Kraken is een van de oudste en meest populaire crypto-uitwisselingen gevestigd in San Francisco, Californië, Amerika. Kraken werd in 2011 opgericht door de huidige CEO, Jesse Powell. Kraken is eigendom van Payward Inc, institutional brokerage bedrijf, waarvan Jesse Powell ook de CEO is. Kraken werd officieel in 2013 gelanceerd met als doel mensen snel en beveiligd in staat te stellen te investeren in cryptovaluta. Waarom is Kraken nog meer wereldwijd zo bekend? Welke voor- en nadelen hebben gebruikers?

Bekijk onze Kraken review en lees over de Kraken ervaringen!

Wat is Kraken?

Kraken is een crypto-uitwisseling die cryptohandel mogelijk maakt voor burgers van de Verenigde Staten, Canada, Japan en verschillende Europese landen. Verder zijn margeleningen en futures-handel beschikbaar voor inwoners van Amerika. Als gebruiker van Kraken in Nederland kun je cryptovaluta kopen van en verkopen aan andere gebruikers via de exchange. Precies zoals op de aandelenbeurs.

Kraken werd opgericht om cryptohandel voor mensen van alle lagen wereldwijd toegankelijk en beschikbaar te maken.

Zo wil Kraken dus eenieder wereldwijd bereiken, van individuen tot bedrijven en van de kleinste tot de grootste investeerders.

Voordelen Kraken

Lage kosten

Kraken verrast zijn gebruikers niet met de kleine lettertjes. De Kraken kosten zijn laag en transparant voor eenieder. Het aanmaken van een account is kosteloos. Je hebt keuze tussen tussen starter, intermediate en pro. Na verificatie kun je op Kraken inloggen.

Als je op Kraken minder dan $ 50.000 aan maandelijks volume doet, kun je een maker fee van 0,16% en een taker fee van 0,26% verwachten.

Handel je veel of in hoge bedragen, dan krijg je van Kraken progressieve korting op je handelskosten.

Gebruiksvriendelijkheid

Kraken exchange heeft een gebruiksvriendelijke en gemakkelijk te navigeren interface. Je hebt trouwen keuze uit 3 accounttypen namelijk, starter, intermediate en pro. Starter is voor de beginner terwijl pro voor de institutionele beleggers is. Toegankelijk en beschikbaar voor eenieder dus.

Geavanceerde orders

Je hebt keuze uit 5 typen basis orders waaronder de marktorder of limietorder. Je hebt ook keuze uit 2 typen geavanceerde orders, de Stop Loss Limit order en de Take Profit Limit order.

47 verhandelbare valutaparen

De beurs biedt 47 marktparen met zeven basisvaluta’s. Kraken ondersteunt ook het gebruik van fiat-valuta’s zoals de Amerikaanse dollar, Canadese dollar, euro, pond en yen. Dit is een voordeel dat Kraken bovenop andere crypto-uitwisselingen heeft.

Verder maakt de uitwisseling opnames mogelijk met zowel cryptocurrency als bank- of netwerkoverschrijvingen.

Hoge volumes

Kraken behoort tot de grote internationale exchanges waarbij het trading volume hoog is. Kraken is de grootste Bitcoin-beurs in euro-volume en liquiditeit. Kraken wordt vertrouwd door honderdduizenden handelaren en heeft klanten uit Noord-Amerika, Europa en Japan.

Groot aanbod

Kraken ondersteunt een steeds breder scala aan cryptocurrencies en fiatvaluta’s.

Betrouwbaarheid en veiligheid

Kraken is nog nooit eerder gehackt en beveiliging nemen zij zeer serieus. Zo maken zij ook gebruik van Tweestapverificatie bij het inloggen. Kraken is een veilige beurs ook dankzij de volgende technieken:

Zonder meer een solide beveiligde beurs voor vooral transacties van grote bedragen.

Kraken app

Kraken heeft een mobiele app dus kun je gemakkelijk schakelen tussen je account op je PC en mobiele telefoon.

Zolang je data hebt kun je gewoon crypto verhandelen zoals bij de bushalte of het treinstation.

Nadelen

Betalingen zijn niet gratis. Wanneer je dus weer geld wil overdragen vanuit Kraken naar je eigen bankrekening, zijn er wel overmakingskosten.

Klantondersteuning niet in het Nederlands

Kraken biedt 24/7 ondersteuning, maar helaas niet in het Nederlands. Wil je met Kraken contact opnemen dan is voor Europa deze dienst beschikbaar in de talen Engels, Frans, Italiaans, Turks, Russisch en Spaans.

Geen Kraken wallet

Kraken biedt zijn gebruikers geen wallet. Het advies vanuit Kraken is om jouw fondsen niet op te slaan in een wallet maar te verspreiden over verschillende wallets. Dat biedt meer veiligheid.

Betaalmethodes

Kraken ondersteunt alleen SEPA-banktransacties waarbij de hoogte van de fee afhangt van de provider.

Tot slot Kraken exchange

Kraken heeft bewezen stabiel te zijn want Kraken is nooit gehackt. Het enig noemenswaardig nadeel is dat je in Nederland alleen via SEPA kunt betalen.

Verder zijn er tal van voordelen vergeleken met andere exchanges. Kraken heeft lage kosten, sterke beveiliging, orderopties en ondersteunt een groot aantal crypto- en fiatvaluta’s dat groeiende is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *