De recent ontstane digitale asset ‘Bitcoin SV’ heeft meteen een plaats weten te claimen binnen de top 10 van meest waardevolle cryptocurrencies. Nadat CoinGeek en nChain hadden aangegeven niet langer te vechten om de BCH ticket werd de nieuwe chain als voldoende veilig aanzien om ze te listen als individuele, digitale asset. Bitcoin SV staat voor ‘Satoshi’s Vision’ en tracht om het doel van digitaal geld te dienen door middel van een geleidelijk toenemende blokgrootte. Het recente gevecht om de BCH ticker heeft er mede voor gezorgd dat de cryptomarkt de voorbije periode een niet onaanzienlijke crash heeft meegemaakt.

Eén van de snelste stijgers op de markt

De prijs van de BSV-token was één van de snelst groeiende assets in de berenmarkt. Deze wist dan ook al snel een waarde te laten optekenen met drie cijfers. BSV zag de waarde van haar token de voorbije week verdubbelen tot een bedrag van 112,68 Amerikaanse dollar. Deze stijging is bovendien goed voor een meerwaarde over de voorbije 24 uur van zo’n slordige 14 procent. De officiële datum van de lancering van Bitcoin SV is vastgesteld op 26 november. Het was toen dat ook de listing van de totale supply van 17.477.861 plaatsvond. Op moment van schrijven zou meer dan de helft van het volume van BSV worden gerealiseerd middels het BCHSV/USDT handelspaar.

Directe listing bij diverse grote exchanges

BSV had eigenlijk vanaf de start een belangrijk voordeel. Het werd namelijk nagenoeg meteen opgenomen in de listing van enkele van ‘s werelds belangrijkste cryptocurrency exchanges. Ondanks het feit dat een groot aantal exchanges er in eerste instantie niet om stonden te springen om BSV te listen op het ogenblik van de hash wars, heeft de duidelijke opsplitsing van de beide chains evenals hun uiteindelijke doelstellingen er voor gezorgd dat alle grote markten handel in BSV mogelijk hebben gemaakt. Het merendeel van het volume wordt echter duidelijk gerealiseerd bij de exchanges Upbit en Binance.

Scepticisme omtrent de persoon ‘Craig Wright’

Ondanks het feit dat er toch sprake is van een niet onaanzienlijke hoeveelheid aan scepticisme met betrekking tot de persoon ‘Craig Wright‘ moet het toch gezegd dat de BSV versie een warm welkom heeft gekregen van de crypto community. Het is vooral de technologische benadering die ze zo interessant maakt. Op moment van schrijven is BSV dan ook één van de zeldzame projecten welke on-chain scaling weet te realiseren gecombineerd met het uittesten van de limieten van de blokken evenals de blockchain technologie in haar totaliteit. De fork is er niet zonder slag of stoot gekomen, maar het is zomaar mogelijk dat BSV een blijvende stek binnen de cryptomarkt zal weten te veroveren. Uiteraard zoals steeds geen garanties!

Trending op social media

Dat er duidelijk vanuit de crypto community heel wat interesse is voor het BSV-project blijkt onder meer uit heel wat prominente topics op social media. Dit is doorgaans een goede indicator om de populariteit van een bepaald project te kunnen pijlen. Bovendien wordt de prijs van de BSV-token op moment van schrijven wellicht nog aanzienlijk gedrukt door het negatieve sentiment op de markt. Het is dus met spanning afwachten wat er nog allemaal de komende periode staat te gebeuren. Wij gaan het zoals altijd uiteraard voor u volgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *