De huidige berenmarkt zorgt voor grote (financiële) problemen bij verschillende partijen. Eén van de ooit meest beloftevolle projecten uit de cryptowereld, namelijk ‘Steemit’ heeft bijvoorbeeld bekend gemaakt dat het geen andere oplossing zag dan zomaar even 70 procent van haar personeel aan de deur te zetten. De reden hiervoor is volledig te wijten aan de sluimerende markt waarin de verliezen zich blijken op te stapelen. Niet alleen de zwakte van de markt, maar ook de beperkte fiat returns die voortvloeien uit STEEM vermindering evenals de toegenomen kostprijs van de volledige STEEM nodes zijn een doorn in het oog van het team achter het gedecentraliseerde social media platform.

Extra kostenbesparende maatregelen dringen zich op

De teamleden die wel nog actief blijven voor het project zullen zich vooral gaan focussen op het verminderen van de vaste kosten. Men wil dit onder meer doen door de omvang van de Steemit blockchain te beperken. CEO van Steemit, Ned Scott stuurde alvast het volgende persbericht de wereld in:

“We geloven nog altijd dat Steem veruit het beste en voordeligste blockchain protocol kan worden voor applicaties. De verbeteringen die zullen voortvloeien uit de nieuwe richting die we uitgaan zullen een sterk verbeterde applicatie duurzaamheid weten te realiseren. Echter, om er voor te kunnen zorgen dat we Steem blijvend kunnen verbeteren moeten we eerst de kosten onder controle krijgen. Alleen op deze manier kan er een economische stabiliteit worden gerealiseerd.”

Eén van de eerste gedecentraliseerde applicaties

Steemit.com werd gelanceerd in maart 2016. Haar lancering in deze periode heeft er voor gezorgd dat ze één van de eerste gedecentraliseerde applicaties was die op de markt verscheen. De applicatie maakt het mogelijk voor gebruikers van het platform om bepaalde content toe te voegen waarvoor ze in ruil een vergoeding ontvangen. De Steemit coin (STEEM) welke door het platform werd gelanceerd is bijzonder zwaar getroffen door de sluimerende cryptomarkt. In vergelijking met haar all-time-high heeft ze dan ook zomaar even 96 procent van haar waarde ingeleverd. Op moment van schrijven wordt ze dan ook verhandeld tegen een kostprijs van 0,37 Amerikaanse dollar.

Niet enige gedecentraliseerde applicatie die sterk heeft ingeleverd

Het spreekt voor zich dat Steem niet de enige gedecentraliseerde applicatie is welke stevig heeft moeten inleveren. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor die andere app genaamd ‘Civil’. Het betreft hier een gedecentraliseerde applicatie welke de belofte heeft gedaan om journalisten te betalen voor het werk dat ze doen. Een groot aantal verschillende bedrijven hebben ondertussen betalingsprogramma’s in het leven geroepen voor hun schrijvers die zijn gebaseerd op het Civil platform. Echter heeft de stevige val van de cryptomarkt er ook bij deze doelgroep aanzienlijk op ingehakt. Omwille van deze reden heeft ook Civil eerder reeds aangekondigd de nodige maatregelen te zullen moeten treffen wanneer de markt niet snel terug aantrekt. Helaas lijkt het daar nog niet meteen naar uit te zien.

Waardeverlies doorn in het oog van cryptoprojecten

Ondanks het feit dat een groot aantal verschillende projecten (achter de schermen) druk aan het werk zijn heerst er binnen de cryptomarkt nog steeds een sterk negatief sentiment. Het is dit sentiment dat we achter ons moeten zien te laten om terug ruimte te kunnen creëren voor een opwaartse beweging. Mocht de huidige berenmarkt nog lange tijd aanhouden is het zeker niet ondenkbaar dat nog heel wat meer projecten eveneens in de financiële problemen zullen komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.