Vanaf 29 oktober dit jaar is het mogelijk om bij Bittrex te handelen in Siacoin met fiat-geld. Opvallend is dat dit slechts enkele dagen verwijderd is van de geplande hard fork. De token van Siacoin kreeg het voorbije kwartaal af te rekenen met een niet onaanzienlijk verlies van 30 procent. Dit was niet alleen te wijten aan het feit dat de hele cryptomarkt verder stagneerde, daarnaast is het natuurlijk ook zo dat er heel wat onzekerheid bestaat in verband met de aankomende Siacoin hard fork. Het is dan ook nog maar zeer de vraag of dit wel het meest geschikte moment is om uit te pakken met de mogelijkheid om in te stappen in de SC-token met fiat-geld. Anderzijds opent dit wel weer perspectieven voor nieuwe / beginnende investeerders.

Siacoin hard fork

De datum voor de geplande hard fork voor Siacoin is vastgezet op 31 oktober. De hard fork zal er voor zorgen dat het netwerk van Siacoin enkel en alleen geschikt zal zijn voor Obelisk miners. Dit werd goed onthaald, want het merendeel van de grote exchanges hebben reeds aangegeven de hard fork zonder probleem te gaan ondersteunen.

“Op dit ogenblik hebben we de toezegging van alle grote exchanges om de hard fork van Siacoin te ondersteunen. Dit is goed voor zo’n 93 procent van het totale volume welke met Siacoin over de voorbije 24 uur werd gerealiseerd. De resterende 7 procent van de exchanges hebben niet aangegeven de hard fork niet te zullen ondersteunen, we zijn gewoon nog in afwachting van hun oordeel. Exchanges zullen de nodige aankondigingen maken van zodra we dichterbij de daadwerkelijke hard fork zullen komen”; aldus het Siacoin team in een Reddit topic.

Het is uiteraard helemaal niet duidelijk welke precieze impact de hard fork nu zal hebben op Siacoin, maar investeerders in de SC-token zijn toch optimistisch. “Ondanks het feit dat Siacoin 94 procent onder haar all time high wordt behandeld is dit geen onbekend terrein. Het lijkt er bovendien naar uit te zien dat er een einde staat aan te komen voor deze donkere periode. De laatste keer toen Siacoin voor een dergelijke waarde werd verhandeld schoot ze na twee maanden omhoog met meer dan 600 procent.”

Behoort een uitbraak tot de mogelijkheden?

De cryptomarkt is en blijft een razend onvoorspelbare markt. Bovendien is het zo dat er de voorbije maanden niet bepaald veel is gebeurd met Siacoin. Toch moet het gezegd dat een uitbraak inderdaad tot de mogelijkheden kan behoren (geen garanties uiteraard). Anderzijds moet het gezegd dat Siacoin reeds verschillende kleine prijsstijgingen heeft doorgemaakt die toch niet hebben geleid tot een echt grote uitbraak. Dit heeft op haar beurt dan ook voor het nodige scepticisme gezorgd. Welke kant het uiteindelijk precies zal opgaan zal vooral de toekomst ons moeten leren.

Waarschuwing voor downloaden 1.3.7 update

Tot slot heeft het Siacoin netwerk een waarschuwing uitgegeven voor wat het downloaden van de 1.3.7 update betreft voorafgaand aan de hard fork. Het enige wat voor dit project u verder nog rest is afwachten tot de hard fork daadwerkelijk is doorgevoerd. Pas dan zal namelijk duidelijk worden wat er exact zal gebeuren op het moment dat de hashrate enkel en alleen nog afhankelijk is van de zogenaamde Obelisk miners.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *