Er brak enkele dagen geleden even paniek uit toen bleek dat Microsoft niet langer betalingen met Bitcoin accepteerde. Het stilzwijgend on hold zetten van Bitcoin betalingen zou echter reeds ingevoerd zijn een flinke tijd geleden, namelijk in juli van vorig jaar. Toen Microsoft over de zaak werd aangesproken verklaarde een woordvoerder van het bedrijf dat Microsoft betalingen met Bitcoin moest opschorten omwille van problemen met betrekking tot de verwerking van de transacties.

Informatie over Microsoft met Bitcoin lees je op cryptobeginner.nl

Los van bovenstaande leek het onwaarschijnlijk dat Microsoft betalingen met Bitcoin permanent zou stopzetten, niet in het minst omdat een uitgebreide handleiding op de website van de softwaregigant bleef staan met daarin een duidelijke uitleg over hoe je als gebruiker Bitcoin aan je account kon toevoegen om betalingen uit te voeren. Niet alleen het in stand houden van deze pagina, maar ook het gebrek aan duidelijke informatie vanuit Microsoft zorgde er voor dat veel gebruikers geloofden dat Bitcoin in de (nabije) toekomst terug zou worden geaccepteerd en zo geschiede het nu dus ook.

In het verleden heeft Microsoft er reeds even voor gekozen om betalingen met Bitcoin on hold te zetten en ook toen werd er na een korte pauze terug voor gekozen om betalingen met de cryptocurrency te ondersteunen. Nu lijkt de geschiedenis zich te herhalen, want ook nu heeft Microsoft terug een statement de wereld ingestuurd waaruit blijkt dat de betaaloptie terug is geactiveerd. Het volledige statement is als volgt:

We hebben er voor gekozen om Bitcoin als betaaloptie in onze shop terug te accepteren nadat we er in samenwerking met onze partner voor hebben gezorgd dat ook kleine bedragen in Bitcoin op een rendabele manier kunnen worden opgevraagd.

Microsoft koos er in 2014 voor om Bitcoin betalingen te accepteren door middel van BitPay. Microsoft was één van de eerste echt grote namen uit de technologiesector welke er voor koos om de cryptovaluta aan te bieden als betaaloptie. Al snel volgden verschillende andere bedrijven. Toch blijken vooral de hoge transactiekosten een doorn in het oog te zijn voor de softwaregigant. In ieder geval kunnen Microsoft klanten die in de store willen betalen met BTC tokens dus terug opgelucht ademhalen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *