Republic Protocol (REN) is misschien wel één van de meest opmerkelijke projecten die er op moment van schrijven op de cryptomarkt zijn terug te vinden. Dit maakt het misschien nog wel des te opvallender dat Binance er nu voor heeft gekozen om ze op te nemen in haar listing. De prijs van de REN-token reageerde meteen op het nieuws en liet een mooie meerwaarde optekenen. De belangrijkste reden waarom de REN-token zo controversieel is? Omdat Republic Protocol het mogelijk wil maken om een tool te realiseren voor gedecentraliseerde exchanges om het zogenaamde ‘dark pool trading’ mogelijk te maken. Dit vooral op een moment waarop exchanges net alles in het werk lijken te stellen om zo transparant mogelijk te werk te gaan.

Lancering eigen, gedecentraliseerde exchange in 2019

Dark pools maken het mogelijk om grote orders door te sluizen via verborgen boeken. De beslissing om de Republic Protocol token te gaan listen komt enkele dagen nadat Binance liet optekenen plannen te hebben voor het lanceren van een eigen, gedecentraliseerde exchange in 2019. Deze gedecentraliseerde exchange zou bovendien draaien op haar eigen blockchain. In de uren in de aanloop naar de listing van de REN-token bij Binance kon er op andere exchanges reeds een boost worden waargenomen op vlak van waarde en volume.

Stijging van meer dan 40% in 24 uur

In de aanloop naar de listing van de REN-token bij Binance wist ze een stijging te realiseren over 24 uur van zomaar even meer dan 40 procent. Dit bracht de waarde van de token op zo’n 0,026 Amerikaanse dollar. Het volume van de cryptovaluta kende meteen een indrukwekkende toename. Deze schoot dan ook omhoog van 100.000 dollar naar zomaar even meer dan 1 miljoen dollar. Republic Protocol lanceerde haar REN-token op de markt in de lente van 2018. De voorbije maanden bleef het echter behoorlijk stil rond dit project, maar de listing op Binance zou ze nu zomaar een (nieuwe) boost kunnen geven. Uiteraard spreekt het voor zich dat er hiervoor zoals steeds geen garanties gegeven kunnen worden.

Terugval na piek in mei van dit jaar

De prijs van de REN-token piekte in mei van dit jaar tijdens de tweede altcoin rally. Nadien kende de waarde van de token echter een flinke terugval. Daar komt nu dus een einde aan naar aanleiding van de bekendmaking van de Binance listing. De cryptovaluta zal verhandeld kunnen worden met behulp van enigszins opvallende handelsparen… althans het valt vooral op dat er op moment van schrijven geen sprake is van een handelspaar met een stablecoin. Alleen REN/BNB en REN/BTC worden op dit ogenblik aangeboden.

Beta mainnet lancering in januari 2019

Republic Protocol zal haar beta mainnet lanceren in januari 2019. Op deze manier zal er een netwerk worden gecreëerd voor zogenaamde ‘darknodes’. Het protocol zal gebruikmaken van de eerste generatie van darknodes om verschillende structuren uit te testen voor wat het verdelen van fees betreft die afkomstig zijn uit dark pools trading. Of de lancering van het beta mainnet in januari van volgend jaar terug kan zorgen voor een waardevermeerdering zal de (nabije) toekomst duidelijk moeten maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.