Brave, het bedrijf achter de ‘Basic Attention Token’ heeft bekend gemaakt dat het langverwachte ‘Brave Ads Rewards’ programma eindelijk live is gegaan. Dit betekent dat gebruikers van de Brave browser vanaf vandaag de mogelijkheid hebben om BAT-tokens te verdienen door het bekijken van advertenties. 70 procent van alle inkomsten die worden gehaald uit de advertenties zouden beschikbaar worden gesteld voor de gebruikers van de browser. De ontwikkelaars van Brave zouden dan uiteindelijk de overige 30 procent opstrijken. Op moment van schrijven is het evenwel uitsluitend mogelijk om de ontvangen BAT-tokens te gebruiken voor het “tippen” van content makers. Het kan hierbij niet alleen gaan om een website, maar bijvoorbeeld ook om een kanaal op Youtube.

“Het idee achter dit programma is dat we gebruikers voor het bekijken van de advertenties belonen voor hun inspanningen. Hiervoor stellen we een groot deel van onze winst ter beschikking. Echter is het wel zo dat wordt verwacht van onze gebruikers dat ze de BAT-tokens gebruiken om content makers te stimuleren om het beste uit hun website, Youtube kanaal, etc. te halen. Het spreekt voor zich dat het niet de bedoeling is van de BAT-token om er een volwaardig inkomen mee te realiseren. Echter kan ze wel een mogelijkheid vormen om het internet een stukje te financieren met jouw aandeel in BAT-tokens.”

Bovenstaand stukje is afkomstig van Brendan Eich, de CEO van Brave. Heel wat mensen hebben er de voorbije maanden reeds voor gekozen om de Brave browser op hun computer te installeren. In principe gaat het hierbij om de Google Chrome browser welke enigszins werd aangepast. In het bijzonder wordt er door de browser speciale aandacht besteed aan de privacy van de gebruikers. Dit maakt ze hoe dan ook erg populair, iets wat ook de waarde evenals het potentieel van de BAT-token uiteraard alleen maar ten goede komt.

BAT-token vandaag 7% in het rood

De lancering van het Brave Ads Rewards programma is een belangrijke mijlpaal voor het project. Ze komt evenwel op een moment waarop de markt een kleine correctie doormaakt. Dit zorgt er voor dat ook de waarde van de BAT-token in het rood wordt geduwd. Op moment van schrijven noteert ze dan ook tegen een verlies over de voorbije 24 uur van om en bij de 7 procent. Dit verlies komt er evenwel nadat de token de voorbije week steevast in de lijst met best presterende cryptocurrencies was terug te vinden. Op moment van schrijven noteert ze dan ook nog altijd een dikke 8 procent hoger in vergelijking met één week geleden.

Waar de BAT-token kopen?

Bent u ook wel geïnteresseerd om een bepaalde positie in te nemen in de BAT-token? In dat geval is het daarvoor mogelijk om een beroep te doen op verschillende cryptocurrency exchanges. Op moment van schrijven wordt het meeste volume gerealiseerd door de ’55 Global Markets’ exchange. Voor Westerse cryptocurrency investeerders ligt het echter voor de hand om te kiezen voor de gerenommeerde exchange ‘Binance‘. Zij is op moment van schrijven goed voor een volume van 14,53 procent door middel van het BAT/BTC handelspaar. Uiteraard kunt u ook gewoon gratis BAT-tokens ontvangen door het installeren van de Brave browser en daarmee aan de slag te gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *