Coinbase heeft recent vriend en vijand verrast met haar plan om de komende maanden en jaren niet zomaar even een aantal, maar wel honderden nieuwe cryptocurrencies toe te gaan voegen aan haar platform. Ondanks deze bekendmaking wordt Coinbase door menig aantal cryptocurrency-investeerders nog steeds aanzien als de absolute ‘crypto-token kingmaker’ en terecht zo blijkt. Gisteren werd er door Coinbase bijvoorbeeld voor gekozen om alle voorbereidingen te treffen voor de 0X (ZRX) listing, een ERC-20 token dat draait op het Ethereum-netwerk. Voor alle duidelijkheid, de listing geldt voor Coinbase Pro welke voorheen bekend stond onder de naam ‘GDAX’. De getroffen voorbereidingen zorgden meteen voor een mooie stijging voor de koers. In totaal boekte 0x dan ook een winst van zo’n 17 procent.

Eerste ERC-20 token op Coinbase

De 0x (ZRX) listing betekent meteen dat ze de eerste ERC-20 token wordt die zal worden verhandeld op het Coinbase (Pro) platform. Ethereum is uiteraard reeds enige tijd beschikbaar bij de exchange en ook Ethereum Classic werd de voorbije zomer toegevoegd aan de lijst met ondersteunde cryptocurrencies. De listing van 0x komt natuurlijk niet echt uit de lucht vallen. Eerder, namelijk in juni van dit jaar maakte Coinbase immers bekend dat het de mogelijkheden onderzocht om 0x aan te bieden op haar platform. Deze ERC-20 token was niet de enige aanvulling die werd genoemd. Ook Zcash (ZEC) evenals Stellar (XLM) en Basic Attention Token (BAT) werden vernoemd. Al mag het duidelijk zijn dat 0x heel wat verder staat met betrekking tot de listing in vergelijking met de andere crypto gerelateerde projecten.

0x (ZRX) listing voorlopig enkel beschikbaar via Coinbase Pro

In een mededeling heeft Coinbase aangegeven dat de 0x token op dit ogenblik uitsluitend beschikbaar zal zijn op Coinbase Pro en dus niet op de gewone Coinbase die beschikbaar is voor gewone, particuliere investeerders. Het bedrijf heeft aangegeven dat het met een aparte aankondiging zal komen op het ogenblik dat dit zal gebeuren. De aankomende listing van 0x zorgt er wel voor dat de kracht van Coinbase eens temeer duidelijk wordt gemaakt. In het verleden was het reeds zo dat een cryptocurrency die aan het platform werd toegevoegd een stevige rally wist te realiseren en dat is tegenwoordig duidelijk niet anders. Zo bewijst immers de koerssprong van 17 procent die 0x heeft weten te maken in de aanloop naar de listing.

Gaat Coinbase strijd aan met onder meer Binance?

Dat er nog steeds een niet onaanzienlijke koerssprong kan worden gerealiseerd bij de bekendmaking van een (potentiële) listing op Coinbase is in zekere zin natuurlijk niet helemaal onlogisch, maar toch opvallend. Het is namelijk zo dat Coinbase heeft aangegeven dat het een nieuwe strategie gaat hanteren in de aankomende periode. Tot dusver was het dan ook slechts mogelijk om een handvol cryptocurrencies aan te kopen en te verkopen via Coinbase, maar daar komt verandering in. In de komende maanden en jaren zullen immers ettelijke honderden nieuwe digitale valuta’s beschikbaar worden gesteld op het platform. Daarmee mengt Coinbase zich in de strijd met andere populaire exchanges zoals bijvoorbeeld Binance en HitBTC. Benieuwd hoe dit in de (nabije) toekomst verder zal evolueren en of de ‘price spikes’ zullen weten aan te houden bij de bekendmaking van een mogelijke listing op Coinbase of niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *