OKEX review logoOKEx is een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld met een dagelijks handelsvolume van meer dan $ 1 miljard. Het platform heeft wereldwijd 20 miljoen gebruikers. OKEx is toegankelijk voor elk type trader, maar heeft vooral een heel uitgebreid aanbod voor ervaren handelaars die gebruik willen maken van derivaten zoals futures.

Het platform is oorspronkelijk opgestart door een Chinees zakenman, met het doel om een aanbod te creëren voor de Chinese markt. Omwille van de regels en beperkingen in China is de officiële hoofdzetel geregistreerd in de Seychellen.

OKEx won in 2018 de ‘Crypto Exchange of the Year’ tijdens de Malta Blockchain Awards, en plaatste zich hiermee zelfs boven Binance en BitBay.

OKB token

OKB is de token van OKEx die gebruikt wordt op de exchange. Oorspronkelijk was deze token gebaseerd op het Ethereum netwerk, maar sinds 2020 maakt OKB gebruik van een eigen blockchain systeem. Met OKB in je portefeuille kan je vooral genieten van kortingen op transactiekosten. Daarnaast geeft OKB je ook stemrecht over beslissingen binnen het netwerk. OKB logo

Momenteel heeft de token vooral toepassingen op het eigen platform, maar mogelijks wordt OKB ook beschikbaar op andere exchanges.

De veiligheid van OKEx

De veiligheid van een exchange moet prioriteit zijn. Zonder een hoge betrouwbaarheid heeft een platform geen kans op slagen. OKEx biedt service aan zowel kleine consumenten als aan de grote spelers. De veiligheid van de exchange wordt dan ook erg serieus genomen:

Hoe werkt de OKEx exchange?

Okex exchange traden
Bekijk de OKEx exchange

1.     Creëer een account.

Je start met het aanmaken van een profiel op OKEx. Registreren doe je met een e-mail adres en een wachtwoord. Daarna zal je je profiel moeten valideren met een geldig ID.

2.     Stortingen

Je kan zowel stortingen doen met Fiat geld zoals euro’s of je kan rechtstreeks digitale valuta storten vanuit een andere wallet. Op het platform kan je inmiddels terecht met 30 verschillende fiat currencies uit meer dan 180 landen. Er zijn meer dan 17 verschillende veilige betalingsmogelijkheden waaronder VISA en MasterCard, maar ook Apple Pay. Bij je eerste order van minimum $ 100 aan crypto krijg je $ 10 aan Bitcoin gratis.

3.     Handelen

Zodra de stortingen gevalideerd zijn, zijn al je valuta beschikbaar op je account en kan je beginnen te handelen. Er zijn ongeveer 400 “trading pairs” beschikbaar en 4 verschillende types van handelen: C2C, index, future en token trading. Deze handelsfondsen zijn ingedeeld in 4 verschillende accounts om het handelen overzichtelijker en veiliger te maken.

Transactiekosten

De transactiekosten van een exchange zijn zowel belangrijk voor kleine als grote spelers. Als kleine speler kan een klein bedrag verhoudingsgewijs duur uitkomen. En voor grote spelers is elk klein percentage een enorme som geld.

OKEx heeft over het algemeen erg lage transactiekosten. Voor het openen van een handelspositie wordt er 0,03% aangerekend. De transactiekosten zijn echter verschillend voor elk type klant:

Wat zijn de voordelen van de OKEx exchange?

Wat zijn de nadelen van de OKEx exchange?

OKEx biedt uiterste veiligheid en uitgebreide handelsmogelijkheden met lage transactiekosten. De nadelen zijn daarom ook vrij beperkt.

De toekomst van OKEx

OKEx is een wereldspeler tussen de cryptocurrency exchanges en hoort bij de allergrootste exchanges in handelsvolume. Grote exchanges zijn gemiddeld genomen veiliger en betrouwbaarder dan de kleinere platformen. Toch is OKEx ook al negatief in de aandacht gekomen. OKEx zou zijn cijfers in handelsvolume niet eerlijk weergeven en werd ook al beschuldigd van marktmanipulatie en fraude, maar ontkende zelf alle betrokkenheid en verantwoordelijkheid.

Dit jaar ziet er wel rooskleuriger uit voor OKEx dankzij de lancering van hun eigen gedecentraliseerde exchange gebouwd op hun eigen blockchain, OKChain, waar de OKB een centrale rol zal spelen.

OKEx is een grote en betrouwbare exchange en biedt heel uitgebreide mogelijkheden om te handelen in cryptocurrencies. Maar wees ervan bewust dat elke exchange kan falen en dat er altijd iets mis kan gaan met je waardevolle crypto’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *