Aangezien de wereld van crypto er niet één is van alleen maar positieve zaken en stijgende koersen, willen wij van Cryptobeginner.nl u toch ook niet de artikelen onthouden met personen die de minder positieve kant van Bitcoin en altcoins bespreken. Uiteindelijk is er altijd een ‘andere kant van het verhaal’, waar je je ogen niet bij voorbaat voor moet sluiten. Het zijn uiteindelijk ook personen die zichzelf op hun eigen vakgebied bewezen hebben, en wel degelijk kennis en ervaring met zich meebrengen. Ze zijn soms alleen een andere mening toegedaan. Niets mis mee….

“Bitcoin zal niet snel mainstream worden omdat er maatschappelijk, een mentaal blok is die massa-adoptie belemmert”. Dat is de mening van Jack Mallers, maker van de Zap Lightning Network-wallet.
Mallers maakte deze opmerking op een recent forum gehost door de MIT Bitcoin Club

Mallers: Bitcoin-sceptici denken dat het te riskant is

Mallers gelooft dat de terughoudendheid om Bitcoin te omarmen meer te wijten is aan de negatieve publieke perceptie met betrekking tot crypto, dan aan de technische obstakels.
“Er is een ernstige mentale barrière die moet worden afgebroken voor zover het de relatie aangaat van mensen met Bitcoin, en de activa zelf,” zei Mallers, gemeld door Forbes. “Ze beschouwen het niet als erg nuttig. Ze beschouwen het als zeer speculatief. “
Mallers zegt echter dat de SEC (Securities and Exchange Commission, welke de waakhond is in de V.S. van de effectenbeurzen) de regelgeving heeft aangescherpt, en dat goedkeuring van een Bitcoin-ETF ervoor kan zorgen dat mensen zich minder ongemakkelijk voelen.

Tijd en publiek bewustzijn zijn de oplossingen

Justin Moon van Buidl Bootcamp zegt dat “tijd een belangrijke inbreng heeft voordat crypto de reguliere acceptatie kan bereiken”.
“De meeste mensen nemen het de eerste keer niet serieus – en dat zouden ze ook niet moeten doen, omdat er zoveel verschillende dingen zijn om te evalueren in je dagelijks leven. Je hebt de capaciteit daar niet voor. “

Pierre Rochard, de oprichter van Lightning Power Users, is het hiermee eens. Rochard zegt dat de digitale technologie zo snel evolueert, dat het zelfs voor crypto-fanaten moeilijk is om alle nieuwe ontwikkelingen bij te houden.
“Voor mij is de belangrijkste variabele daarin precies de tijd. Hoe langer Bitcoin er is – elke 10 minuten met een nieuw block komend en gewoon werkend – versterkt het psychologische aspect van: ‘Dit ding zal er morgen nog zijn, en het is goed voor mij om het vast te houden en het vandaag te gebruiken.’ “
Daarom gelooft Rochard dat het onderwijzen van het publiek en het vergroten van het bewustzijn van Bitcoin cruciaal is voor massa-adoptie.
“Mensen begrepen het gewoon niet. Ze begrepen niet waarom het waardevol is. Ze begrepen niet hoe ze het moesten gebruiken. Ik denk dat we gewoon veel meer onderwijs hierin nodig hebben. “

BlackRock CEO: Bitcoin is niet legitiem

Ondertussen zeggen financiële top-managers zoals BlackRock CEO Larry Fink, dat het lang zal duren voordat de reguliere adoptie plaatsvindt. Waarom? Omdat hij zegt dat “Bitcoin op dit moment niet “legitiem” is, omdat de industrie niet gereguleerd is. En dat maakt investeerders bang’.

BlackRock – ‘s werelds grootste vermogensbeheerder – heeft $ 6,4 biljoen aan beheerd vermogen. Fink is een Bitcoin-scepticus (en dat laat hij horen ook), die zegt dat het gebrek aan regulerend toezicht de aandacht van de consument afleidt van beleggen in deze ontluikende beleggingscategorie.
“Uiteindelijk zal het moeten worden ondersteund door een regering. Ik heb het gevoel dat geen enkele regering dat zal toestaan, tenzij ze een idee hebben waar al het geld naartoe gaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *