Opmerkelijk nieuws vandaag. Telegram heeft namelijk bekend gemaakt dat ze de stekker trekt uit haar publieke ICO. Het bedrijf heeft als reden voor deze onverwachte zet aangegeven dat ze reeds een voldoende significant bedrag heeft opgehaald bij een beperkte groep van investeerders. Dat zou best wel eens kunnen kloppen, want de voorbije maand gaf Telegram reeds aan dat het tijdens haar tweede private pre-sale zomaar even een totaalbedrag van 1,7 miljard Amerikaanse dollar had bereikt.

De tweede private pre-sale werd aangeboden aan een groep bestaande uit 94 investeerders en bracht op zich 850 miljoen Amerikaanse dollar binnen. De private pre-sales waren voor Telegram zo’n groot succes dat ze hebben besloten dat een publiek aanbod niet langer is vereist. Met meer dan 200 miljoen actieve gebruikers genoot de Telegram ICO vanaf het begin in ieder geval de nodige aandacht.

Het is de bedoeling van het team achter Telegram om een op blockchain gebaseerde gedecentraliseerd beveiligd berichten netwerk te creëren welke uiteraard in stand wordt gehouden door haar eigen cryptocurrency.

Afbeelding bij dit nieuwsartikel: © Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *