Cryptobeginner.nl

Qtum Koers

QTUM   

https://qtum.org/en/

$5,79

Market Cap

$602.232.602

Market Cap verschil 24h

$46.427.338

Volume 24h 

$106.477.908

Market Cap dominatie

0,04%  

Circulerend aanbod 

104.016.772                   

Max

    

Qtum (QTUM) kopen bij 

Bitvavo is een van de meest gebruikte cryptocurrency exchanges in Nederland met meer dan 150 crypto coins beschikbaar en de optie om met iDeal te betalen. 

Qtum kopen? Dat kan bij onderstaande aanbieders. Bij de meeste aanbieders is het mogelijk om te kopen met iDeal, maar ook het overschrijven naar de bank wordt vaak  geaccepteerd.                                           

Actuele Qtum Koers

Wil je Qtum kopen? Ga naar Bitvavo

Qtum Details

Start Date

Afkorting crypto Qtum

QTUM

Type coin

smart contract platform

QTUM/BTC ratio

$5,79(QTUM)/$37.914,00(BTC)

Koers veranderingen QTUM

QTUM koers afgelopen 24 uur

stijging van 8,20%

Koers afgelopen 7 dagen

daling van 26,37%

Koers afgelopen 30 dagen

daling van 41,77%

Koers afgelopen 365 dagen

stijging van 75,68%

Qtum prijs

$5,79

Market cap rank

$1.01

Circulating supply

ccw_circulating_supply]

Trading volume 24h

$106.477.908

Market cap dominance

0,04%

Wat is Qtum?

Qtum is een in Singapore gevestigde cryptocurrency, gecreëerd door Patrik Dai en Jordan Earls in 2017. Het doel van hun project is om het platform te presenteren als een zakelijk platform.

Qtum, uitgesproken als Quantum, stelt de bedrijven in staat slimme contracten en gedecentraliseerde apps (Dapps) te ontwikkelen. Qtum werkt aan het Proof of Stake (PoS) -protocol waarbij de node-operators worden beloond voor het valideren van de transacties.

Qtum werkt een beetje zoals het UTXO-transactiemodel van Bitcoin. Daarom is Qtum een innovatieve combinatie van ’s werelds twee grootste cryptocurrencies: Bitcoin en Ethereum.

Eenvoudigere en veiligere smart contracts

Het hele idee achter Qtum is eigenlijk terug te vinden in het feit dat het toepassen van zogenaamde smart contracts een stuk eenvoudiger en bovendien ook veiliger moet kunnen verlopen. Daar waar bijvoorbeeld Ethereum een werkelijk fantastisch platform is moet het gezegd dat ze ook algemeen bekend staat als bijzonder complex. Door het gebruik van smart contracts te vereenvoudigen en een link te behouden met zowel Ethereum als de Bitcoin blockchain is het voor Qtum mogelijk om van meerdere walletjes te eten. Ondanks het feit dat Qtum namelijk oorspronkelijk is gebaseerd op de Bitcoin blockchain hebben de ontwikkelaars er voor gekozen om layers toe te voegen die het mogelijk maken om de smart contracts van Ethereum bovenop de Bitcoin kern te draaien. Hierdoor is een fantastisch en zeer compleet geheel ontstaan die niet alleen op vandaag, maar zeker ook naar de toekomst toe nog heel wat interessante mogelijkheden met zich mee zal brengen.

Zakelijke applicaties met smart contracts

Ondanks het feit dat iedereen de mogelijkheden van het platform kan benutten moet het gezegd dat de nadruk van de Qtum Foundation wel degelijk zeer sterk neigt in de richting van zakelijke applicaties die gebruikmaken van smart contracts. Het ultieme doel van de Qtum Foundation is dan ook om organisaties de mogelijkheid te bieden enerzijds hun automatische processen te verbeteren (of nieuwe processen te implementeren), maar anderzijds ook om de kosten te verlagen. In de praktijk kan dit er voor zorgen dat het een vereiste is voor het bedrijf in kwestie om gebruik te maken van een eigen token voor diens diensten en goederen.

Bovenstaande zal bij veel mensen als muziek in de oren klinken, maar tot op moment van schrijven is er geen enkel platform die hier concreet in slaagt. Voor Ethereum geldt bijvoorbeeld nog steeds dat er sprake is van problemen met de stabiliteit en vooral de schaalbaarheid van het netwerk. Bitcoin mag daarnaast dan wel de meest stabiele en betrouwbare blockchain zijn die er bestaat, ook zij krijgt af te rekenen met enkele niet onaanzienlijke obstakels. Eén daarvan is het feit dat het programmeren van smart contracts direct op de Bitcoin blockchain niet tot de mogelijkheden behoort.

Dit alles zorgt er voor dat we kunnen concluderen dat Qtum eigenlijk het beste van twee werelden biedt. Er is de stabiliteit en veiligheid van de Bitcoin blockchain enerzijds en anderzijds de enorme mogelijkheden die door middel van de smart contracts van Ethereum worden gecreëerd. Om haar platform zo toegankelijk mogelijk te maken heeft Qtum er voor gekozen om niet alleen verschillende hulpmiddelen, maar ook blueprints evenals pre-built smart contracts te voorzien. Hierdoor is het mogelijk om op efficiënte wijze nieuwe, gedecentraliseerde applicaties en andere op blockchain gebaseerde mogelijkheden voor bedrijven te realiseren.

Proof of Stake

Ondanks het feit dat Qtum dus duidelijk het beste van Bitcoin en Ethereum tot één geheel heeft versmolten valt het op dat er geen gebruik wordt gemaakt van het ‘proof of work‘ algoritme. In plaats daarvan heeft Qtum de voorkeur gegeven aan ‘proof of stake‘. Dit heeft er voor gezorgd dat Qtum de eerste partij is die smart contracts in combinatie met het PoS algoritme mogelijk maakt. Dit lijkt op het eerste zicht misschien geen baanbrekend gegeven, maar toch moet het ook niet worden onderschat. Het staat als een paal boven water dat de blockchain technologie heel wat efficiënte upgrades kan aanleveren voor zakelijke gebruikers.

Deze vaak innovatieve features worden echter in de praktijk niet zelden ondermijnd door het inefficiënte proof of work algoritme. Omwille van deze reden heeft het team achter Qtum verschillende meetings gehad met stakeholders uit niet alleen de financiële, maar ook de logistieke en fabricage sectoren. Het doel van deze meetings was om te achterhalen op welke manieren proof of stake in de praktijk een meerwaarde kon bieden ten opzichte van proof of work. Vooral de efficiëntie evenals de veiligheid waren twee belangrijke issues waar het team mee werd geconfronteerd bij proof of work.

Support vanuit China

China is in vele opzichten een bijzonder land. Ze staat er onder meer om bekend cryptocurrencies met de nodige regelmaat het vuur aan de schenen te leggen. De impact die dit heeft op de koers zorgt er voor dat de Chinese (crypto)markt absoluut niet mag worden onderschat. Helaas zijn er slechts een handvol cryptocurrencies die door de Chinese overheid worden ondersteund… of moeten we zeggen ‘getolereerd’? Het gaat hierbij uiteraard om NEO, maar ook Qtum lijkt heel wat (grote) investeerders uit China voor zich te hebben gewonnen. Het is absoluut niet ondenkbaar dat deze support uiteindelijk mee aan de basis zal liggen van de groei die Qtum zal weten te realiseren.

Qtum koers geschiedenis

De hoogst gemeten koers Qtum was $100,22 op 06-01-2018 00:00. Als je dit vergelijkt met de QTUM koers van vandaag wat op $5,79 staat zie je dat een daling van 94,22% is. Op zich zegt dit nog niet zo veel, de koersen van crypto zijn heel erg bewegelijk geweest en we zien toch dat we ons beter kunnen richten op het afgelopen jaar om een beter beeld te krijgen.

Wat we de laatste jaren vooral zien is dat er een omhooggaande trend is in de koersen van verschillende crypto projecten, dit is bij Qtum vooral het laatste jaar ook het geval. Wanneer je kijkt naar de prijsverandering van het laatste jaar zie je een stijging van 75,68%

Koers Qtum verwachtingen

De Qtum koers verwachting voor 2022 is moeilijk om te voorspellen. Wel kunnen we aan de hand van de dagelijkse ontwikkelingen in het nieuws omtrent Qtum vaststellen of beleggers moeten kopen of juist verkopen. Wanneer je ziet dat een crypto al ouder is en een flinke groei heeft doorstaan in de koersen geeft dit een betrouwbaar beeld weer.

Om een betrouwbare verwachting van de Qtum koers te krijgen is het dan ook verstandig om gedegen onderzoek te doen en de diverse crypto nieuws kanalen te blijven volgen.

Qtum koers verwachtingen 2025

Een voorspelling doen over een crypto in 5 jaar tijd is niet verstandig simpel omdat er zo veel aan het veranderen is. Steeds meer landen accepteren cryptocurrency als een wettig betaalmiddel, er zijn zo veel ontwikkelingen en op dit moment meer dan 6500 verschillende crypto coins die met elkaar concurreren.

Door als belegger bekend te worden met technische analyses en op de hoogte te blijven van het Qtum nieuws, maar ook het bedrijf en team achter Qtum kun je ten alle tijden een verstandige keuze maken.

Dagelijkse Qtum nieuws

Wanneer je erover denkt om Qtum te kopen kun je het dagelijkse QTUM nieuws vinden op kanalen zoals https://www.reddit.com/r/Qtum, en ook op de website van Qtum https://qtum.org/en/.

Qtum kopen

Qtum kopen gaat heel erg gemakkelijk bij de diverse crypto exchanges online. Welke je kiest als belegger zal voornamelijk liggen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Wat wij wel kunnen aangeven is dat Bitvavo en Binance voordelig zijn. Je kunt hierboven in de exchange vergelijker de verschillende brokers met elkaar vergelijken.

Charles Lichtens

Bij de lancering van de whitepaper in 2008 van Nakamoto veranderde alles voor Charles. Hij raakte gefascineerd van de blockchain technologiën en de mogelijkheden die deze met zich mee brengen. Charles is een financieel adviseur en reist de wereld rond voor crypto startups.

Veelgestelde vragen

Het is zeer belangrijk om een betrouwbare wallet te hebben voor jouw Qtum, deze kun je vinden bij BitvavoBinance, Litebit, Bitcoinmeester en Ftx Exchange.

Wij adviseren altijd beleggers alleen maar te investeren in Qtum of een andere crypto wanneer ze geloven in de visie van het bedrijf achter de coin, en geld hebben wat ze zouden kunnen missen.

Data zoals prijsverandering het afgelopen jaar; stijging van 75,68%, de prijsverandering van de afgelopen 30 dagen daling van 41,77% en de actuele koers $5,79 geven een goed beeld. De markt cap rang 127 geeft weer hoe hoog op de lijst de QTUM staat en het maximaal aanbod geeft weer hoeveel coins er zijn om te verhandelen. Wanneer alles is verkocht zal de prijs stijgen.

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij Bitvavo, de grootste crypto exchange van Nederland, aan het juiste adres!