Gisteren, meer bepaald op 1 januari 2019 werd een Tweet de wereld ingestuurd door het team achter de cryptocurrency ‘Gulden (NLG)’ welke duidelijk maakte dat het project een nieuwe website had gelanceerd. De voorbije periode verscheen er met de nodige regelmaat wat extra nieuws met betrekking tot het Nederlandse cryptoproject. Zo werd op 13 december nog bekend gemaakt dat de Gulden 1.8 versie voor iOS beschikbaar was in de App Store. Ondanks het feit dat Gulden (NLG) op zich best een veelbelovend project is moet het gezegd dat ze het voorbije jaar net als het merendeel van de cryptomarkt enorm te lijden heeft gehad onder de berenmarkt. Niet alleen de waarde, maar ook het volume van de coin is dan ook sterk gedaald.

De evolutie van de koers van Gulden (NLG)

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de evolutie die de waarde van de NLG-token heeft doorgemaakt. Wanneer we dit doen kunnen we vaststellen dat ze op haar hoogste punt ten tijde van de cryptobubbel een waarde wist te realiseren van rond de 0,46 dollar. Aan het einde van de maand januari 2018 was de koers echter reeds gehalveerd tot 0,23 dollar. Sindsdien zijn er af en toe nog kortstondige heroplevingen geweest, maar een echt sterke stijging was eigenlijk nooit meer waar te nemen. Alleen aan het einde van de maand april van vorig jaar wist Gulden nog even terug klimmen tot tot een waarde van 0,13 dollar nadat ze een laagtepunt van 0,08 dollar had bereikt. Vanaf dat punt vertoont de koers een globaal gezien dalende trend die de waarde van een NLG-token heeft teruggebracht naar op vandaag 0,025 dollar. Ook het volume van de cryptocurrency kreeg een stevige opdoffer te verduren.

Wat met het 24-uurs volume van de NLG-token?

Het is natuurlijk niet alleen maar van belang om te kijken naar de waarde waar een token op moment van schrijven over beschikt, een belangrijke maatstaf voor de populariteit van een cryptovaluta is natuurlijk terug te vinden in het volume dat er mee wordt gerealiseerd. Ten tijde van de cryptobubbel in januari 2018 piekte dit volume richting de 6.810.540 Amerikaanse dollar in 24 uur. Op vandaag blijft er daar helaas maar weinig meer van over. Het meest recente 24-uurs volume staat dan ook op slechts 35.581 dollar. De totale marktwaarde van Gulden is bovendien gedaald naar een bedrag van 10.444.058 dollar. Dit heeft ze op moment van schrijven de 221ste plaats opgeleverd in de listing op CoinMarketCap.

Bijzonder weinig volatiliteit in de koers van NLG

Het valt bij het bekijken van de charts van Gulden (NLG) bovendien ook op dat er sprake is van een zeer beperkte volatiliteit in de koers. Dit in het bijzonder voor wat de koers ten opzichte van de Amerikaanse dollar betreft. Reeds op datum van 8 september werd een koers neergezet van 0,025 dollar. Deze koers varieert weliswaar tussen de 0,025 en 0,032 dollar, maar blijft eigenlijk steevast rond deze waarde hangen tot op vandaag, 2 januari 2019. Dit ondanks verschillende stevige pieken en dalen die de cryptomarkt in deze periode heeft doorgemaakt.

Wat brengt de toekomst voor Gulden (NLG)?

In de huidige berenmarkt vergt het heel wat van cryptoprojecten om het hoofd boven water te houden en een meerwaarde te betekenen ten opzichte van andere projecten. Ondanks het feit dat Gulden (NLG) zeker wat sterke punten heeft, bijvoorbeeld het unieke Witness systeem, is het nog maar zeer de vraag of dit een voldoende meerwaarde biedt om het project in stand te kunnen houden. Wij zijn alvast benieuwd wat het komende jaar voor deze Nederlandse cryptocurrency zal brengen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 20 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.