij Ethereum

TRON heeft een nieuw succes geboekt in haar ‘strijd’ tegen Ethereum. Het aantal TRON transacties welke de voorbije 24 uur op het TRON-netwerk zijn uitgevoerd lagen namelijk hoger in vergelijking met het aantal transacties die konden worden opgemerkt in het netwerk van Ethereum. De voorbije 24 uur werden er zomaar even 517.706 TRON transacties geregistreerd. Dat was net wat meer over het weekend gezien in vergelijking met Ethereum die eigenlijk stelselmatig op vlak van dagelijkse transacties ergens tussen de 500.000 & 600.000 schippert.

Lancering van eerste grootschalige dApp

De reden voor de aanzienlijke stijging in het aantal TRON transacties hoeven we eigenlijk niet ver te zoeken. Het netwerk zag namelijk de lancering van haar eerste grootschalige dApp. Het gaat hierbij om de TRONBet dApp die zich eigenlijk weinig verrassend richt op… gaming! Tijdens de eerste dag van de lancering was de TRONBet dApp reeds goed voor meer dan 10.000 sessies. Dat er als eerste grootschalige dApp werd gekozen voor een gok applicatie hoeft niet te verbazen. Gok en game applicaties zijn namelijk ook verantwoordelijk voor een groot gedeelte van het volume aan transacties welke worden gerealiseerd in de netwerken van Ethereum evenals EOS. Dit uiteraard omdat het plaatsen van weddenschappen pas mogelijk is op het ogenblik dat er een bepaalde hoeveelheid aan tokens wordt verstuurd.

Nieuwe grote mijlpaal voor TRON

Bovenstaande vormt een nieuwe, belangrijke mijlpaal voor het TRON project. Het gaat sowieso de goede richting uit met TRON, want eerder raakte reeds bekend dat ze EOS voorbij was gegaan op vlak van het aantal accounts. De piek in TRON transacties heeft de voorbije dagen bovendien aardig stand weten te houden waarbij het maximum werd bereikt op 19 oktober. Toen klokte het aantal dagelijkse transacties af op een mooie 630.018 stuks. Tijdens dezelfde periode kwam Ethereum niet verder dan 547.543 transacties in 24 uur.

516.300 TRON accounts

Het netwerk van TRON zou inmiddels 516.300 accounts tellen. Dit althans wanneer we Tronscan mogen geloven. De lancering van TRONBet is uiteraard niet het enige waar naar wordt uitgekeken. Ook in de komende weken en maanden staan er nog heel wat interessante dApps klaar om op het netwerk te arriveren. Ondanks al het goede nieuws dat over TRON is verschenen de voorbije periode en alles wat er dus nog aan zit te komen moet het gezegd dat de TRX-prijs daar eigenlijk verrassend genoeg weinig of niet op heeft gereageerd. Dit is echter ongetwijfeld voor een groot deel te wijten aan de nog steeds sluimerende cryptomarkt.

TRON mag dan ook zo langzaam maar zeker haar hoop op een rally voor het jaareinde opbergen. Het blijft dan ook moeite ondervinden om door de weerstand rond het 0,03 niveau heen te breken. Op moment van schrijven circuleert de token dan ook ergens rond een waarde van 0,023 Amerikaanse dollar. De market cap bedraagt bovendien 1.566.706.542 Amerikaanse dollar. Uiteraard mogen we niet voor onze beurt spreken en is het perfect mogelijk dat er alsnog indrukwekkende positieve cijfers waargenomen zullen kunnen worden voor wat de TRON koers betreft. De (nabije?) toekomst zal het ons leren!

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!