Coinbase heeft bekend gemaakt dat het haar kantoor in het Amerikaanse Chicago zal sluiten. Het kantoor werd slechts een jaar geleden geopend. In totaal waren er 30 mensen werkzaam in dit deel van het bedrijf. De Chicago divisie van Coinbase stond algemeen bekend onder de naam ‘Coinbase Markets’. Het kantoor focuste zich op het realiseren van geavanceerde elektronische markttechnologieën zoals matching engines en high-frequency trading voor cryptocurrencies. Tijdens de bekendmaking van het nieuws liet een woordvoerder van Coinbase het volgende optekenen:

“Om de Google van de crypto te worden moeten we ons comfortabel voelen met het maken van grote gokken. Verschillende van deze gokken zullen goed uitpakken en zullen vervolgens een meerwaarde betekenen voor het bedrijf. Anderen zullen echter niet de gewenste uitwerking hebben die we voor ogen hadden.”

Grote verwachtingen

Toen het nieuwe kantoor in Chicago werd geopend waren de verwachtingen nochtans hooggespannen. In een blogartikel welke door Coinbase de wereld werd ingestuurd naar aanleiding van de opening van het nieuwe kantoor stond dan ook te lezen dat ze een platform zou gaan bieden voor “bijzonder getalenteerde ingenieurs met een aanzienlijke ervaring”. Bovendien gaf Coinbase toen aan zich op deze manier blijvend te kunnen profileren als zijnde de meest performante en betrouwbare cryptocurrency exchange van de wereld.

Deel van werknemers aan de slag in San Francisco?

Nu het kantoor in Chicago de deuren sluit staan er 30 jobs op het spel. Coinbase heeft echter bekend gemaakt dat een handvol mensen in Chicago die niet werkten aan het matching engine project alsnog aan de slag kunnen blijven bij Coinbase. Daarnaast zou de cryptocurrency exchange de mogelijkheden onderzoeken om enkele van haar personeelsleden uit Chicago onder te kunnen brengen in de vestiging in San Francisco. Uiteraard is het nog maar zeer de vraag of de werknemers mee zullen (willen) gaan in dit verhaal.

Opvallende beslissing of toch net niet?

Ondertussen stellen veel mensen uit de cryptowereld zich de vraag waarom Coinbase deze keuze heeft gemaakt. Het primaire doel van Coinbase Markets was dan ook om high-frequency/low-latency handel in cryptocurrencies mogelijk te maken. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van colocatie in gespecialiseerde datacenters. De beslissing die Coinbase heeft genomen maakt duidelijk dat haar prioriteiten duidelijk niet meer in dit segment van de markt liggen. In de praktijk lijkt het er dan ook naar uit te zien dat Coinbase zich vooral (meer) wil gaan richten op institutionele investeerders. Op dit vlak kan er worden gedacht aan crypto custody, maar uiteraard ook aan ‘over-the-counter trading.

Gecreëerde technologie blijft behouden

Tot slot heeft een woordvoerder van Coinbase nog laten optekenen dat de technologie die is gebouwd in Chicago niet verloren gaat. De intellectuele eigendommen die zijn gecreëerd zullen dan ook meer dan waarschijnlijk alsnog worden geïntegreerd in het platform van Coinbase. Bij monde van de woordvoerder van Coinbase kon nog het volgende worden opgetekend:

“Het team in Chicago heeft werkelijk fantastische technologie ontwikkeld. Het is dan ook zeker mogelijk dat er in de toekomst nog verder gebruik zal worden gemaakt van deze technologie.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 20 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.