Sony heeft bekend gemaakt dat het een nieuwe videogame heeft goedgekeurd voor lancering op haar Playstation 4 spelconsole. Dat is op zich niet zo heel bijzonder, maar wat dat wel is, is dat het zou gaan om ‘s werelds eerste videogame met een ingebouwde, op Ethereum gebaseerde marktplaats die verschijnt op één van de traditionele spelconsoles. Het zou gaan om de game ‘Plague Hunters‘, een op Ethereum gebaseerde RPG (role playing game) waarbij de speler de mogelijkheid zal hebben om niet alleen wapens, maar ook helden evenals allerhande andere items aan te kopen met Ether. Algemeen wordt verwacht dat het computerspel reeds ergens in het eerste kwartaal van 2019 op de markt zal verschijnen.

Blockchain gaming, niet helemaal nieuw

Ondanks het feit dat Sony met haar Playstation 4 de primeur zal hebben om de eerste blockchain game op een grote console te kunnen verwelkomen is blockchain gaming natuurlijk helemaal niet nieuw, in tegendeel. Zo is er natuurlijk het razend populaire spel ‘CryptoKitties’. Op de piek van haar populariteit verbrandde het spel zomaar even 20 procent van alle Ethereum gas. Specifiek voor CryptoKitties geldt dat de videogame niet alleen werd gespeeld door gamers, maar bovendien ook interessant werd bevonden door investeerders. Het is nog maar zeer de vraag of dat ook zal gelden voor een videospel als Plague Hunters.

Dat Plague Hunters verschijnt op de Playstation 4 hoeft niet te verbazen. De achtste generatie spelconsole van Sony is één van ‘s werelds populairste platformen voor het spelen van videogames. Van de console gingen dan ook tot dusver reeds meer dan 81 miljoen exemplaren over de toonbank. In april van dit jaar raakte nog bekend dat de Sony Playstation 4 zich ‘s werelds populairste spelconsole mag noemen. Hiermee doet het beter dan de Nintendo Switch en de Xbox One welke door Microsoft op de markt werd gebracht.

Toenemende populariteit van blockchain games

Dat er een enorm potentieel schuil gaat in blockchain gaming is reeds meerdere malen duidelijk geworden. Dit overigens niet alleen door CryptoKitties, maar wat bijvoorbeeld ook te denken van de game ‘Gods Unchained’? Eerder ontstond er nog een stevige controverse toen duidelijk werd dat een bepaalde, virtuele kaart in het spel werd verkocht voor zomaar even 60.000 Amerikaanse dollar. Een ander noemenswaardig blockchain gerelateerde gaming project is ‘Sgame Pro’. Spelers die het mobiele spel spelen worden in-game beloond met SGM-tokens. Deze kunnen vervolgens worden gebruikt in andere games die ook op het platform zijn terug te vinden. Het project wist eigenlijk vrij eenvoudig de vereiste financiële middelen binnen te halen. Dit gebeurde verder nog vrij recent, namelijk in september van dit jaar.

Geen exclusieve titel voor Playstation 4

Ondanks het feit dat Plague Hunters in eerste instantie zal verschijnen voor de Playstation 4 is het geen exclusive. Later zal ze immers ook worden gelanceerd voor PC en Nintendo Switch. De ontwikkelaar heeft verder ook reeds laten optekenen de mogelijkheden te bekijken voor een mobiele en een Xbox One versie. Over deze beide mogelijke versies bestaat echter tot dusver nog geen enkele zekerheid. Wanneer de PC en Nintendo Switch versies op de markt zullen verschijnen is bovendien ook nog niet bekend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *