Cryptobeginner.nl

Gulden (NLG)

De Gulden cryptocurrency is een digitale valuta welke is gebaseerd op blockchain technologie. De NLG cryptocurrency werd in het leven geroepen op datum van 8 april 2014. Het spreekt voor zich dat deze cryptovaluta over een diepe en bovendien nostalgische roots beschikt. Voor de Guldencoin werden zowel een desktop als een mobiele wallet gelanceerd. Beide types van wallets kunnen worden gebruikt om IBAN betalingen uit te voeren. Heb jij ook interesse in de Gulden cryptocurrency, maar wil je er graag eerst meer over te weten komen? In dat geval is het raadplegen van de informatie over NLG op deze pagina absoluut de moeite meer dan waard!

Kennismaking met de virtuele Guldencoin

De Gulden werd in het leven geroepen met eigenlijk maar één doel en dat is om mensen terug de volledige controle over hun geld te geven. Dit uiteraard door het benutten van de mogelijkheden die de blockchain technologie met zich meebrengt. In eerste instantie lijkt het er op dat de Gulden dan ook geen concrete meerwaarde biedt ten opzichte van andere decentrale betaalopties zoals bijvoorbeeld Bitcoin en Dash. In de praktijk is dat echter wel degelijk het geval. Voor deze eerste decentrale betaalmogelijkheden geldt namelijk dat er doorgaans een bepaalde technische kennis is vereist om er mee om te kunnen gaan. De Gulden pakt het anders aan en is daardoor in het eerste opzicht heel wat toegankelijker. De NLG blockchain kenmerkt zich dan ook in de praktijk door een laagdrempelige methode met betrekking tot het versturen en ontvangen van betalingen voor zij die niet over een bepaalde technische kennis beschikken en / of er eigenlijk ook helemaal niet zoveel interesse in hebben.

Het gebruik van Gulden in de praktijk

Wanneer je er voor kiest om over te gaan tot het installeren van een Gulden wallet, bijvoorbeeld op je desktop computer of op je mobiel toestel is het mogelijk om de Guldens over te maken naar andere mensen die eveneens over een NLG wallet of adres beschikken. Wist je bovendien ook dat het perfect mogelijk is om betalingen te verrichten in fysieke winkels? Dit kan gebeuren door het inscannen van een unieke QR code met behulp van de camera waar je mobiele telefoon over beschikt. Dit werkt bovendien zowel voor acceptanten van NLG als van BTC tokens.

Een andere mogelijkheid waarover je beschikt bij het gebruik van een Gulden wallet is de manier waarop je Guldens zeer eenvoudig overgemaakt kunnen worden naar je bankrekening. Door gebruik te maken van de Gulden app kan je namelijk meteen een bepaald bedrag versturen naar een IBAN rekening. In principe duurt het gemiddeld slechts één werkdag vooraleer het bedrag op de bankrekening va de ontvanger is terug te vinden.

Integratie van PoW2 consensusalgoritme

Het Gulden platform heeft er voor gekozen om in de tweede helft van het jaar 2017 het zogenaamde PoW2 consensusalgoritme te integreren in haar netwerk. Met deze integratie werd er voor gezorgd dat de veiligheid van het netwerk naar een hoger niveau werd getild. Bovendien is een tweede voordeel dat transacties veel sneller opgenomen kunnen worden in de blockchain. In de praktijk volstaan door de integratie van PoW2 één of twee bevestigde transacties om de integriteit te waarborgen. Dat is een aanzienlijke verbetering, want in eerste instantie waren er zomaar even zeven bevestigingen vereist.

Gulden kopen

Ben je geïnteresseerd in het aankopen van NLG tokens? In dat geval is het mogelijk om daarvoor een beroep te doen op de mogelijkheden die de aanbieder Litebit aanbiedt. Dit platform maakt het mogelijk om een storting uit te voeren met behulp van iDeal waarna je met de verkregen credits naar hartenlust al je NLG tokens kan kopen. Dat is een bijzonder toegankelijke werkwijze welke zelfs voor de beginnende investeerder in cryptocurrencies aantrekkelijk is. Uiteraard is het ook mogelijk om met behulp van BTC tokens via een exchange NLG tokens aan te kopen.

Klik hier om meteen DASH te kopen bij Litebit!

NLG tokens veilig opslaan

Wanneer je er voor kiest om NLG tokens aan te kopen spreekt het voor zich dat deze ook nog ergens op een veilige manier opgeslagen dienen te worden. Op dit vlak beschik je over verschillende mogelijkheden. Zo kan je natuurlijk gebruikmaken van de officiële wallet die beschikbaar is voor zowel desktop als mobiele systemen. Een andere optie die vooral interessant is voor mensen die investeren in NLG tokens via Litebit is om de online wallet van dit bedrijf te gebruiken. Bij het aankopen van de NLG tokens kan je meteen de Litebit wallet selecteren waarna jouw tokens op een veilige manier in deze wallet worden opgeslagen. Let wel, wanneer je gebruik wil maken van de mogelijkheden die deze online wallet te bieden heeft is het altijd de moeite waard om gebruik te maken van twee-staps-verificatie. Alleen op deze manier kan jouw portefeuille met cryptocurrencies namelijk op meest optimale wijze worden beschermd.


Gulden Presentatie

Vooraleer je een stukje van je kapitaal gaat investeren in NLG is het altijd belangrijk om zelf je onderzoek te doen. Elke vorm van cryptocurrency brengt een bepaald risico met zich mee waar je, je als investeerder bewust van dient te zijn. Om er voor te zorgen dat je met zekerheid begrijp waarin je investeert is het niet alleen de moeite waard om de informatie op deze website te raadplegen, maar kan je bijvoorbeeld ook de officiële presentatie van de NLG bekijken. We hebben deze presentatie omwille van deze reden in deze pagina ingesloten.


Gulden Links

  • Gulden.com (de officiële website van de Gulden cryptocurrency)

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!