Het is een bloedrode dag op de cryptomarkt vandaag. Verschillende (grote) cryptocurrencies lieten ook grote verliezen zien. Het gaat hierbij onder meer om Ethereum, Ripple en Bitcoin Cash die allen een verlies hebben opgetekend van om en bij de 13 procent. Ook Bitcoin kreeg enkele rake klappen te verduren en viel terug van 6.600 dollar naar 6.250 dollar. Een groot aantal verkopen zorgden er voor dat de prijs van Bitcoin in amper 30-minuten tijd met zo’n 4 procent onderuit ging. Daarmee werd meteen één van de snelste verliezen van de voorbije maanden op de kaart gezet.

Ripple heeft meerwaarde terug ingeleverd

Op 7 oktober moest er reeds worden vastgesteld hoe de XRP-token van Ripple na een fantastische rally een aanzienlijke terugval kende. Toen was er namelijk sprake van een terugval van zomaar even 50 procent in niet meer dan 48 uur. De enorme koersval werd vooral veroorzaakt door het feit dat investeerders verbaasd waren over het aanzienlijk afgenomen handelsvolume dat plaats had gevonden met de XRP-token. Dat was in het bijzonder even schrikken omdat de terugval er kwam op het moment dat er een fantastische deal was verkregen met Ripple’s partner Banco Santander. Deze maakte namelijk bekend dat het XRP gaat gebruiken als ‘brandstof’ voor de mobiele applicatie van de bank.

Slechtst presterende cryptocurrencies van de dag

Uiteraard is het niet alleen Ripple die grote verliezen leed. Ook tal van andere grote en bekende cryptocurrencies hebben aanzienlijk moeten inleveren. De digitale valuta’s die het slechtst hebben gepresteerd zijn met name WanChain, Theta Token, Nano, Tron, NEM en Waltonchain, toch niet van de minsten. Zij leverden net als Ripple’s XRP-token allemaal meer dan 13 procent in. Yuji Nakamura, een journalist die is gespecialiseerd in technologie en zich in Tokyo bevindt heeft aangegeven dat de terugval in prijs meer dan waarschijnlijk is veroorzaakt door de Aziatische markt. Daar werd er massaal voor gekozen om participaties in cryptocurrencies van de hand te doen en het kapitaal vervolgens te investeren in klassieke aandelen.

Aanzienlijke stijging in handelsvolume in Azië

Bovenstaande zou inderdaad zomaar mogelijk kunnen zijn. Het volume van de grootste exchanges op de markt in Azië zoals bijvoorbeeld Bithumb, Bitflyer evenals Upbit is de voorbije dagen aanzienlijk toegenomen. Dit laat vermoeden dat de sell-off inderdaad vooral in gang was gezet door Aziatische investeerders. Een belangrijke vraag die nu moet worden gesteld en waar ook Nakamura meteen naar verwees is of Bitcoin nu stand zal weten te houden of niet. Eerder heeft ze reeds geflirt met het support level rond 6.000 dollar, maar deze komt nu toch terug in zicht.

Zolang de BTC-token boven de grens van 6.000 dollar kan blijven lijkt het volgens Nakamura onwaarschijnlijk dat er terug een grote terugval zal plaatsvinden. Hij ziet ook minder problemen voor Bitcoin om zich te herstellen dan voor bijvoorbeeld XRP en BCH het geval zal zijn. Ook voor cryptocurrencies die beschikken over een beperkt handelsvolume wordt het lastig om zich van deze kleine uppercut te kunnen herstellen. In ieder geval is het nu vooral uitkijken naar wat er de komende dagen en weken staat te gebeuren en of er terug een positieve correctie kan worden gerealiseerd op de cryptomarkt of niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *