De overheid van Wit-Rusland heeft met de goedkeuring van president Alexander Lukashenko officieel de Bitcoin erkent als wettelijke valuta. Deze beslissing heeft er meteen ook voor gezorgd dat ICO’s zijn gelegaliseerd. Hetzelfde geldt ook voor zogenaamde smart contracts evenals blockchain ontwikkeling.

Geen belasting op minen en verhandelen van cryptocurrencies

De overheid van Wit-Rusland heeft de bovenstaande beslissing gemaakt omdat ze heel wat nieuwe opportuniteiten ziet om IT bedrijven naar het land te halen. In tegenstelling tot andere grote Bitcoin markten zoals bijvoorbeeld Zuid-Korea heeft Wit-Rusland inmiddels ook duidelijk laten verstaan dat ze niet van plan is om een belasting in te voeren voor het minen of verhandelen van cryptovaluta’s. Ook het verkopen van digitale tokens zal niet worden belast. De ondertekende wet voorziet van een vrijstelling van belasting tot het jaar 2023. Vanaf dat ogenblik zal de situatie worden herbekeken en kan er eventueel wel een belasting worden toegepast.

Vriendelijk klimaat voor ICO’s

De goedkeuring van de wetgeving rond cryptovaluta’s moet er voor zorgen dat Wit-Rusland net zoals bijvoorbeeld Zug in Zwitserland een vriendelijk ecosysteem krijgt voor de lancering van ICO’s. De overheid van Wit-Rusland erkent bovendien de toenemende vraag naar ICO’s en token sales en wil daar graag een toegankelijke oplossing voor aanbieden. Het resultaat is een systeem dat het mogelijk moet maken voor startups om in alle vrijheid en zonder (wettelijke) conflicten crypto-tokens uit te geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.