De populaire cryptocurrency exchange Binance heeft er recent reeds voor gekozen om verschillende crypto projecten uit haar aanbod te schrappen. Het doet dit naar eigen zeggen omdat ze de kwaliteit van haar aanbod wil optimaliseren. Het lijkt er naar uit te zien dat het bedrijf deze strategie wil doorzetten. Ook vandaag werd er namelijk door Binance bekend gemaakt dat er terug vijf tokens gedelist zullen worden. De conclusie kwam er nadat er door de partij een objectieve controle van de markt had plaatsgevonden. De bekendmaking gebeurde op de website van Binance zelf.

“Op het ogenblik dat een bepaalde token niet langer weet te voldoen aan de door ons opgelegde standaard en / of wanneer de industrie verandert wordt er door ons een meer diepgaande review uitgevoerd. Deze review kan uiteindelijk als resultaat hebben dat een bepaald project uit ons aanbod wordt geschrapt. Wij geloven er sterk in dat we op deze manier de best mogelijke bescherming en zekerheid kunnen garanderen voor onze gebruikers”, aldus de verklaring van Binance op haar eigen website.

Welke eisen stelt Binance aan cryptocurrencies?

Vooraleer we het gaan hebben over welke vijf tokens nu precies uit het aanbod van Binance worden verwijderd is het belangrijk om nog even dieper in te gaan op de exacte eisen die door Binance aan projecten worden gesteld. In eerste instantie wordt er bijvoorbeeld gekeken naar hoe actief het team achter de cryptocurrency in kwestie is. Bovendien wordt er ook speciale aandacht besteed aan de kwaliteit evenals de ontwikkelingsactiviteit. Andere factoren die mee in overweging worden genomen zijn:

Bovenstaande is uiteraard niet alles. Daarnaast wordt er namelijk eveneens de nodige aandacht besteed aan bijvoorbeeld de voorzieningen op vlak van veiligheid die door het crypto project in kwestie worden getroffen. In ieder geval mag het duidelijk zijn dat er behoorlijk wat eisen bestaan waar een crypto project volgens Binance aan dient te kunnen voldoen.

Welke coins worden uit de exchange verwijderd?

Bovenstaande informatie brengt ons bij de kern van dit nieuwsbericht. Welke projecten worden er nu namelijk precies door Binance uit haar aanbod verwijderd. Het gaat hierbij zoals reeds aangegeven om vijf verschillende cryptocurrencies, namelijk:

De delisting van verschillende van bovenstaande cryptovaluta’s hoeft eigenlijk niet te verbazen. De opvallendste naam is echter ‘Substratum’. Dit veelbelovende project blijkt het krediet van Binance te zijn verloren en dat kan een zware opdoffer betekenen voor het team achter deze cryptocurrency. Eerder koos Binance er ook reeds voor om andere in eerste instantie veelbelovende projecten uit het aanbod te schrappen. In oktober 2018 viel bijvoorbeeld ook ‘Bytecoin’ (BCN) uit de gratie van de exchange. Een delisting op Binance laat de koers van een cryptocurrency doorgaans stevig vallen waardoor het extra slecht nieuws betekent voor de aangegeven projecten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *