Het succes van de zogenaamde ‘Cryptokitties’ heeft er duidelijk voor gezorgd dat er nog heel wat meer soortgelijke projecten in de pijplijn zijn komen te zitten. Eén van deze projecten luistert naar de naam ‘Ether Tulips’. De ontwikkelaars van dit platform hanteren een duidelijke knipoog naar de zogenaamde ‘tulpenmanie’ die plaats heeft gevonden rond het jaar 1634. Op het hoogtepunt van deze manie was het zo dat een tulpenbol zomaar even de waarde kon bezitten van een woning. Handelaars die op het juiste moment zijn ingestapt en over mooie tulpenbollen beschikten met bijzondere kenmerken hebben er dan ook een stevig fortuin aan overgehouden. Onze huidige generatie heeft deze boot uiteraard gemist, maar daar kan nu zomaar verandering in komen door de komst van de Ether Tulips.

De unieke eigenschappen van een Ether Tulip

Elke Ether Tulip beschikt over diens eigen kenmerken. Deze kenmerken worden bepaald door de tulpenbol die wordt aangekocht. Deze zal uiteindelijk uitgroeien tot een volwaardige tulp met diens eigen visuele kenmerken. Op het ogenblik dat we een collectie tulpen onder de loep gaan nemen kan er worden vastgesteld dat er verschillende eigenschappen worden aangegeven. Het gaat hierbij om:

  1. De naam;
  2. De zeldzaamheid van de tulp;
  3. De generatie van de tulp;

Het spreekt voor zich dat de eigenschappen waar je Ether Tulips over beschikken steeds voor een niet onaanzienlijk deel bepalend zijn voor de waarde waarover ze beschikken. Op het ogenblik dat een Ether Tulp als ‘Very rare’ wordt bestempeld betekent dit uiteraard dat er een hogere waarde aan verbonden is dan wanneer een tulp als ‘Very common’ wordt bestempeld.

Wat heb je nodig om Ether Tulips te kopen?

Zou jij wel graag één of meerdere Ether Tulips willen kopen om er uiteindelijk een mooi rendement mee te kunnen maken? In dat geval is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe dat kopen precies in z’n werk gaat. Het aankopen van een Ether Tulip gebeurt altijd door middel van een Ethereum transactie. Deze dient te worden uitgevoerd door middel van het smart contract welke is terug te vinden op de website http://ethertulips.com. Het kopen van je Ether Tulips gebeurt in ieder geval steeds door het volgen van deze stappen:

1.) Je dient uiteraard in het bezit te zijn van een Ethereum wallet. Een bekend voorbeeld van een dergelijke wallet is My Ether Wallet, maar je kan er ook voor kiezen om gebruik te maken van Metamask. Wellicht is deze laatste optie nog de meest eenvoudige.

2.) Vervolgens moet je ook over een bepaalde balans beschikken in je Ethereum wallet. Dit betekent dat er zogenaamde Ether tokens in terug te vinden moeten zijn. Met deze tokens is het mogelijk om verschillende transacties uit te voeren, waaronder dus het aankopen van Ether Tulips.

3.) Het installeren van Metamask of Mist browser. Deze is nodig omdat ze je browser van de mogelijkheid voorziet om Ethereum dApps te draaien. Ben je er niet meteen een liefhebber van om gebruik te maken van een dergelijke extensie? Dan is het nog altijd mogelijk om de vereiste transacties manueel uit te voeren via de My Ether Wallet website.

Hoe kan je Ether Tulips kopen?

Heb je bovenstaande benodigdheden voor het kopen van Ether Tulips gecontroleerd en zijn ze allemaal voor handen? In dat geval is het tijd geworden om daadwerkelijk tot het aankopen van je digitale tulpen over te gaan. Ook hiervoor dienen er verschillende stappen te worden gehanteerd. In de praktijk zijn deze echter bijzonder eenvoudig te volgen.

1.) Ga naar de website https://ethertulips.com

2.) Selecteer de generatie van tulpen die je wenst te telen. Het selecteren van de generatie is een belangrijk iets. Dit niet in het minst omdat elke generatie diens eigen eigen ‘battle bonus’ heeft. Jawel, je kan ook vechten met je tulpen! De prijs van een generatie stijgt elke dag met zo’n 50 procent waardoor jouw tulp in principe elke 24 uur een mooie meerwaarde krijgt.

3.) Op het ogenblik dat je het aankoopscherm krijgt voorgeschoteld dien je nog de hoeveelheid zaadjes te selecteren. Op deze manier zal uiteindelijk de totale kostprijs van jouw bestelling in Ether worden aangegeven. Wees er zeker van dat je bent in gelogd in Metamask of Mist. Op deze manier zal er een scherm verschijnen waarin de transactie wordt weergegeven inclusief de daaraan verbonden transactiekost. Let op, verander de gas limit niet! Doe je dat wel, dan is het mogelijk dat je transactie uiteindelijk niet wordt gevalideerd. Heb je er voor gekozen om een manuele transactie uit te voeren met behulp van My Ether Wallet? Volg dan de aangegeven link en vul in het contract tab alle vereiste gegevens in. Uiteindelijk moet je de transactie laten genereren en deze finaal bevestigen.

Wanneer de bovenstaande stappen allemaal zijn doorlopen zal je kunnen vaststellen dat de door jouw aangekochte zaadjes meteen zullen uitgroeien tot prachtige tulpen. Ze zijn dan ook meteen terug te vinden in je collectie. Elke tulp is op achterliggend vlak een zogenaamde ERC-721 token wat er voor zorgt dat de tulpen echt jouw eigendom worden. Meteen nadat ze zijn aangekocht kunnen ze bovendien worden verhandeld.

Waarom Ether Tulips kopen?

De beschikking hebben over een mooie collectie met prachtige, virtuele tulpen is natuurlijk erg leuk, maar er is ook een financieel voordeel aan verbonden. De prijs van een generatie tulpen stijgt namelijk met ongeveer 50 procent per 24 uur. Dat is een enorm rendement. Met de juiste tulpen die over zeldzame kenmerken beschikken en reeds een bepaalde leeftijd hebben is het dan ook mogelijk om een zeer interessante, financiële meerwaarde te creëren. Of Ether Tulips uiteindelijk echt populair gaat worden is uiteraard nog maar de vraag, maar potentieel heeft het systeem zeker. Voor ons Nederlanders kan dit bovendien een nostalgische manier zijn om wat extra meerwaarde te creëren met behulp van de Ethereum blockchain.

De afbeeldingen die zijn opgenomen op deze pagina zijn afkomstig van deze bron.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *