Het sociale handelsplatform eToro heeft bekend gemaakt dat het een overeenkomst heeft afgesloten met Binance voor het listen van de BNB-token. eToro wordt daarmee het eerste platform ter wereld dat investeerders de mogelijkheid biedt om te investeren in BNB-token met fiat-geld. Het listen van BNB-token zorgt er voor dat het aantal beschikbare cryptocurrencies bij eToro op 13 stuks komt te staan.

Wat is BNB-token?

In het bijzonder voor zij die nieuw zijn in de cryptomarkt is het misschien niet helemaal duidelijk wat BNB-token precies is. Het betreft hier de token van één van de belangrijkste cryptocurrency exchanges in de wereld, namelijk Binance. De token is eigenlijk het ‘gas’ dat verantwoordelijk is voor het draaiende houden van het Binance ecosystem. De coin werd gelanceerd in 2017 middels een ICO en wordt vandaag de dag in de exchange veelvuldig gebruikt voor het betalen van trading fees, exchange fees, listing fees evenals partner applicaties. Bovendien wordt ze ook vaak omschreven als een manier om te ‘investeren’ in één van de belangrijkste handelsplatformen die de cryptomarkt op vandaag kent.

Investeren in ICO’s met BNB-token

Investeerders die houder zijn van BNB-tokens kunnen er voor kiezen om met behulp van deze tokens te investeren in bepaalde ICO’s die deel uitmaken van het Binance Launchpad Program. Op vlak van partner applicaties zijn er vandaag de dag ook reeds heel wat mogelijkheden voor handen. Zo is het niet alleen mogelijk om met behulp van de BNB-token vluchten te boeken in geselecteerde luchthavens, daarnaast kunt u er ook bepaalde virtuele geschenken mee bestellen. BNB-token wordt bijvoorbeeld ondersteund door de Australische luchthaven Brisbane Airport. Het betalen voor virtuele geschenken kan dan weer onder meer in Uplive, een Aziatische live streaming mobiele applicatie welke op moment van schrijven reeds over meer dan 20 miljoen gebruikers beschikt.

“Een eer om gelist te worden op eToro”

Changpeng Zhao, de oprichter evenals CEO van Binance heeft in een statement aangegeven dat hij vereerd is dat de BNB-token werd opgenomen in het aanbod van eToro; “Het feit dat eToro er voor kiest om BNB-token aan te bieden aan haar investeerders zorgt er voor dat miljoenen nieuwe mensen toegang krijgen tot onze token. Een groot deel van deze investeerders zijn in het bijzonder vertrouwd met de traditionele, financiële wereld. Wij geloven in het creëren van een waarde op lange-termijn en zullen dat vanaf nu samen gaan doen met (onder andere) eToro”.

Het spreekt voor zich dat niet alleen de oprichter van Binance aan het woord kwam, daarnaast heeft ook de managing director van eToro, namelijk ‘Guy Hirsch’ zijn licht laten schijnen op de toevoeging van BNB-token op eToro. Hij stelde het volgende; “eToro voegt digitale valuta’s toe waarvan we geloven dat er een mooi en werkend product achter schuil gaat. Het Binance team heeft stelselmatig gewerkt aan het realiseren van een innovatieve infrastructuur voor de nieuwe wereld en aldus zijn we van mening dat er een grote vraag kan zijn naar BNB-token in de markt”.

Nog meer coins op komst voor eToro

Tot slot liet medeoprichter van eToro, namelijk Yoni Assia nog weten dat eToro ook in de komende periode verder zal doen met het blijven toevoegen van nieuwe coins die over een belangrijke functie beschikken binnen de cryptomarkt. Welke coins er mogelijks nog zitten aan te komen wou hij vooralsnog niet kwijt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *