Mede-oprichter van Elevation Partners en legendarische investeerder Roger McNamee heeft aangegeven dat het jaar 2018 alles bepalend zal worden voor de toekomst van Bitcoin. In een interview met CNBC heeft McNamee (die onder meer bekend staat als een vroege Facebook investeerder) aangegeven dat het jaar 2018 cruciaal wordt om te bepalen of Bitcoin daadwerkelijk een bubbel is of een lange termijn aanwinst kan blijken te zijn.

“In vergelijking met de financiële wereld moeten we zeggen dat Bitcoin nog steeds een relatief kleine markt is. Toch heeft ze een fantastisch jaar achter de rug. De ‘Bitcoin manie’ is helemaal ontketend. Op het ogenblik dat een manie of hype lang genoeg stand houdt kan het zomaar gebeuren dat ze uitgroeit tot een vaste waarde. Wat dan volgt is een compleet legitieme industrie.”

McNamee maakte ook een verwijzing naar de dotcom bubbel waarvan sprake was aan het begin van het millennium. Hij herkende dat de bubbel zorgde voor een korte recessie, maar het bracht wel een compleet legitieme en transformerende industrie met zich mee. De sleutel in het succes van Bitcoin zit hem volgens McNamee in het feit of de cryptovaluta investeerders voldoende lang kan blijven boeien.

Moment van de waarheid voor Bitcoin?

McNamee is lang niet de enige expert die gelooft dat we een cruciale fase hebben bereikt voor Bitcoin. Recent stelde ook Mohamed El-Erian, de chief economic adviser bij Allianz dat de recente dip van Bitcoin aantoont dat het moment van de waarheid voor de cryptovaluta is aangebroken. Hij gelooft dat in het bijzonder de reactie van Wall Street bepalend kan zijn voor de toekomst van Bitcoin. Krijgt de digitale valuta het vertrouwen van de beleggers of niet?

“In principe kan de correctie die we nu zien twee verschillende uitwerkingen hebben. In eerste instantie kan ze aan de basis liggen van een nieuwe uitbreiding en aantrekkelijke groei voor Bitcoin, maar daarnaast zou ze ook zomaar het einde kunnen inluiden van een historische bubbel”.

Wat er ook van zij, zowel Bitcoin als de volledige cryptocurrency markt heeft met 2017 een fantastisch jaar achter de rug. Wij kijken er alvast naar uit om de evolutie in 2018 op de voet te volgen en zullen onze bezoekers uiteraard dagelijks op de hoogte blijven houden van de laatste nieuwe ontwikkelingen. Eén ding staat nu reeds vast, 2018 belooft een spannend en boeiend jaar te worden vol met nieuwe opportuniteiten voor de cryptomarkt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *