De waarde bitcoin nu is verder gedaald. Dat komt door zorgen bij beleggers dat de koers van de digitale munt mogelijk te hard is afgelopen. Beleggers verzilveren hun winsten ook. Met een stijging van 170 procent in het vierde kwartaal van vorig jaar, kan gezegd worden dat de waarde van de bitcoin goed stijgt. Enkele jaren geleden werd de munt voor een paar centen verhandeld. Dat was zeker tien jaar geleden. De meeste digitale munten staan op winst momenteel.

Dit is de grootste daling ooit in de wereld in de maand tijd. Vorige week tikte de Bitcoin nog een recordniveau. Dit niveau bereikte een plafond van zeker 57.000 dollar. Tesla schreef eerder dat koersen van de Bitcoin en Ethereum hoog lijken. Maar helaas, ook de Ethereum is fors gedaald. Wat is een bitcoin waard? Dat is de vraag die je eigenlijk aan je zelf liever stelt. De bitcoins is nog steeds veruit de grootste munt met een goeie marktwaarde. Naar schatting bestaan er nu ongeveer 2.500 verschillende crypocurrencies. Nu is het zo dat de waarde van de bitcoin langzaam impact heeft op de reële economie.

Bitcoin waarde

Economisch gezien is bitcoin een enorme bubbel. Ook geldt dit voor vergelijkbare munten zoals ethereum en Ripple. Er is nu geen enkel rede voor waarom de bitcoin zoveel geld waard is. Dit doet denken aan het internet gekte van 2000. Toen aandelen in van alles wat met communicatie en internet te maken had enorm stegen. Iedereen belegde in het nieuwe goud. Uiteindelijk spatte de waarde ervan uit als een zeepbel. Bitcoin wordt eerder vergeleken met goud dan met geld. We weten dat je van geld goud kunt kopen, maar van goud geen producten. Een bitcoin is maar een stukje code. Het is daarom mogelijk jouw stukje code om te wisselen in euro’s, anders heb je er niets aan.

Actuele waarde bitcoin

Op dit moment bedraagt de koers van bitcoin EUR 44.111,70 en dat is gelijk aan 5,98% minder dan gisteren. De rest van de cryptomarkt is geschrokken van deze forse daling. De correctiegolf is nog steeds gaande. Er is momenteel een toenemende volatiliteit. In het eerdere weekeind maakte de Bitcoin een volgende prijsrally en de $ 60.000 kwam toen in zicht. Helaas viel dit terug. Investeerders hebben daarom de rem getrapt. Ondanks het om een flink dip gaat, is er volgens analisten niet erg veel aan de hand. Het is gebruikelijk dat er met de correctie een CME-koersgat wordt gesloten.

Waarde bitcoin euro

Als je euro’s wil omwisselen naar Bitcoin, dan kun je via crypto koers euro zien hoeveel 1 waarde bitcoin euro is. Op dit moment is de Bitcoin euro prijs EURO 38,135.24 met een marktkapitalisatie van EURO709.81. De Bitcoinkoers is -4.95% omlaag gegaan de afgelopen uren. De huidige euro koerswaarde kan gezien worden via Crypto koers Euro. Bitcoin waarde euro Bitcoins hebben feitelijke waarde, omdat ze voldoende aan bepaalde economische wetten voldoen. Eenieder doet daarom mee aan Bitcoin met een eigen reden.

Zo zal er automatisch een vraag zijn, die de prijs beïnvloed. Dit zorgt dan ervoor dat de waarde van de bitcoin blijft stijgen. Bij Bitcoin gaat het om een globaal betalingsnetwerk, waarmee je op elk moment van elke plek waarde kan versturen naar wie dan ook. De betalingen kunnen dan niet gecensureerd worden, banken en regeringen kunnen de munt niet beïnvloeden. Dit doet de waarde van de munt ook stijgen. De btc waarde is dus kortom afhankelijk van vraag en aanbod. Alle andere invloeden kunnen de waarde niet beïnvloeden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 20 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.