Elk kwartaal kiest de cryptocurrency exchange Binance er voor om een bepaalde hoeveelheid van haar BNB-tokens te verbranden. De exchange heeft nu bekend gemaakt de achtste burn te hebben uitgevoerd. Het ging deze keer om in totaal 808.888 BNB-tokens die samen een totale waarde hadden van ongeveer 26,4 miljoen dollar. Dit is opvallend, want volgens de exchange zelf had de burn slechtst betrekking tot een waarde van 23,8 miljoen dollar. Voor alle duidelijkheid, de tokens die Binance verbrandt zijn uiteraard tokens die in handen zijn van de exchange zelf. Het verbranden van de tokens is een manier om er voor te zorgen dat de BNB-token steeds over een bepaalde basiswaarde blijft beschikken. 

100 miljoen BNB-tokens worden verbrand 

De exchange heeft zich eerder reeds laten ontvallen dat het een totaal van 100 miljoen BNB-tokens wil verbranden door de jaren heen. Op moment van schrijven zou het team van Binance eigenaar zijn van zo’n 80.000.000 BNB-tokens. In een verklaring heeft de exchange laten optekenen dat dit op moment van schrijven gelijk staat met in totaal zo’n 40 procent van de totale supply met BNB-tokens. Uiteindelijk moet er sprake zijn van een totaal aantal van 100 miljoen BNB-tokens. Op moment van schrijven zijn dat er nog 189.000.000. Dit betekent dat er nog 89.000.000 miljoen moeten worden verbrand. De exchange wil de verbrandingen elk kwartaal dan ook gewoon aanhouden. 

Eerst de 80.000.000 tokens van het Binance team 

Binance heeft verder nog aangegeven dat het eerst de resterende 80 miljoen tokens van haar eigen team zal verbranden. De resterende 9 miljoen aan BNB-tokens zullen uiteindelijk worden verbrand door de Binance.com exchange. Verschillende media stellen zich hier uiteraard de nodige vragen bij. Gaat het team immers zomaar vrijwillig haar hoeveelheid aan tokens afstaan zonder dat het daarvoor op een andere manier wordt gecompenseerd? Het lijkt twijfelachtig. In een reactie van Binance op deze vraag was het de CEO Changpeng “CZ” Zhao zelf welke reageerde met het volgende: 

“Binance verdient nog altijd haar commissies en is een winstgevende organisatie. Ze worden uitbetaald in BNB, beetje bij beetje”. 

Geen nieuwe Amerikaanse klanten meer 

Eerder vorige maand verscheen het nieuws dat Binance geen nieuwe Amerikaanse klanten meer toelaat op haar platform. Amerikaanse klanten hebben wel nog de mogelijkheid om te storten tot 12 september. Ook opnames en handelsactiviteiten kunnen tot die datum worden uitgevoerd. Vanaf dan zullen Amerikanen nog uitsluitend toegang hebben tot hun fondsen, maar zullen ze niet langer in staat zijn om te handelen. Vanwaar deze keuze? Zeer eenvoudig. 

Vanaf 12 september kunnen Amerikaanse klanten van de exchange namelijk terecht bij ‘Binance US’. Het betreft hier een nieuw handelsplatform welke beter zou voldoen aan de geldende regelgeving in de Verenigde Staten. Binance zelf wist er het volgende over aan te geven: “Binance US wordt geleid door onze partner ‘BAM’. Zij is in staat om de Amerikaanse markt precies op die manier te bedienen zoals ze dat vereist. Dit althans volledig in lijn met de geldende regelgeving.”

Veel mensen stellen zich de vraag of het openen van Binance US een goede zet is of niet. We begrijpen uiteraard dat dit een noodzakelijke stap kan zijn om te kunnen (blijven) voldoen aan de strenge regelgeving in de Verenigde Staten, maar andere exchanges die Binance heeft opgericht blijken heel wat minder succesvol dan haar hoofdplatform. Het mooiste voorbeeld hiervan is wellicht Binance Jersey. Het valt dan ook nog maar af te wachten of de nieuwe, typisch Amerikaanse Binance het beter zal doen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *