EOS kwam recent vrij negatief in het nieuws. Tussen 26 november en 8 december van dit jaar maakte de coin immers een stevige val. In deze periode werd de cryptomarkt uiteraard getroffen door enkele stevige correcties, maar de prijsdaling die EOS liet optekenen was toch vrij extreem te noemen. Waar ze op 26 november nog over een waarde beschikte van 3,33 Amerikaanse dollar viel deze prijs terug naar een niveau van nog maar 1,69 dollar op 7 december. Ondanks het negatieve sentiment dat de voorbije tijd toch wel de cryptomarkt heeft gedomineerd moet het gezegd dat EOS een stevige comeback heeft gemaakt. Op moment van schrijven is één EOS-token dan ook terug 2,64 Amerikaanse dollar waard.

Aantal gebruikers neemt (eindelijk) weer toe

De gerealiseerde opwaartse trend die EOS laat optekenen komt uiteraard nog niet direct in de buurt van haar all-time high. Toch is het ongetwijfeld zo dat de stijging investeerders in EOS terug moed zal geven. Ook het volume van de EOS-token heeft weer een mooie boost gekregen. Op dit ogenblik is het gerealiseerde volume over de voorbije 24 uur dan ook goed voor een waarde van een slordige 23 miljoen dollar. Om even te vergelijken, op de all-time high van EOS lag het volume over 24 uur wel nog rond de 48,5 miljoen. Dit echter even terzijde. Een belangrijke factor die ongetwijfeld mee aan de basis ligt van de wederopstanding van EOS is het feit dat het aantal actieve adressen terug duidelijk is toegenomen. Niet actieve adressen in het netwerk van EOS beschikken over een vervaldatum van 3 jaar.

Dan Larimer laat EOS niet in de steek

Het negatieve sentiment dat toch enigszins rond EOS was ontstaan de laatste tijd kwam er onder meer door de vrees dat Dan Larimer het project in de steek zou laten om zich zo te kunnen focussen op diens gloednieuwe start-up. Het was Larimer zelf die ondertussen echter heeft aangegeven hier helemaal niet mee bezig te zijn. Hij blijft dan ook betrokken bij EOS als ‘Chief source of transaction and revenues’. Het is nog steeds de doelstelling van EOS om beter te presteren dan Ethereum. Dit niet in het minst door het aanbieden van een no-fee structuur en door haar enorme transactiesnelheid. Of het project daar ooit in zal slagen zal de toekomst uiteraard duidelijk moeten maken.

Inefficiënties toch niet over het hoofd zien

Ondanks het veel positievere sentiment dat er nu heerst rond EOS spreekt het voor zich dat de aanwezige inefficiënties uiteraard niet zomaar over het hoofd mogen worden gezien. Recent onderzoek dat werd uitgevoerd door de blogger ‘altShiftDev’ heeft bijvoorbeeld aangetoond dat de EOS block producers wellicht geen winst maken met de huidige koersen. Sterker nog, de zogenaamde ‘breakeven’ prijs voor EOS zou voor block producers zijn gelegen boven de 4 Amerikaanse dollar. De EOS-token heeft dus nog wel even te gaan vooraleer ze terug echt rendabel kan worden genoemd voor block producers.

Support vanuit verschillende hoeken

EOS kan nog steeds rekenen op de support van gedecentraliseerde gok applicaties en exchanges. Echter moet het gezegd dat een niet onaanzienlijk piek of daling in volume schijnbaar altijd om de hoek lijkt te loeren. In een recent verleden liet de applicatie ‘EOSBet’ bijvoorbeeld nog een verlies optekenen op vlak van volume van zomaar even 77 procent over 24 uur. Dit maakt EOS tot een zeer volatiele asset waardoor voorzichtigheid is geboden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.