Binance heeft bekend gemaakt dat de nieuwe IEO die zal worden aangeboden op het Binance Launchpad het ‘Harmony Protocol’ is. Het project heeft de aankomende listing bevestigd via haar verschillende social media kanalen. Onder meer op Twitter werd het volgende bericht geplaatst; “Alle details met betrekking tot onze Public Token Launch door middel van het Binance Launchpad zullen bekend worden gemaakt op 15 mei”. Niet alleen het project zelf maakte de selectie bekend, hetzelfde deed ook de Binance CEO Changpeng Zhao via Twitter. Het project werd volgens een recent blogartikel van de Binance CEO specifiek uitgekozen omdat het een structurele oplossing wil gaan bieden voor het aanpakken van problemen met betrekking tot schaalbaarheid. Verschillende projecten hebben hier immers mee af te rekenen.

“Schaalbaarheid is nog steeds één van de belangrijkste problemen binnen de blockchain industrie. Wij als industrie moeten er dan ook alles aan doen om dit probleem uit de wereld te helpen. Dit bovendien op de meest efficiënte manier die mogelijk is. Het ambitieuze team achter het Harmony project wil dit probleem aanpakken door gebruik te maken van zogenaamde “sharding”. Op deze manier zou er een parallelle transactieverwerking tot stand moeten kunnen komen. Ik geloof sterk in de inzet en passie die het team achter dit project telkens weer aan de dag weet te leggen. Hun inzet moet het uiteindelijk mogelijk maken om blockchaintechnologie toegankelijk te maken voor miljarden mensen”. 

IEO ingepland voor 27 mei 

De IEO van ‘Harmony Protocol’ staat gepland voor 27 mei. De snapshot van de balansen zal worden genomen op 19 mei. Zoals gebruikelijk is voor het Binance Launchpad is er sprake van bepaalde limieten en eisen voor wat deelname aan de IEO van Harmony Protocol betreft. Zo geldt er een minimale vereiste hoeveelheid van 50 BNB en een maximaal aantal van 500 BNB voor winnende tickets. Deelnemers die worden uitgeloot voor deelname aan de IEO zullen uiteindelijk de mogelijkheid krijgen om voor maximum 300 dollar aan ONE token te kopen.

Gedecentraliseerde economie voor tientallen miljoenen gebruikers

Harmony One heeft zichzelf als doel gesteld om een high-speed, high-troughput platform te creëren welke in staat is om een consensus te bereiken en een gedistribueerde economie te realiseren. Het platform zou over de doelstelling beschikken om tientallen miljoenen gebruikers deel uit te laten gaan maken van een gedecentraliseerde economie. 

“Het is de missie van Harmony om er voor te zorgen dat het vertrouwen van miljarden mensen kan toenemen. Dit door het creëren van een radicaal rechtvaardige economie”, aldus de Harmony CEO Stephen Tse. “Binance zal onze snelle en veilige blockchain voor het uitwisselen van data naar bedrijven brengen terwijl de privacy van de gebruikers op de meest optimale wijze kan worden gegarandeerd”. 

Eén van de meest attractieve investeringsmogelijkheden van het moment 

Het lijkt er naar uit te zien dat IEO’s één van de meest attractieve investeringsmogelijkheden zijn van het moment. Echter is het wel zo dat er ook altijd een waarschuwing dient te worden gegeven. Het verhandelen van dergelijke tokens op de secundaire markt wordt namelijk nog steeds aanzien als bijzonder risicovol. In het verleden zijn er dan ook niet zelden aanzienlijke verliezen door tot stand gekomen. Dit niet in het minst op het moment dat de initiële hype rond het project in kwestie is uitgedoofd. Zelfs de tokens die zijn uitgekozen door Binance kenmerken zich veelal door een aanzienlijke volatiliteit. Dit is dan ook beslist een punt om rekening mee te houden vooraleer te investeren in eender welke IEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *