Cryptobeginner.nl

Kan de overheid uw Bitcoin-transacties traceren?

Overheden wereldwijd hebben steeds meer aangedrongen op wetten om Bitcoin en de hele cryptosector te reguleren. Volgens hen ondermijnt de decentralisatie van Bitcoin de controle van de overheid over financiële transacties, waardoor er een achterpoortje ontstaat voor criminelen. Sommige overheden beweren dat het complexe en gedistribueerde netwerk van Bitcoin het moeilijk maakt om transacties te traceren, wat criminele activiteiten als witwassen van geld, drugshandel, financiering van terrorisme en fraude in de hand werkt. U kunt meer leren over bitcoin-handel en een betere handelaar worden met Bitcoins Era.

De mythe van de anonimiteit van Bitcoin

Een veelgehoord argument is dat Bitcoin-transacties anoniem en ontraceerbaar zijn. Dergelijke meningen zijn echter niet helemaal juist. De onderliggende blockchain-technologie van Bitcoin valideert de openbare adressen en transactiegegevens van gebruikers op een gedeeld digitaal grootboek. De informatie is toegankelijk voor alle Bitcoingebruikers, maar onthult niet hun echte identiteit. Bovendien zijn Bitcoin-transacties niet onderworpen aan de Know Your Customer (KYC)-regels. Daarom zeggen sommige mensen dat Bitcoin anoniem is.

De omgeving verandert echter snel: cryptobeurzen werken steeds vaker samen met rechtshandhavingsinstanties om transacties te traceren. Sommige crypto-uitwisselingsplatforms vereisen nu KYC-ID’s voordat mensen van hun diensten gebruik mogen maken. Vervolgens delen zij de gegevens met de rechtshandhavingsinstanties. Dat maakt het voor de overheid makkelijker om de Bitcoin-transacties van mensen te volgen.

Als uw Bitcoin-fondsen ongebruikt blijven in een persoonlijke portemonnee of op een uitwisselingsplatform, kunt u alleen anoniem blijven. Die status eindigt zodra u geld ontvangt of verstuurt via de portefeuille. Als u vertrouwt op een cryptobeurs die KYC-regels toepast, kan de overheid gemakkelijk de geüploade documenten op het platform gebruiken om uw identiteit te onthullen en uw transacties te volgen.

Hoewel de meeste Bitcoingebruikers gezagsgetrouwe burgers zijn die zich zorgen maken over hun privacy, is de anonimiteit van Bitcoin een krachtig instrument dat financiële criminaliteit in de hand kan werken. Het gedecentraliseerde netwerk en het virtuele bestaan van Bitcoin kunnen duistere transacties verborgen houden voor het publiek. De gegevens die met cryptovaluta worden geassocieerd, creëren echter een forensisch spoor dat de volledige financiële transacties van gebruikers plots tot publieke informatie kan maken.

Transacties van Bitcoingebruikers traceren

Wetshandhavers en regelgevende instanties kunnen de portefeuilles van Bitcoingebruikers traceren met behulp van kleine beetjes informatie langs het geldspoor. Het is echter een ingewikkeld en moeizaam proces dat gespecialiseerde hulpmiddelen vereist. Ze halen meestal gegevens van darknet marktplaatsen en oogsten informatie via cryptomining. De instanties kunnen ook gebruik maken van de online geschiedenis van mensen en de informatie vergelijken met de KYC-gegevens op crypto-uitwisselingsplatforms om eigenaars van Bitcoin-portefeuilles te identificeren.

In tegenstelling tot wat sommigen misschien denken, worden Bitcoin-transacties opener en traceerbaarder dan banktransacties. In mei 2021 hielp de FBI bijvoorbeeld bij het terughalen van Bitcoin ter waarde van 2,3 miljoen dollar die als losgeld aan een criminele organisatie was betaald.

Academische onderzoekers en vernieuwers creëerden de versleutelingen en softwaresystemen van Bitcoin om als gedecentraliseerde munt te werken. De meesten van hen werken momenteel samen met de wetshandhavingsinstanties om misdadigers op te sporen en te arresteren. Bitcoin-transacties genereren veel gegevens die onderzoekers in staat stellen ze te koppelen aan verkopen op online platforms en uiteindelijk aan handelaars.

Onderzoekers volgen niet alleen de Bitcoin-blockchain en de online markten, maar proberen ook de IP-adressen van verkopers te achterhalen. Onderzoekers in de Silk Road-zaak verzamelden bijvoorbeeld stiekem flarden gegevens van afbeeldingen, teksten en Bitcoin-transacties op het platform. Vervolgens koppelden zij het bewijsmateriaal aan de IP-adressen van de toestellen die door kopers en verkopers werden gebruikt.

Soms gebruiken mensen dezelfde pseudoniemen op hun sociale platforms tijdens Bitcoin-transacties. Dat maakt het ook makkelijker voor opsporingsambtenaren om uw online activiteiten te volgen, inclusief de Bitcoin-transacties die onder hetzelfde pseudoniem worden uitgevoerd.

Over het algemeen heeft Bitcoin verbeterde privacy- en veiligheidsmaatregelen. Het legt echter ook de nadruk op de grootst mogelijke doorzichtigheid bij financiële transacties. De overheid kan uw Bitcoin-transacties volgen, maar alleen als u Bitcoin gebruikt om misdaden te plegen, zoals drugshandel, witwassen van geld, belastingontduiking en fraude.

Bitcoin-minen

Het proces van het digitaal toevoegen van transactierecords aan de Blockchain, is waar de Bitcoin- mining verwijst. Bij mining gaat het om het bijhouden van gegevens die uitgevoerd worden. Elke Bitcoins minen draagt over de hele wereld bij aan het decentraliseren van het peer to peer netwerk. Dit zal ervoor zorgen dat het betalingsnetwerk betrouwbaar en veilig is.

Bitcoin miner kopen

In de blockchain biedt Bitcoin een ontwrichtende technologie. Transacties kunnen hier wereldwijd plaatsvinden, zonder overheidsbeperkingen en vertragingen. Miners van Bitcoin zien waarde in de decentralisatie van cryptocurrency.

Je zult je weleens afvragen; Hoe werkt Bicoin minen? Bitcoin mining is het maken, genereren van Bitcoins met je computer. Deze computer heeft dus een specifieke hardware configuratie nodig om goed te kunnen minen. Hierbij hoef je niet eens een krachtige processor nodig te hebben. Je kunt gewoon een instap processor gebruiken, de videokaarten doen namelijk het zware rekenwerk bij mining. Het is daarom belangrijk om de juiste videokaarten te gebruiken in een Bitcoin configuratie. Dit bepaalde een bepaald deel van je succes tijdens het minen.

Als je minen ingewikkeld vindt of geen investeringen in hardware en geen hoge energie rekening wenst, dan kan je ook gewoon direct cryptomunten kopen. De aankoop kan in euro’s en ze daar ook eventueel verhandelen. De opkoop kan via de Nederlandse Bitvavo. Mocht de waarde van de Bitcoin, Litecoin, Ethereum en ga zo maar door, stijgen? Dan kan je daar ook gemakkelijk weer het verkopen starten.

Hoe moet je bitcoins minen

Momenteel is het niet meer rendabel om als individu bitcoin te kunnen minen. Met een simpele laptop kon je dit in de beginjaren met je technische kennis zeker doen. Nu hoe er meer miner bij zijn gekomen, is de moeilijkheidsgraad gestegen. Je apparatuur zal steeds beter en sneller moeten zijn, om te kunnen minen. Het minen van Bitcoin geschiedt nu door miningpools. Hieronder vallen bedrijven die in een keer hun krachten bundelen naar elkaar. Zodra je zover bent, sluit je je aan bij een miningpool, daarna worden de inkomsten van de Bitcoin verdeeld over een aantal deelnemers. Dit betekent dat het minen niet meer winstgevend is.

Bij het minen van Bitcoin kun je dat doen met geavanceerde ASIC-chips. De Chinese Btmain heeft de bekendste Bitcoin mining apparatuur gefabriceerd. Om de zoveel tijd brengt deze fabrikant nieuwe apparatuur uit. Met deze apparatuur is het mogelijk om cryptocurrency te minen zoals de Bitcoin en Litecoin. Om de nieuwste apparatuur voor Bitcoin te kopen ben je al zeker een euro 1000 kwijt. Je bent er dan nog net. Want de apparaten kosten veel stroom. Dit betekent dat je naast je mining apparatuur veel lawaai zal ondervinden. Ook komt er veel warmte vrij.

Het kan heel erg leuk worden om te minen. Ook kunt je heel veel winst mee maken. Je kunt gratis coins verdienen en profiteren van prijsstijgingen. De munt die je vandaag zal minen, kan bijvoorbeeld komende maand zeker verdubbelen in waarde. Je maakt dus winst op winst. Verschillende bedrijven bieden mining aan. Je zult geen grote investering moeten doen. Alles wat je nodig hebt is rekenkracht aankopen. De prijs is dan inclusief de stroomkosten. Al sinds 2017 is de cloud mining populair. Dit is natuurlijk ook een optie, maar ging in 2018 mis. Vele mensen hebben hun investering verloren.

In de begindagen was het minen van Bitcoin lucratief. Alles waarvoor je moest zorgen was dat de transacties op het netwerk verwerkt werden. Zo houd je samen met veel anderen het netwerk in stand. Dus voordat je zult beginnen met het minen, hou rekening dat je voor een anantal keuzes zal komen te staan zoals; het type apparatuur dat je zult moeten aanschaffen, ga je alleen minen of zal dat in een groep zijn. Wees dus altijd op de hoogte van dit soort zaken.

Bitcoin cursus

In het begin kan het vrij verwarrend voor je zijn als je in de wereld van Bitcoin stapt. Het zal je enige moed en stuntwerk kosten. Daarom is er voor beginners een korte cursus om zaken binnen de bitcoin wereld beter te begrijpen. Je zult je weleens afvragen hoe te starten met Bitcoin.

Interesse in een Bitcoin Cursus? Bekijk dan eens de Bitcoin Cursus van Madelon Vos!

Cursus cryptocurrency

Om te begrijpen waarom cryptocurrency’s zich langzaam maar zeker voor de gemiddelde consument klaarstomen, is het erg belangrijk om de huidige geldvoorraad te begrijpen en de inherente gebreken van het banksysteem te leren kennen. Je kunt een veel betere beslissing nemen over hoe je jezelf kunt positioneren voor succes.

Een van de meest opwindende eigenschappen van cryptocurrency’s is dat niet een entiteit er volledige controle over heeft, het is gedecentraliseerd. Dat contrasteert met onze huidige geldvoorraad, die volledig wordt gecontroleerd door de banken en de ECB. Ons huidige financiële systeem is nodig om uit het niets geld te creëren om te kunnen werken. Zonder schuld zou er toch geen enkele euro of dollar in omloop zijn.

Al zo een 10 jaar geleden had de wereld te maken met de geboorte van Bitcoin. Dat was niet toevallig, maar het ontstond als gevolg van een financiële crisis van 2007- 2008. Sinds die periode is het record van deze crypto gestegen van 34.000 in het jaar 2021. Voor mensen is dit enorm aantrekkelijk en zeker voor financiële instellingen om te investeren. Geen enkele bank is in staat om dit te controleren. Momenteel heeft de Bitcoin een totale voorraad van 21 miljoen Bitcoin en ongeveer 83% daarvan is gemijnd. Dit betekent dus dat er geen beschikbaarheid van zeker 21 miljoen Bitcoin zal zijn. Zeker in tegenstelling tot de mogelijkheid om zoveel euro’s of dollars te drukken als nodig is.

Heel veel mensen hebben vertrouwen in de Bitcoin verloren en geloven zelfs dat het zal verdwijnen. Maar op het moment je opgeleid wordt zul je dit zeker beter gaan begrijpen dat Bitcoin er alleen maar is om te blijven. Volgens statistieken is de Bitcoin nu in een dieptepunt. Toch begrijpen mensen die op lange termijn bezig zijn met Bitcoin dat ze in een ongelooflijke bull run zitten. Kortom de cursus bitcoin beleggen is daarom zeer belangrijk, zodat je zaken anders gaat begrijpen. Kies dus daarom altijd voor een crypto training, om jouw kennis bij te schaven.

Interesse in een Bitcoin Cursus? Bekijk dan eens de Bitcoin Cursus van Madelon Vos!

Cursus traden crypto

Online zijn er een aantal interessante cursussen over crypto te vinden. Chris Coney heeft er 5 online cursussen gemaakt, waarvan de ene puur informatief is en de ander je echt inzicht geeft over hoe je geld kan verdienen met crypto. Hierbij zitten er ook nog 2 cursussen bij, die jou helpen kijken op welke manier je geld kan verdienen online. Het gaat om waardevolle cursussen die jou op weg kunnen helpen naar het online verdienen. Als je plannen hebt om te stappen in de crypto wereld, dan is het goed verstandig om voorbereid binnen te stappen. Je kunt ook de cursussen vinden in het Nederlands of Engels.

Je hoeft niet te betalen voor een cursus. Je krijgt alle informatie gratis aangeleverd. Je zult met de cursussen leren over alle technieken die je kan toepassen in de crypto wereld. Ook de investeringsstrategieën, hoe je zult moeten investeren krijg je mee. Het is dus perfect hierna direct te beginnen. Een aantal aanbieders staan in de rij enkele cursussen aan te bieden om zo te starten met de crypto en Bitcoin basics. Je kunt dan de technische analyse meekrijgen. Je zult slechts de basics meekrijgen. Mocht je meer willen weten, dan zul je een betaalde cursus moeten bekijken. Alleen zo kun je cryptocurrency leren.

Interesse in een Bitcoin Cursus? Bekijk dan eens de Bitcoin Cursus van Madelon Vos!

Waarde bitoin

De waarde bitcoin nu is verder gedaald. Dat komt door zorgen bij beleggers dat de koers van de digitale munt mogelijk te hard is afgelopen. Beleggers verzilveren hun winsten ook. Met een stijging van 170 procent in het vierde kwartaal van vorig jaar, kan gezegd worden dat de waarde van de bitcoin goed stijgt. Enkele jaren geleden werd de munt voor een paar centen verhandeld. Dat was zeker tien jaar geleden. De meeste digitale munten staan op winst momenteel.

Dit is de grootste daling ooit in de wereld in de maand tijd. Vorige week tikte de Bitcoin nog een recordniveau. Dit niveau bereikte een plafond van zeker 57.000 dollar. Tesla schreef eerder dat koersen van de Bitcoin en Ethereum hoog lijken. Maar helaas, ook de Ethereum is fors gedaald. Wat is een bitcoin waard? Dat is de vraag die je eigenlijk aan je zelf liever stelt. De bitcoins is nog steeds veruit de grootste munt met een goeie marktwaarde. Naar schatting bestaan er nu ongeveer 2.500 verschillende crypocurrencies. Nu is het zo dat de waarde van de bitcoin langzaam impact heeft op de reële economie.

Bitcoin waarde

Economisch gezien is bitcoin een enorme bubbel. Ook geldt dit voor vergelijkbare munten zoals ethereum en Ripple. Er is nu geen enkel rede voor waarom de bitcoin zoveel geld waard is. Dit doet denken aan het internet gekte van 2000. Toen aandelen in van alles wat met communicatie en internet te maken had enorm stegen. Iedereen belegde in het nieuwe goud. Uiteindelijk spatte de waarde ervan uit als een zeepbel. Bitcoin wordt eerder vergeleken met goud dan met geld. We weten dat je van geld goud kunt kopen, maar van goud geen producten. Een bitcoin is maar een stukje code. Het is daarom mogelijk jouw stukje code om te wisselen in euro’s, anders heb je er niets aan.

Actuele waarde bitcoin

Op dit moment bedraagt de koers van bitcoin EUR 44.111,70 en dat is gelijk aan 5,98% minder dan gisteren. De rest van de cryptomarkt is geschrokken van deze forse daling. De correctiegolf is nog steeds gaande. Er is momenteel een toenemende volatiliteit. In het eerdere weekeind maakte de Bitcoin een volgende prijsrally en de $ 60.000 kwam toen in zicht. Helaas viel dit terug. Investeerders hebben daarom de rem getrapt. Ondanks het om een flink dip gaat, is er volgens analisten niet erg veel aan de hand. Het is gebruikelijk dat er met de correctie een CME-koersgat wordt gesloten.

Waarde bitcoin euro

Als je euro’s wil omwisselen naar Bitcoin, dan kun je via crypto koers euro zien hoeveel 1 waarde bitcoin euro is. Op dit moment is de Bitcoin euro prijs EURO 38,135.24 met een marktkapitalisatie van EURO709.81. De Bitcoinkoers is -4.95% omlaag gegaan de afgelopen uren. De huidige euro koerswaarde kan gezien worden via Crypto koers Euro. Bitcoin waarde euro Bitcoins hebben feitelijke waarde, omdat ze voldoende aan bepaalde economische wetten voldoen. Eenieder doet daarom mee aan Bitcoin met een eigen reden.

Zo zal er automatisch een vraag zijn, die de prijs beïnvloed. Dit zorgt dan ervoor dat de waarde van de bitcoin blijft stijgen. Bij Bitcoin gaat het om een globaal betalingsnetwerk, waarmee je op elk moment van elke plek waarde kan versturen naar wie dan ook. De betalingen kunnen dan niet gecensureerd worden, banken en regeringen kunnen de munt niet beïnvloeden. Dit doet de waarde van de munt ook stijgen. De btc waarde is dus kortom afhankelijk van vraag en aanbod. Alle andere invloeden kunnen de waarde niet beïnvloeden.

Bitcoin-automaat

Als je heel snel je Bitcoin wilt opnemen en je een mobiele telefoon bij je hebt, dan maak je kans om de automaat te gebruiken.

Al sinds 2017 maakten mensen gebruik van de Bitcoin pinautomaat. Op den duur werd het de nieuwste hype, en begonnen steeds meer mensen de automaat te gebruiken. Op den duur werd het een succes. Nu weten we ook al een tijdje dat de Bitcoin een virtuele munt is. Dit betekent dat we eigenlijk toch niet fysiek de munt vasthouden. Als we aan een automaat denken, dan komt geld direct in ons op. Toch is het zo dat bij een Bitcoin machine, er geen Bitcoins eruit rollen. Aangezien de koers per stuk op dit moment euro 7000 is, maar deze ook tegen de $20.000 aan heeft gestaan. En dat je een muntje met zo een waarde gaat pinnen of per ongeluk verlegd, dan heb je een groot probleem.

Bij een Bitcoin ATM Bitcoins kopen

Bij de Atm Bitcoin kun je wel kopen. Dankzij de ontwikkelingen binnen de technologie kan nu overal ter online geshopt worden. Dit geldt ook voor het open van Bitcoin. Je kunt het kopen van Bitcoin vergelijken met aankopen die je zou doen bij Bol.com. Je zult heir opnieuw met enkele zaken rekening moeten houden, maar het zal niet moeilijk zijn te begrijpen.

Een van deze zaken is de koers. Bij de Bitcoin schommelt de koers altijd. Het gaat hier om een echte volatiele koers. Dit betekent dat de koers snel omhoog kan gaan, maar ook juist omlaag. Daarom is het belangrijk hiermee rekening te houden bij het kopen van Bitocin. Het is daarom goed om alleen geld te besteden die je kan missen. Je kunt een groot deel van je vermogen kwijtraken als de koers van de Bitcoin klapt.

Een ander punt waarop je zult moeten letten is de wisselkoers. Dit alles is afhankelijk van het aanbod dat de aanbieder te bieden heeft. Dus voor het kopen van Bitcoin, zul je moeten kiezen tussen verschillende aanbieders. Tegenwoordig is het ook mogelijk om Bitcoins te kopen met contact geld. Je zult daarom een van de Bitcoin ATM- machines nodig moeten hebben.

Hoe werkt een Bitcoin automaat nou eigenlijk?

Hoe werkt een Bitcoin automaat? Deze automaat is met internet verbonden en kan transacties direct verzenden naar een bestaande Wallet. Je zult hiervoor een mobiele telefoon nodig hebben. Zo kun je gemakkelijk verbinden maken met je eigen Bitcoin Wallet. Hiernaast kun je dan ook gemakkelijk de transactie verifiëren. Zodra cash geld in de automaat gaat, wordt de transactie uitgevoerd.

Het is ook mogelijk om de gekochte Bitcoins op een paper Wallet te zetten. Deze bon wordt dan automatisch uitgeprint. Hiervoor zorgt de ATM zelf. Hierop vind je het adres en de Bitcoin die op dat moment zijn aangekocht. Over de transacties die op de Bitcoin ATM worden uitgevoerd, betaal je transactiekosten. De providers ontvangen de diensten en vindt de uitbetaling van de leveranciers plaats.

Bitcoin atm Nederland

In Nederland zijn er op dit moment ongeveer 34 automaten in werking. In Randstad kun je de meeste vinden. Hieruit zijn 17 actief in Amsterdam. In de hoofdstad is de helft van alle Bitcoin ATM te vinden. Verspreid over geheel Nederland kun je de andere automaten vinden. In de Noordelijke provincies; Groningen, Friesland en Overijssel geen Bitcoin ATM’s zijn de Bitcoin ATM’s gevestigd.

Het moet wel duidelijk zijn dat je naast Bitcoin ook altcoins zoals bijvoorbeeld Litecoin, Dash, Monero, ZCash, DogeCoin en Ethereum ook kunt kopen en verkopen. Momenteel zijn er veel discussies over de toegevoegde waarde van een Bitcoin ATM. Het apparaat kan eigenlijk hetzelfde doen als een online exchange. Een van de nadelen is dat je Bitcoin direct kunt omzetten naar cash. Andersom kan dit ook.

Bitcoin shorten

Onder shorten kan worden verstaan het proces van het verkopen van de cryptovaluta. Hierbij met de hoop dat de waarde zal dalen en dat je het dan kan terug kopen voor een veel lagere prijs. Handelaren verdienen winst van het verschil in marktprijs, door dit te doen. Door dat je zult hopen op waardeverlies van de munt, kun je wat geld te verdienen. Bij Bitcoin shorts gaat het om het adagium. Het laag kopen en verkopen voor een iets hogere prijs.

Short selling bitcoin

Short gaan op Bitcoin of Bitcoin shorten betekent in feite dat je Bitcoins verkoopt die je eigenlijk niet in je bezit hebt. Als het ware leen je een deel van je Bitcoin aan iemand, en deze persoon zal het je later geven. Zodra het moment daar is dat je Bitcoin short, verkoop je dus Bitcoin om het vervolgens op een latere tijdstip weer terug te kopen. Eigenlijk is dit een verkeerde volgorde.

Het is niet wijs om Bictoins verkopen die je in je bezit hebt. Om Bitcoin te kunnen shorten is het dus nodig dat je de Bitcoin gaat lenen. Als je bijvoorbeeld de piek van de bubbel, kon dus de stijging van Bitcoin niet zo door gaan, zo was een ommekeer van de trend onvermijdbaar. Dit was dan voor jou een perfect moment om short te gaan met Bitcoin. Je zou in dit geval dan Bitcoins van iemand kunnen lenen en deze direct verkopen voor een bepaald bedrag. Zo kon je lekker direct cashen.

Short gaan bitcoin

Op dit moment zit Bitcoin flink in de lift. Dit heeft niet met de halving te maken zoals velen denken. Iedere jaar vindt deze halving plaats. Ook al in mei 2020 werd de toestroom gehalveerd. Zo was het dan duidelijk dat ook de beloning voor Bitcoin- miners werd gehalveerd. Nu is het wel niet duidelijk als deze halvering in de prijs ingecalculeerd zit. Je kunt dus zeker shorten met Bitcoin, bij een verwachtte stijging van de koers.

In dit artikel zul je meer gaan weten over het shorten met Bitcoin. Bij het shorten met bitcoin kun je altijd de vruchten plukken in het verschil in marktprijs. Hoewel er tot nu toe nog laag wordt gekocht en hoog wordt verkocht, wordt de waarde in eerste instantie verkocht en op een later moment opnieuw gekocht. Shorten kan daarom op verschillende manieren.

Btc shorten

Als je de positie van Bitcoin wil vergroten, dan is het de kunst om op de juiste manier en moment bitcoin te verkopen. Tijdens de Btc shorts zul je die dan terug moeten verkopen. Hiermee zul je ervoor zorgen dat je met dezelfde hoeveelheid geld, meet bitcoin aan kan kopen. Het verkoop moment kan dan bepaald worden door de resultaten uit een technische analyse.

Ook kun je verschillende manieren aangrijpen om op het juiste moment te kunnen verkopen. En mocht je minder in deze materie thuis zijn, zou je kunnen overwegen een tradingbot voor je te laten bepalen. Een van deze aanbieders op de markt is Cryptohopper. Deze bot zal de vooraf worden ingesteld. Je kan uiteindelijk dan munten aan- en verkopen. Ook op de signalen van een andere trader kun je dan meeliften.

De cryptomarkt is ontzetten volatiel. Je kunt de koersen niet zo gemakkelijk voorspellen. Meestal alleen de koers bij conventionele aandelen. Je zult enige weet van de zaak moeten hebben, om hiermee te kunnen starten. Begin daarom altijd met een lage hefboom.

Bitcoin verkopen voor de beste prijs

Bitcoin verkopen voor euro

Bitcoin verkopen voor euro

Als u investeert in cryptocurrency’s, moet u weten hoe u Bitcoin kopen kunt. U moet ook weten hoe u Bitcoin verkopen kunt. Tenzij u een echte evangelist bent die wacht tot het fiatvaluta’s verdringt, dan is het belangrijk om te weten wanneer u uw winst moet nemen en dat u dat nog meer kunt doen.

Digital Trends staat niet op het punt om beleggingsadvies te geven – dat is niet onze forte – maar we kunnen de technische basis voor u afbreken, zoals hoe u Bitcoin verkopen kunt.

Er zijn verschillende manieren hoe je btc verkopen kunt,, afhankelijk van of u wilt verkopen op een beurs of direct, maar hier zijn de top 3 beste mogelijkheden voor het Bitcoin verkopen voor euro.

1). Bitcoin verkopen op Bitvavo

Meer informatie over Bitcoin verkopen op Bitvavo

U kunt uw cryptocurrency verkopen met behulp van dezelfde pagina die u gebruikt heeft om het te kopen. Ga naar de Handelspagina en kies ervoor om de valuta te verkopen in plaats van te kopen (de tab bovenaan). Bitvavo zal uw cryptocurrency terug omzetten in euro’s en zal dit bedrag op uw rekening bijschrijven.

Bitvavo Betaling

Wanneer uw crypto wordt omgezet in euro’s, kunt u ervoor kiezen om een bankoverschrijving uit te voeren of te investeren in een andere crypto. Om een uitbetaling via bankoverschrijving te doen, kunt u klikken op Opname Credits. Selecteer het bedrag dat u naar uw bank wilt sturen, selecteer uw bankrekening, voer uw 2FA-code in en druk op Bevestigen.

Bitvavo zal het geld binnen een dag naar uw bankrekening overmaken. Meestal hebben we een uitbetaling binnen dezelfde dag (tijdens kantooruren).

Bitvavo zorgt ervoor dat al het geld van de klant veilig is. Als Bitvavo B.V. failliet gaat, blijft het geld van de klant bij de Stichting Bitvavo Betalingen. Wij hebben diverse betalingen gedaan op onze bankrekening. Op de screenshot kunt u één van de betaaltransacties zien.

2). Bitcoin verkopen op Binance

Meer informatie over Bitcoin verkopen op Binance

Het kopen en verkopen van cryptocurrencies kan soms zenuwslopend zijn als u niet bekend bent met de werking van een bepaalde beurs. Ook is het van cruciaal belang om de juiste crypto-omruil te kiezen die past bij uw behoeften.

Binance is er bijvoorbeeld in geslaagd om de aandacht van bijna elk individu in de crypto ruimte te trekken, voornamelijk vanwege de enorme handelsvolumes en het aantal munten dat het aanbiedt.

Binance was ooit een crypto-to-crypto wisselkantoor. In een notendop betekende dit dat het nodig was om al wat geld in cryptocurrency te hebben om in aanmerking te komen voor handel op Binance. Nu staat Binance haar gebruikers toe om bepaalde cryptocurrency’s met USD en Euro te kopen met behulp van een credit card.

Als u eenmaal geld in cryptocurrency heeft, kunt u naadloos handelen in meer dan 200 altcoins die Binance opsomt. Ook, als u Binance’s native coin (BNB) gebruikt voor de handel, dan kunt u ook profiteren van gereduceerde kosten.

3). Bitcoin verkopen op LiteBit

Meer informatie over Bitcoin verkopen op Litebit

LiteBit.eu is een online dienst die actief is binnen de cryptocurrency handel. Het bedrijf koopt en verkoopt zowel bitcoins als andere munten met een geweldige service. Het bedrijf biedt verschillende portemonnees aan waar munten kunnen worden opgeslagen.

Het biedt ook LiteBit-credits aan, een krediet dat de waarde van een euro heeft en dat gebruikt kan worden voor snelle transacties binnen het platform.

Het biedt veelgebruikte betaalmethodes zoals iDeal, Bancontact, Sofort/GiroPay, SEPA, en MyBank.

Hoe kies je de beste manier om bitcoin te verkopen?

Er bestaat niet zoiets als een beste manier om bitcoin te verkopen voor iedereen, want wat goed werkt voor de ene persoon is niet noodzakelijkerwijs een goede pasvorm voor de andere. In plaats daarvan gaat het erom uit te zoeken welke optie voor u de juiste is. U kunt dit doen door uzelf een paar belangrijke vragen te stellen:

  • Wilt u bitcoin verkopen voor USD of een andere cryptocurrency?
  • Hoe snel wilt u uw bitcoin verkopen?
  • Bent u bereid een prijs te accepteren die ver onder de marktprijs ligt, of wilt u onderhandelen over de best mogelijke prijs?
  • Als u voor USD verkoopt, hoe wilt u dan de betaling ontvangen?
  • Dit zou u moeten helpen om te beslissen hoe u uw bitcoin wilt verkopen, en u kunt dan uitzoeken welk platform alle functies heeft die u nodig heeft. Als u uw opties vergelijkt, moet u er rekening mee houden:

Prijs – Hoe wordt de wisselkoers die u krijgt vergeleken met die van andere platformen?

Kosten – Vergelijk alle handelskosten die van toepassing zijn en of er een vergoeding is voor het opnemen van geld op uw bankrekening of crypto portemonnee.

Handels- en opnamelimieten – Is er een limiet op de hoeveelheid bitcoin die u kunt verkopen, of op hoeveel USD u van uw rekening kunt opnemen?

Beveiligingsfuncties – Zijn er veiligheidsmaatregelen getroffen om uw geld en uw privégegevens te beschermen, bijvoorbeeld 2-factor authenticatie of een reputatiesysteem voor kopers en verkopers?

Klantenondersteuning – Als er iets misgaat met uw transactie, hoe kunt u dan contact opnemen met de klantenondersteuning? Tijdens welke uren is er ondersteuning beschikbaar?

Reputatie en beoordelingen – Zoek online beoordelingen en controleer crypto-forumberichten van andere gebruikers om te weten te komen of zij een bepaalde beurs, handelsplatform of bitcoin ATM-provider zouden aanbevelen.

Er zijn verschillende andere belangrijke functies om te overwegen, zoals waar een beurs is gereguleerd en de betalingsmethoden die door peer-to-peer handelssites worden geaccepteerd, dus bekijk onze cryptocurrency exchange guide voor meer tips over hoe u het juiste platform kunt kiezen.

Het opnemen van uw geld na de verkoop

Zelfs nadat je je bitcoin hebt verkocht, is je transactie nog niet volledig afgerond. De laatste stap is het opnemen van de opbrengst van uw verkoop op uw bankrekening of uw cryptocurrency portemonnee.

Bitcoin verkopen voor euro´s

Als u bitcoin hebt verkocht via een platform dat opnamen in Euro toestaat, controleer dan welke opnamemethoden worden ondersteund. Opties zijn onder andere:

Als u uw opnamemethode kiest, moet u er rekening mee houden:

  • Veel (maar niet alle) platformen leggen een opnamevergoeding op, en de vergoeding die in rekening wordt gebracht is meestal afhankelijk van de gekozen opnamemethode.
  • Zijn er minimum- of maximumlimieten voor hoeveel je kunt overboeken? Wat zijn de verschillen tussen de opnamemethoden? Kun je deze limieten verhogen door een extra verificatie of ID aan te bieden?
  • Hoe lang duurt het voordat de Euro´s in uw portemonnee of op uw bankrekening terechtkomt? Bijvoorbeeld, terwijl contante opnames direct plaatsvinden, kan het enkele dagen duren voordat een bankoverschrijving aankomt.
  • Eventuele andere beperkingen. Sommige beurzen vereisen bijvoorbeeld dat u geld opneemt met behulp van dezelfde betaalmethode waarmee u uw storting heeft gedaan.

Bitcoin verkopen voor beste prijs

Het opslaan van uw cryptocurrency op een ruil voor de lange termijn is niet aan te raden. Ruilingen controleren de privé-sleutels van deze portemonnees en zijn ook populaire doelwitten voor hackers, dus de veiligste optie is om uw crypto over te zetten in een beveiligde portemonnee waarmee u het eigendom van uw privé-sleutels kunt behouden. Het is een goed idee om deze portemonnee ruim voor de verkoop van uw bitcoin op te zetten, en zorg ervoor dat u uw portemonnee-adres dubbel controleert voordat u geld stort.

Controleer nogmaals of er grenzen zijn aan de hoeveelheid crypto die u per transactie of in een periode van 24 uur kunt opnemen. U zult ook eventuele opnamekosten moeten meenemen in de totale kosten van de transactie.

Wanneer is het juiste moment om bitcoin te verkopen?

Helaas is er geen gemakkelijk antwoord op deze vraag.

Timing is cruciaal voor het maximaliseren van het succes van een transactie – iedereen die bitcoin verkocht op of in de buurt van de ~20.000 dollar piek in december 2017 kan dit feit bevestigen – maar het uitwerken van het juiste moment om te verkopen kan een lastige taak zijn. Van crypto-reglementaire ontwikkelingen en bredere economische factoren tot hype-niveaus van bitcoin en zelfs uw eigen risicobereidheid, er zijn vele factoren die van invloed kunnen zijn op de vraag of u uw BTC al dan niet moet verkopen.

Analyseer de markt zorgvuldig om te beslissen of u wilt verkopen of niet. Onze gids voor technische analyse van cryptografie is een nuttig instrument om u te helpen de crypto-markt beter te begrijpen en te lezen.

OKEx gaat Bitcoin optiehandel aanbieden

Oker start met Bitcoin optiehandel

De bekende cryptocurrency exchange OKEx heeft bekend gemaakt dat het later deze maand haar Bitcoin optiehandel gaat lanceren. De lancering van de Bitcoin optiehandel staat gepland voor 27 december van dit jaar. In eerste instantie zal er op 12 december nog een testversie worden gelanceerd. Het persbericht dat door OKEx de wereld werd ingestuurd stelde dat de exchange ‘s werelds eerste beurs is welke customer to customer, spot, futures evenals perpetual swap trading en optie trading zal aanbieden.

Wat is optiehandel precies?

Is het voor u niet meteen duidelijk wat optiehandel nu precies is? Het betreft hier een soort van derivatenhandel welke het mogelijk maakt voor de koper om na het betalen van een bepaalde premie een onderliggende waarde te kopen of te verkopen. Specifiek voor de optiehandel die OKEx gaat aanbieden werd in het persbericht nog aangegeven dat er ene anti-manipulatie systeem zal worden voorzien. Klanten zullen in eerste instantie dan ook verplicht zijn om een speciale Know Your Customer procedure te doorlopen vooraleer zij kunnen beginnen met handelen. De CEO van OKEx, namelijk Jay Hao heeft inmiddels laten optekenen ongelofelijk enthousiast te zijn over de lancering van het nieuwe product van OKEx.

We kijken met veel enthousiasme uit naar de aankomende lancering van onze handel met Bitcoin opties. We hebben deze keuze gemaakt naar aanleiding van de sterk toegenomen vraag vanuit onze klantensegmenten naar cryptoderivaten-producten. In het bijzonder de institutionele klanten die deel uitmaken van onze klantenbestand zijn hiervoor reeds enige tijd vragende partij. Vanuit deze doelgroep kwam de snelst groeiende vraag naar derivatenhandel. Dit niet in het minst met betrekking tot futures evenals perpetual swap.

We stellen alles in het werk om voor onze klanten een zo uitgebreid mogelijk aanbod met handels- en risicobeheersinstrumenten aan te bieden. Specifiek voor opties geldt dat het hierbij gaat om een uniek instrument welke handelaren de mogelijkheid biedt om de volatiliteit van hun crypto-activa te beheren.

De lancering van onze Bitcoin optie handel is zeker niet het eindpunt, in tegendeel. Naarmate de cryptomarkt verder zal evolueren zullen we namelijk nog uitpakken met heel wat extra derivatenproducten. Deze derivatenproducten moeten oplossingen leveren om de handelsstrategieën van gebruikers te kunnen optimaliseren. OKEx Options zien wij in ieder geval als een belangrijke stap in de richting van het behalen van dit doel.

Zijn Bitcoin opties interessant voor de markt of niet?

Heel wat experts binnen de cryptomarkt zijn het er met elkaar over eens dat het aanbieden van nieuwe producten zoals Bitcoin opties een meerwaarde kunnen betekenen voor de markt in haar totaliteit. Anderen benadrukken dan weer dat het belangrijk is dat afgeleide producten daadwerkelijk echte Bitcoins gaan gebruiken als onderliggende waarde. Dat is namelijk lang niet altijd het geval. Pas wanneer er echt sprake is van het gebruik van echte Bitcoin zal dit ook de vraag naar de cryptovaluta in de praktijk laten toenemen.

Chicago Mercantile Exchange

Het lijkt er naar uit te zien dat steeds meer partijen interesse vertonen in het aanbieden van optiehandel met cryptocurrencies (lees: Bitcoin). Eerder heeft namelijk ook de Chicago Mercantile Exchange immers bekend gemaakt dat ze vanaf januari 2020 eveneens Bitcoin opties gaat aanbieden. Bakkt heeft aan het einde van het oktober nog aangegeven in de loop van deze maand nog met een soortgelijk product op de markt te willen komen.

‘Bitfinex’ gaat als eerste grote exchange Lightning Network ondersteunen

Bitfinex gaat Lightning Network ondersteunen

Paolo Ardoino heeft op Twitter bekend gemaakt dat de cryptocurrency-exchange ‘Bitfinex’ als de eerste, grote exchange ondersteuning zal gaan bieden voor het zogenaamde Lightning Network. Sterker nog, de ondersteuning is op moment van schrijven reeds een feit! Zowel voor het uitvoeren van stortingen als opnames is het vanaf 3 december 2019 immers mogelijk om bij Bitfinex te kunnen rekenen op de voordelen die dit systeem met zich meebrengt.

Wat is het Lightning Network precies?

Het Lightning Network kan worden bestempeld als een extra laag die over de blockchain van Bitcoin wordt geplaatst. Deze extra laag zorgt er voor dat gebruikers kunnen rekenen op twee interessante voordelen. In eerste instantie worden de transacties nagenoeg onmiddelijk uitgevoerd. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat er nagenoeg geen transactiekosten in rekening worden gebracht. Daardoor kunnen handelingen of betalingen met Bitcoin op een (nog) interessantere manier gebeuren.

“Een ware game-changer”

Dat Bitfinex duidelijk gelooft in de technologie van ‘t Lightning Network blijkt ook uit een recent interview dat Ardoino heeft gegeven. In dat interview liet hij namelijk optekenen dat hij het Lightning Network aanziet als een echte game-changer. Dit in het bijzonder voor de lange termijn. Dit niet in het minst omdat ze een hoge doorvoer weet te realiseren. Bovendien maakt ze ook microbetalingen mogelijk tegen geringe kosten. Ondanks de voordelen die dit Lightning Network met zich meebrengt laat de adoptie er van op zich wachten. Ardoino is echter van mening dat, wanneer een grote crypto-exchange zoals Bitfinex deze technologie ondersteunt, dat ook het globale adoptieproces zou kunnen versnellen.

Ook Tether en Tether Gold op Lightning Network?

Verschillende bronnen melden ondertussen dat Bitfinex niet alleen bij Bitcoin gebruik gaat maken van het Lightning Network. De exchange zou dan ook met het plan spelen om ook Tether (USDT) evenals Tether Gold (GLDT) over te zetten op het Lightning Network. De aangekondigde ondersteuning voor het LN is één van de eerste aankondigingen welke het bedrijf van plan is om te doen deze maand. Op de website van de cryptocurrency-exchange is inmiddels zelfs reeds een hint terug te vinden naar de andere aankondiging die in de planning staat. “Wanneer deze functie live is, zal ze de manier waarop crypto wordt uitgegeven voor altijd veranderen”. Klinkt natuurlijk behoorlijk veelbelovend!

Veel voorstanders in de markt

Sowieso kan dit systeem rekenen op heel wat voorstanders binnen de cryptomarkt. Zo was er bijvoorbeeld de uitspraak van de CSO Van Blocksteam. Hij stelde in oktober nog dat het ronduit geweldig is. Ook Twitter CEO Jack Dorsey is weg van het Lightning Network. Hij gaf eerder dan ook aan over diens eigen LN node te beschikken. Durfkapitalist Tim Draper liet in november bovendien op zijn beurt optekenen dat hij de koers van Bitcoin door het systeem naar 250.000 dollar ziet stijgen. Of dit uiteindelijk allemaal waarheid zal worden zal de toekomst moeten uitwijzen. Dat Bitfinex er nu voor heeft gekozen om het Lightning Network gaan ondersteunen is in ieder geval een mooie stap voor de cryptomarkt. Hopelijk zullen ook andere exchanges het voorbeeld van Bitfinex nu gaan volgen.

Stijgt prijs van Bitcoin als Facebook congres overleeft

Wat gaat Bitcoin prijs doen bij Facebook congres senaat Amerika?

Bitcoin staat onder druk voorafgaand aan de Facebook congres hoorzittingen van de Amerikaanse overheid over Facebook’s Libra cryptocurrency op 16 en 17 juli 2019. De prijs van één Bitcoin, die vijf dagen geleden bijna $ 13.000 bedroeg, daalde eerder vandaag tot $ 10.000 en testte het 50-dagen voortschrijdend gemiddelde voor het eerst sinds 18 februari toen deze op $ 9.900 stond.

Facebook’s chef van Calibra – één van de entiteiten die zijn opgericht om het cryptoproject te besturen en te ontwikkelen – David Marcus is ingepland om op dinsdag te getuigen voor de Amerikaanse Senaatscommissie, en op woensdag voor de Commissie Financiële Dienstverlening. Het naderende onderzoek van Libra weegt misschien ook mee voor Bitcoin. Tenslotte blijkt uit eerdere gegevens dat Bitcoin’s BTC, tijdens hoorzittingen van het congres met betrekking tot cryptocurrenciesWat zijn cryptocurrencies? neigt te dalen, en te stijgen bij gunstige resultaten.

Vorig jaar daalde BTC bijvoorbeeld van $ 6.820 naar $ 6.070 in vijf dagen (dieptepunt 12 juli 2018), voordat het op 18 juli naar een koers steeg $ 7.400, toen de commissie voor Financiële Diensten bijeenkwam voor een hoorzitting over “crypto als een nieuwe vorm van geld”. Wat nog belangrijker is, de cryptocurrency bleef de volgende dagen klimmen, en steeg naar een hoogtepunt van $ 8.500 op 24 juli (volgens Bitstamp-gegevens) omdat de hoorzitting niet negatief was.

Op vergelijkbare wijze daalde BTC van $ 12.000 naar $ 6.000 in de 10 dagen voorafgaand aan een congreszitting op 6 februari 2018, waar de voorzitter van de Securities Exchange Commission (SEC) en het hoofd van de Commodity Futures Trading Commission getuigden voor de Senaats Commissie. Die hoorzitting was ook verrassend positief en BTC steeg terug naar niveaus boven $ 11.700 tegen 20 februari 2018.

Als we verder teruggaan, was de prijsactie die werd gezien voorafgaand aan de eerste congreshoorzitting van Bitcoin op 18 november 2013 iets anders. Op dat moment werd er stevig geboden op de cryptocurrency, en steeg deze van $ 85 naar $ 650 in zes weken voorafgaand aan de zitting. Opnieuw was de hoorzitting over de groeiende populariteit van virtuele valuta geen anti-crypto, waardoor BTC op 30 november de rally kon uitbreiden naar hoogtepunten boven $ 1.150.

Zal BTC deze keer stijgen?

Facebook’s fiat en door staatsobligaties ondersteunde cryptocurrency Libra wordt algemeen beschouwd als een positief iets voor Bitcoin, een middel tegen de gevestigd-orde. Dit blijkt uit het feit dat BTC steeg van $ 9.000 naar $ 13.800 in de acht dagen na de onthulling door Facebook, en de uitgave van de white paper van Libra op 18 juni. Het is dus niet verwonderlijk dat de toonaangevende cryptocurrency onderhevig is aan de zwaartekracht van de hoorzittingen over Libra. Het zal waarschijnlijk ook een klap krijgen als de Amerikaanse wetgevers roet in het eten gooien voor Facebook.

Het is het vermelden waard dat de president van de Federal Reserve,  Jerome Powell al heeft aangedrongen op stopzetting van het Facebook-project totdat de zorgen met betrekking tot privacy en witwassen worden weggenomen. President Trump bekritiseerde het project vorige week ook in tweets.

BTC kan echter ver boven de $ 13.800 stijgen en mogelijk recordhoogtes bereiken voor het einde van het derde kwartaal als de hoorzittingen allemaal positief zijn. Wat de technische grafieken betreft, blijven de vooruitzichten op korte termijn optimistisch zolang de prijzen boven de $ 9.614 blijven.

We zullen het de komende dagen gaan zien en natuurlijk houden wij u van cryptobeginner.nl op de hoogste van alles!

Is een 100.000 dollar koers voor Bitcoin nog mogelijk?

Zal een 100.000 dollar koers voor Bitcoin komen?

Een belangrijke gebeurtenis waar we met z’n allen naar uitkijken is de Bitcoin block halving. Deze gebeurtenis vindt plaats binnen dit en vijf maanden. Heel wat analisten en experts hebben de voorbije tijd hun licht laten schijnen op deze aankomende gebeurtenis. Heel even leek het er naar uit te zien dat de run richting de halving zou uitblijven, maar volgens de bekende crypto-analist PlanB zitten we nog steeds perfect op koers. De vraag die veel investeerders zich stellen is of een waarde van 100.000 dollar voor Bitcoin nu wel of niet nog tot de mogelijkheden behoort. Dat zou zomaar eens kunnen!

Stock-to-flow model

Volgens de analist PlanB volgt de waarde van Bitcoin op moment van schrijven nog steeds zijn stock-to-flow model. Dat lijkt op het eerste zicht misschien een beetje opvallend. Bitcoin heeft namelijk in het huidige jaar enkele aanzienlijke pieken en dalen gekend. Zo bereikte de waarde van Bitcoin op een zeker ogenblik de 14.000 dollar. Het absolute dieptepunt kende ze op een waarde van om en bij de 3000 dollar. Ondanks deze stevige pieken en dalen blijft Bitcoin volgens velen op koers om ooit de 100.000 dollar aan te kunnen tikken.

Sterkste katalysatoren

Volgens PlanB is het vooral uitkijken naar de halvering van de beloningen voor Bitcoin miners. Deze halvering zal naar alle waarschijnlijkheid in mei van volgend jaar plaats gaan vinden. Het betreft hier volgens PlanB één van de sterkste katalysatoren voor wat de toekomstige groei van de cryptomunt betreft.

“Er wordt gezegd dat de aanloop naar de halving op een bearish manier verloopt. Volgens mij is dat helemaal niet juist. We leunen dicht aan bij de waarde van het stock-to-flow model welke sterk vergeleken kan worden met de voorgaande twee halveringen. Het enige wat ons nu verbaast is dat de waarde in de aanloop naar de halving niet meer groei laat optekenen”.

Wanneer kan een waarde van 100.000 dollar worden behaald?

De vraag die de meeste investeerders in Bitcoin zich op vandaag stellen is wanneer die vooropgestelde waarde van 100.000 dollar nu precies kan worden bereikt. Hierover zijn de meningen verdeeld. Het model suggereert op vandaag dat deze waarde behaald zou kunnen worden ergens tussen 2020 en 2023. De zogenaamde stock-to-flow waarvan sprake is meet het bestaande aanbod van Bitcoin af tegen het aantal Bitcoin welke in omloop is. Dit model is in de praktijk ook erg bekend bij traditionele beleggers omdat ze veelvuldig wordt gebruikt voor het bepalen van de waarde van grondstoffen.

Kritiek

Ondanks het feit dat bovenstaande wellicht als muziek in de oren zal klinken van menig aantal (potentiële) investeerders in Bitcoin moet het gezegd dat het stock-to-flow model ook af te rekenen krijgt met kritiek. Zo zijn er mensen die het model in twijfel trekken. Eén van de experts die kritiek heeft op het model is econoom Alex Krüger. Hij stelt dat het model in de praktijk absoluut niet betrouwbaar is te noemen.

“Het is opvallend hoeveel experts er tegenwoordig voor kiezen om S2F-ter sprake te brengen wanneer iemand het heeft over de Bitcoin-levering. Ik vind het eigenlijk helemaal niet zo belangrijk. Het is enorm over-hyped. Het Stock to Flow model kent voor de zogenaamde bulls in principe dezelfde betekenis als wat Tether manipulatie heeft voor de bears. Allebei zijn ze eigenlijk vooral gebaseerd op fraai ogende statische modellen. Beide zijn echter gebrekkig. Ik twijfel er sterk aan of iemand van gedachte zal veranderen als hij in één van deze uitersten gelooft. De geest gelooft uiteraard wat hij wil geloven”.

Wie er uiteindelijk gelijk zal krijgen en hoe relevant het stock-to-flow model uiteindelijk zal blijken te zijn zal uiteraard de toekomst moeten uitwijzen.

Vormt 5000 dollar kritiek punt voor Bitcoin?

Bitcoin 5000 dollar grens; waarom deze belangrijk is!

Na de recente dalingen die Bitcoin en eigenlijk de hele cryptomarkt hebben getroffen lijkt de weg naar boven terug te zijn ingezet. Tal van verschillende factoren hebben er voor gezorgd dat de cryptomarkt danig in het rood werd geduwd. Niet alleen was er het (herhaalde) statement van China, maar ook de hack bij de Zuid-Koreaanse exchange UpBit heeft de markt geen goed gedaan. Inmiddels lijkt er toch ruimte te zijn voor een klein positief sentiment. Op moment van schrijven staat Bitcoin zo’n 4,40 procent in het groen waardoor ze noteert aan een waarde van 7.542 dollar.

Even onder de 6.000 dollar

Dat de kaap van 7.000 dollar terug is gerond en overschreden voor Bitcoin is positief. Even dook de actuele Bitcoin-koers dan ook onder de kaap van 6.000 dollar. Dat is gevaarlijk, want zo komt de gevreesde 5.000 dollar wel erg dichtbij. Voor veel mensen is het niet duidelijk wat 5.000 dollar nu precies zo speciaal maakt voor Bitcoin. Nochtans is de reden hiervoor niet ver te zoeken. Daarover verder op deze pagina echter meer.

Een niet onbelangrijk probleem dat zich stelt met Bitcoin en eigenlijk de hele cryptomarkt in haar totaliteit heeft betrekking tot de momenten met extreme volatiliteit. Een sterke, volatiele actie uit zich in de praktijk veelal op (zeer) korte termijn en helaas ook op een moment dat we in Nederland en België nog in dromenland vertoeven. Dit hoeft op zich geen probleem te zijn wanneer je in crypto zit voor de lange termijn, maar voor korte termijn beleggers is dat uiteraard een andere zaak.

RSI oversold

Een belangrijke graadmeter voor wat de koers mogelijks kan gaan doen is de RSI. Wanneer we deze graadmeter voor koop- en verkoopdruk van naderbij gaan bekijken op bijvoorbeeld Tradingview.com kan er worden vastgesteld dat Bitcoin teveel is verkocht. Dat kan dus één van de redenen zijn waarom de koers nu een groen verloop laat optekenen. Ook verschillende experts uit de markt hebben inmiddels aangegeven dat Bitcoin wellicht een nieuwe stijging zal laten optekenen.

Wat maakt de grens van 5000 dollar zo belangrijk?

5.000 dollar is voor Bitcoin een zeer belangrijke grens om in het oog te houden. De reden waarom is niet voor iedereen duidelijk. Het is echter zo dat, wanneer de koers van Bitcoin onder de 5000 dollar zou duiken, dit er voor zou zorgen dat we onder het voortschrijdend gemiddelde komen te zitten van 200MA. In het bijzonder tijdens de lange berenmarkt van 2018 is gebleken dat deze indicator van cruciaal belang is voor wat de Bitcoin-koers vervolgens gaat (of kan) doen.

Dat we in de buurt komen van de 200MA is dus gevaarlijk, maar tegelijkertijd ook niet voor het eerst. Ook aan het begin van dit jaar werd de 200MA al eens aangetikt. Gelukkig liet de koers vanaf dat ogenblik vooral een positieve evolutie zien. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, de koers van 5.000 dollar is er dus zeker eentje om in het oog te houden. Weet de koers van Bitcoin deze grens te ontwijken en terug een positief verloop te realiseren? Dan is er terug hoop voor een mooie koerssprong richting het jaareinde. Echter zoals steeds, de cryptomarkt blijft ongelofelijk onvoorspelbaar, dus geen garanties!

“Bitcoin koers boven de 20.000 dollar tegen eind 2019”

Bitcoin koers boven de 20.000 dollar tegen eind 2019

De oprichter van ‘Galaxy Digital’, namelijk ‘Mike Novogratz’ ziet de nabije toekomst voor Bitcoin ongelofelijk positief in. In een recent interview met Bloomberg heeft de man dan ook laten optekenen dat hij de koers van Bitcoin nog sterk ziet stijgen dit jaar. Volgens de brave man zou er zelfs zomaar een nieuwe all-time high in de pijplijn kunnen zitten. Novogratz verwacht dat de BTC-koers tegen het einde van het jaar dan ook de kaap van 20.000 dollar zal hebben bereikt. Kleine kanttekening, Galaxy Digital is een investeringsbank welke zich specifiek richt op cryptocurrency en blockchain. 

Positief sentiment en hernieuwde interesse 

Of we de 20.000 dollar dit jaar terug op de kaarten van Bitcoin zullen zien staan is uiteraard nog maar zeer de vraag. Niemand kan dit dan ook echt voorspellen. Novogratz is er echter van overtuigd dat de parabolische groei naar de waarde van 14.000 dollar voor Bitcoin helemaal gegrond is. De prijs van de BTC-token is volgens hem dan ook zo hard gestegen omdat grote bedrijven over een nieuwe over hernieuwde kennis beschikken in cryptocurrencies. 

U kon er verder op wachten, maar ook de toekomstige coin van Facebook werd er bij gehaald. Het sociale netwerk heeft eerder immers aangegeven dat grote, toonaangevende bedrijven een node zullen gaan draaien op de blockchain van Libra. Het zou hierbij onder meer gaan om Visa, Mastercard en Uber. 

“Libra zal er op haar eentje voor zorgen dat het hele idee van cryptocurrencies zal worden gelegitimeerd”, aldus Novogratz. Mocht dit inderdaad het geval blijken te zijn zou dat betekenen dat de komst van de Facebook coin niet alleen gunstig is voor het achterliggende bedrijf en haar partners, maar wel voor de volledige cryptomarkt. Libra zal in de praktijk ook helemaal geen concurrent vormen van Bitcoin, in tegendeel. Libra zal namelijk over het karakter beschikken van een stablecoin. Ze zal met andere woorden uitsluitend gebruikt worden voor het uitvoeren van financiële transacties en niet als investeringsobject. 

Harde asset 

De lofzang van Novogratz was met bovenstaande nog lang niet ten einde, in tegendeel. Zo heeft hij aangegeven dat Bitcoin zich inmiddels heeft bewezen als harde asset. Dit betekent concreet dat ze er in slaagt om waarde vast te houden, een beetje vergelijkbaar dus met goud. Ook de traditionele investeerders beginnen steeds meer brood te zien in het financiële potentieel waar Bitcoin over beschikt. Steeds vaker wordt gesteld dat Bitcoin in zekere zin als digitaal goud kan worden aanzien. Er werd tot slot nog een andere grote naam bij gehaald, namelijk Microsoft. Dit bedrijf heeft inderdaad eerder reeds laten optekenen dat het bezig zou zijn met het ontwikkelen van een bepaald product op blockchain. Om welk product het precies zou gaan is evenwel nog niet bekend. 

Niet langer een hype 

Finaal heeft Novogratz nog aangegeven dat er een verschil is tussen de situatie op vandaag en deze die we hebben gezien tijdens de bullmarkt aan het einde van 2017. Toen was er volgens hem vooral sprake van een hype. Op vandaag is dat niet langer het geval. Of we al dan niet de vooropgestelde koers van 20.000 dollar dit jaar nog zullen zien laten we in het midden. Feit is wel dat er door de aankomende halving en de komst van Bakkt evenals Fidelity nog spannende tijden voor de deur staan.

Bitcoin mining wordt (eindelijk) terug aantrekkelijker

Bitcoin mining wordt weer aantrekkelijker

Het lijkt er steeds meer naar uit te zien dat de cryptomarkt de “strenge winter” heeft overleefd. Tijdens het voorbije weekend heeft een nieuwe pump er voor gezorgd dat de waarde van Bitcoin is gestegen richting de 9.000 dollar. Volgens sommige bronnen is het dan ook slechts een kwestie van tijd vooraleer ook de 10.000 dollar in zicht komt. De huidige waarde van Bitcoin is de hoogste tot dusver in het jaar 2019. De prijs is zelfs het hoogst sinds mei 2018, ongeveer één jaar geleden. Ten opzichte van het begin van het jaar noteert Bitcoin op moment van schrijven zomaar even 137 procent hoger. Wie in het begin van het jaar een positie heeft ingenomen in Bitcoin heeft dus reeds een mooi rendement gerealiseerd. 

Ook mining wordt terug interessanter 

Niet alleen investeren in cryptocurrencies lijkt op moment van schrijven terug interessant te zijn. Ook het rendement van Bitcoin mining is terug aanzienlijk toegenomen. Op bepaalde momenten leek het er even naar uit te zien dat miners Bitcoins maakten uit ijle lucht. Toch is dat niet correct. Miners dienen namelijk aanzienlijke investeringen te doen in krachtige systemen. Bovendien worden ze ook geconfronteerd met aanzienlijke elektriciteitsfacturen. Dit laatste is het gevolg van het feit dat minen een zeer energie-intensief proces is. In het bijzonder deze hoge kosten hebben er voor gezorgd dat Bitcoin miners het zwaar te verduren hebben gekregen tijdens het voorbije jaar. Heel wat kleine miners werden dan ook gedwongen om hun activiteiten te staken. 

Bitcoin mining terug rendabel 

Nu de prijs van Bitcoin terug is toegenomen is ook Bitcoin mining terug heel wat rendabeler geworden. De gemiddelde dagelijkse omzet van Bitcoin miners heeft dan ook terug een waarde bereikt van 17,5 miljoen dollar. Dit althans volgens de data die is bekend gemaakt door Blockchain.com. Deze omzet is vergelijkbaar met deze die werd gerealiseerd in de maand juni van 2018. Bovendien is het ook zo dat het gemiddelde aantal bevestigde transacties in Bitcoin is toegenomen. Dit lijkt allemaal uitstekend nieuws te zijn voor partijen die interesse hebben in het minen van Bitcoin. Dit gezegd zijnde is er ook een keerzijde aan de medaille. 

Om voordeel te kunnen halen uit de huidige positieve trend voor Bitcoin miners is het namelijk zo dat de partijen verplicht zijn om bovenop de laatste nieuwe technologische ontwikkelingen te blijven. Het regelmatig updaten van de mining equipment is dan ook een absolute vereiste. Het spreekt voor zich dat ook dit echter steevast niet onaanzienlijke kosten of investeringen met zich meebrengt. De moeilijkheidsgraad van mining stijgt doorgaans namelijk samen met de prijs. Dit heeft als gevolg dat miners nood hebben aan krachtigere en zo efficiënt mogelijke systemen om gunstige resultaten te kunnen blijven neerzetten. 

Vrees voor monopolie van grote partijen 

Ondanks het feit dat Bitcoin mining langzaam maar zeker dus terug betere rendementen lijkt op te leveren is het wel zo dat de vrees bestaat voor een monopolie onder grote partijen. Zoals eerder in dit artikel reeds aangegeven zagen immers veel kleine(re) miners zich genoodzaakt om de deuren te sluiten. Zij konden de aanzienlijke investeringen immers niet langer dragen en / of wisten niet meer op te boksen tegen de grotere bedrijven die aan Bitcoin mining doen.

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!