Wanneer het aankomt op een toonaangevend handelsplatform op het gebied van cryptovaluta, is het Litebit die niet alleen in Nederland, maar langzaam wereldwijdt een naam is die geen onbekende is binnen de wereld van cryptovaluta. Het is daarbij wel van belang, dat er gekeken wordt naar de vele ontwikkelingen die dit platform binnen relatief korte tijd heeft neergezet. Met zoveel positieve Litebit ervaringen is het al duidelijk, dat er veel gebruik wordt gemaakt van dit platform.

Wat is Litebit?

Het begin allemaal met 2 oprichters die de potentie binnen de cryptomarkt zagen en gelijk van start gingen met hun eigen platform. Het kreeg allemaal meer vaart in 2017 toen de website werd gelanceerd en het grote publiek kennis kreeg van Litebit. De sterke groei die Litebit exchange heeft doorgemaakt is natuurlijk ook te danken aan de dienstverlening waarbij het gemak op de voorgrond treedt en wordt dat bereikt met een team afkomstig uit alle delen van de wereld in combinatie met een groot aantal professionals die alle ontwikkelingen op de cryptomarkt, op de voet volgen.

Voordelen Litebit

Een ruime keuze

Dat kan wel gezegt worden van Litebit en kunnen er een groot aantal cryptocurrencies worden verhandeld. Omdat het gaat om een groot platform zijn de handelsvolumes ook groot. Er kan zo snel worden ingespeeld op veranderingen en kunnen zowel kleine aankopen of de veel grotere, tegen het betalen van aantrekkelijke fees worden gedaan. Zo een blockchain fee is ten behoeve van de miners en ook om de blockchain te onderhouden.

Litebit app

Daar staat Litebit er zeker bekend om en maakt de app het mogelijk om met een mobiel alle transacties te bezichtigen. Ook het volgen van de veranderingen op de markt hoort erbij en komt dat goed uit bij het verhandelen. Snel en eenvoudig Litebit inloggen en is alle informatie gelijk beschikbaar.

Support

Indien er vragen zijn of er zich onverwachts een probleem voordoet, kan er tijdens kantooruren een beroep worden gedaan op support. Daar wordt er met behulp van een speciaal team er gelijk werk van gemaakt om een passende oplossing te vinden.

Litebit wallet

Een wallet hoort er natuurlijk ook bij en is dat geheel gratis bij Litebit. Het voordeel van zo een wallet is, dat alle cryptovaluta er veilig opgeslagen is. Wie er de voorkeur aan geeft, kan ook gebruik maken van een externe wallet. Voor zulke transacties worden er wel extra kosten in rekening gebracht.

Betrouwbaar en veilig

De beveiliging van elk account vindt plaats met een twee-factor-authenticatie en zijn alle gebruikers gegevens veilig opgeslagen. Ook toegang tot de Litebit wallet is gebonden aan stricte regels waarbij elk probleem ook gelijk aan de support gemeld kan worden.

Betaalmethodes

Ook hier wordt er gezorgd voor optimaal gemak en wordt iDEAL geaccepteerd. Dat komt voor de gebruikers in Nederland wel goed uit. Verder kan er ook voor worden gekozen om te betalen met  Bancontact, GiroPay/Sofort, SEPA en Creditcard.  Wie de beschikking heeft over LiteBit credits, kan die natuurlijk ook gebruiken bij het betalen. Met inloggen Litebit op jouw account en kan er een keuze worden gemaakt van de betaalmethodes.

Nadelen Litebit

Transactiekosten kunnen soms wat hoog uitvallen

Dat hangt af van de gebruikte betaalmethode en kan het daarom beter zijn om gebruik te maken van LiteBit credits. Dit is echter ook niet altijd mogelijk en lopen de Litebit kosten dan wat op.

Support alleen tijdens kantooruren

Er is wel een chatbot beschikbaar die 24/7 beschikbaar is, maar zal voor bepaalde zaken toch wel gewacht moeten worden op de kantooruren. Dat kan wel voor wat ongerief zorgen, vooral in het weekend. Op de Litebit review wordt er ook soms melding van gemaakt.

Conclusie Litebit exchange

Alles bij elkaar genomen zal het dus wel de moeite waard zijn om bij Litebit een account aan te maken. Dat is in een aantal stappen gedaan en krijg je er meteen een wallet bij. Dat bespaart niet alleen transactiekosten naar een externe wallet, maar is het ook veiliger. Er worden op Litebit een groot aantal soorten cryptovaluta verhandeld en zorgt dat voor een ruime keuze. Ook de vele betaalmogelijkheden komen goed uit. De soms wat hoge transactiekosten kunnen ook omzeild worden door zoveel als mogelijk gebruik te maken van betalingen met cryptovaluta. Litebit contact opnemen is doorgaans ook voldoende met de beschikbare chatbot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *