De voorbije week heeft het Segwit 2x team bekend gemaakt door middel van een CNN persbericht dat ze als doel hebben om de lancering van hun hard fork verder te zetten in de komende weken. Inmiddels heeft Segwit 2x ontwikkelaar Jaap Terlouw bevestigd dat het team de hard fork zal doorvoeren op 28 december. Het toepassen van de hard fork had eerder reeds aanzienlijke vertraging opgelopen. Deze stond dan ook oorspronkelijk gepland voor een lancering in november, maar onenigheid binnen de Bitcoin community gooide roet in het eten.

Blokgrootte naar 4 MB en lagere verwerkingstijd

Terlouw gaf in een verklaring aan dat het team de toepassing van de hard fork nog steeds als een noodzakelijk gegeven ziet voor de toekomst van de Bitcoin. Niet alleen de transactiekosten, maar ook de snelheid waarmee transacties verwerkt worden hebben inmiddels een kritiek punt bereikt. Dit heeft er voor gezorgd dat het op vandaag haast onmogelijk is om de Bitcoin te gebruiken waarvoor ze oorspronkelijk was bedoeld, namelijk als betaalmiddel.

Met de toepassing van de hard fork gaat er het één en ander veranderen voor Bitcoin. De introductie van de Segwit 2x vork zal er namelijk voor zorgen dat de blok tijd wordt verlaagd naar 2,5 minuten. Bovendien gaat de grootte van een blok omhoog naar 4 MB. Wij zijn alvast benieuwd naar de impact van deze nieuwe hard fork op de koers van de Bitcoin. Wees er je bovendien bewust van dat een hard fork ook interessante perspectieven met zich meebrengt. Zo is het mogelijk voor eigenaars van Bitcoin om gratis Segwit 2x tokens te krijgen. Doe hier je voordeel mee!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *