De populaire exchange Kraken heeft heel wat gebruikers van haar platform doodsangsten doen uitstaan. Wat origineel was gepland als een downtime van 2 uur duurde uiteindelijk zomaar meerdere dagen. De bewuste upgrade aan het Kraken platform werd bekend gemaakt op 10 januari. Officieel stelde de verklaring toen dat een noodzakelijke upgrade er voor zou zorgen dat de Kraken exchange gedurende enige tijd onbereikbaar zou zijn. In de praktijk werd dit echter meer dan 48 uur door verschillende problemen die werden vastgesteld tijdens de werkzaamheden.

Informatie over de Kraken exchange vind je op cryptobeginner.nl

Op zich is het niet zo vreemd dat een grootschalige upgrade een bepaald probleem met zich meebrengt, maar wat de hele situatie evenals de reputatie van Kraken geen goed heeft gedaan is het feit dat het bedrijf niet of nauwelijks over de situatie heeft bericht, in tegendeel. Heel wat gebruikers van het platform stelden hun vragen uit pure wanhoop via Twitter, maar vingen ook daar bot. Gedurende de volledige downtime reageerde Kraken niet één keer met een officieel statement over de hele kwestie. Anderzijds was dat wel het geval voor de speciale status pagina die het bedrijf in het leven heeft geroepen. Deze pagina bleef continue geüpdate worden met de laatste stand van zaken.

Grootschalige paniek rond mogelijke hack

De gebrekkige manier van communiceren van Kraken zorgde er al snel voor dat de wildste theorieën de ronde deden. Velen geloofden bijvoorbeeld dat er niet zomaar sprake was van een upgrade, maar dat het platform gehackt zou zijn. Dit bracht heel wat angst onder de gebruikers van Kraken, niet in het minst nadat het verleden heeft aangetoond dat een hack heel veel geld kan kosten. Zo bewezen de hacks van de platformen Bit Stamp (2015) en Bitfinex (2016). Het was uiteindelijk een medewerker van Kraken, namelijk ‘Max Kaplan’ die via social media duidelijkheid bracht in de situatie. Hij stelde dat Kraken op geen enkel moment gehackt is geweest.

Gratis handelen tot einde van de maand

In een poging om de gebruikers van het platform enigszins te compenseren heeft Kraken er nu voor gekozen om gratis handel toe te staan tot het einde van de maand. Ondanks het feit dat het allemaal dus enigszins vals alarm bleek te zijn vrezen we toch dat deze hele situatie voor Kraken nog een lange nasleep zal kennen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.