Ripple Labs heeft gisteren 1 miljard XRP uit escrow gehaald. Dit aantal wordt momenteel gewaardeerd op ongeveer $ 300 miljoen. Als onderdeel van een maandelijkse overschrijving verplaatst Ripple, naar verluidt, overtollige fondsen op een later tijdstip opnieuw naar escrow. Of in het geval van de escrow van vorige maand, wacht het tot de volgende mogelijkheid om er één te gebruiken. De XRP escrow-rekening van 55 miljard,  is ongeveer twee jaar geleden gecreëerd om de liquiditeit en het aanbod te waarborgen.

Een gewone Ripple dag

Het gerapporteerde 24-uursvolume van de Ripple XRP bedroeg (op het moment van schrijven) meer dan $ 850 miljoen. Dit betekent dat als het volledige bedrag was geliquideerd, dit waarschijnlijk een minimaal effect zou hebben gehad op de marktprijs van het XRP-token. Maar aangezien we er ook niet vanuit gaan dat volledige liquidatie heeft plaatsgevonden, heeft deze verplaatsing vermoedelijk geen enkel effect gehad op de prijs.

Het geld werd verplaatst naar wallet adres rDdXiA3M4mYTQ4cFpWkVXfc2UaAXCFWeCK, waarna er drie opeenvolgende transacties hebben plaatsgevonden. De rekening had nog een resterend saldo van 700 miljoen van de escrow van vorige maand. Gisteren verhuisde er dus in 3 transacties, binnen drie minuten, met een totaal van 800 miljoen XRP van de rekening, waardoor er 900 miljoen overbleef. Alle drie de bestemmingsadressen van de ontvanger behoren naar verluidt ook toe aan Ripple. Hiermee kan worden aangegeven dat de fondsen zich verplaatsen voor dagelijkse activiteiten.

De escrow-verzendingen had ook een memo, zoals veel recente escrow-verzendingen dat hebben:
Go! Ripple! and Korean Community! (by XRP factory)

800 Miljoen XRP rondgepompt

Ripple meldde onlangs een significante piek in de aankopen door institutionele beleggers van zijn token. Institutionele aankopen is het soort dat Ripple op de lange termijn levensvatbaar kan maken. Dit omdat Ripple het doel heeft, om enorme betalingen mogelijk te maken in tegenstelling tot peer-to-peer betalingen. De commando- en controlestructuur van het netwerk, in combinatie met de veerkrachtige gedecentraliseerde infrastructuur, biedt veel van de functies die grote instellingen missen in bepaalde andere cryptocurrencies.

Ripple is altijd voorloper geweest in haar missie om banken en financiële instellingen in de wereld van dienst te zijn. Het doel ervan werd nog niet zo lang geleden onderschreven toen JP Morgan, één van de grootste financiële instellingen ter wereld, besloot om zijn eigen crypto-grootboek te maken, om de kosten van zijn enorme dagelijkse geld-bewegingen te verminderen. Niettemin blijft de lijst van Ripple’s institutionele partners groeien. Het zal dus vermoedelijk niet de laatste keer zijn dat men even 1 miljard XRP overboekt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *