Uit een nieuw onderzoek van het technologie bedrijf DataLight is gebleken dat Bitcoin nog wel een decennium van adoptie en technologische ontwikkeling nodig zal hebben voordat het bekende concurrenten als Paypal, Visa en Mastercard kan overtreffen.
Uit de gegevens blijkt dat Bitcoin als betalingssysteem bij verschillende belangrijke transactie-indicatoren ver achterloopt op Visa en Mastercard. Maar zijn rivalen al in verschillende andere parameters heeft overtroffen.

DataLight stelde dat Bitcoin bij de huidige groeipercentages van het netwerk, zijn potentieel en zijn wil om uit te groeien tot een geduchte concurrent al heeft bewezen. De gevestigde leiders in de sector van het betalingsverkeer, die Bitcoin als een concurrent beschouwen, zien dat slechts tien jaar na de introductie ervan, Bitcoin stappen maakt tot massa-adoptie en dat de wil tot slagen hiervan wel degelijk aanwezig is.

Er zijn momenteel ongeveer 25 miljoen Bitcoin-portefeuilles aangemaakt. Dit terwijl er wereldwijd een aanzienlijk groter aantal van 5,3 miljard Visa en Mastercard credit- en debetkaarten in omloop zijn. De firma DataLight stelt dat, als het adoptie tempo van Bitcoin handhaaft in zijn huidige snelheid, in een ander decennium “het alle concurrentie zal overtreffen”.

Bitcoin en de cijfers

Er waren verschillende statistieken die dit aangaven. Bitcoin heeft bijvoorbeeld al een veel groter aantal nodes (meer dan 10.000 actieve nodes in vergelijking met Visa’s 119 datacenters, Mastercard’s 98 en PayPal’s 51). Daarnaast ook veel lagere kosten voor vergelijkbare vergoedingen en grootte van transacties.
“De transactie versus kapitalisatie indicator, stelt ons in staat om de activiteit van het netwerk te onderzoeken via het spectrum van marktevaluatie. In dit geval is de Bitcoin-indicator hoger, wat tot de conclusie leidt dat de Bitcoin markt meer evalueert dan Visa en Master Card … “

Het transactievolume van Bitcoin van USD 3,4 biljoen in 2018 overtrof PayPal al met USD 578 miljard. Terwijl zijn gemiddelde transactiewaarde zijn concurrenten volledig wegvaagde, met een grootte van meer dan USD 41.000, vergeleken met USD 58, 90 en 80 voor respectievelijk PayPal, Visa en Mastercard.

Bitcoin als betaalsysteem versus Visa en Mastercard

Nu moet men voor alle eerlijkheid wel zeggen dat, aangezien Bitcoin een relatief nieuw systeem is, deze wel meer moet evalueren dan de ‘oudgedienden’. Ook op het gebied van transactiewaarde enige nuances want massa-adoptie brengt uiteindelijk ook kleinere betalingen met zich mee…..
 Het is in ieder geval interessant om te kijken hoe over 10 jaar de statistieken er weer uit zullen zien.

Het rapport concludeert ook nog:
“Op dit moment is het betalingssysteem van Bitcoin veel beter dan de conventionele internationale betalingen en elektronische overschrijvingen. Technische verbetering aan het Bitcoin-netwerk zal het vrijwel zeker ‘s werelds belangrijkste betaalsysteem maken. Dit is de reden waarom de berenmarkt van 2018 opnieuw de dip zal zijn voor exponentiële groei en nieuwe all time highs. “

Is dat moment van ‘exponentiële groei en nieuwe all time highs’ nu aangebroken? We zullen het zien en wij van cryptobeginner.nl zullen u in ieder geval op de hoogte blijven houden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *