In een wereld vol chaos is de New York Stock Exchange (NYSE) een baken van stabiliteit. Deze gewijde instelling verhandelt al sinds 1792 aandelen, en haar koersen worden nauwlettend in de gaten gehouden door handelaars en beleggers over de hele wereld. Hier zijn enkele van de opmerkelijkste koersen van de NYSE in haar lange geschiedenis.

De geschiedenis van de NYSE

De New York Stock Exchange is de grootste effectenbeurs ter wereld, met een marktkapitalisatie van meer dan $30 biljoen. Ze is gevestigd aan 11 Wall Street in Lower Manhattan, New York City. De NYSE werd opgericht op 17 mei 1792, toen 24 makelaars de overeenkomst van Buttonwood ondertekenden. De eerste handel op de NYSE vond op diezelfde dag plaats. Sindsdien is ze uitgegroeid tot het belangrijkste trefpunt voor aandelen en andere waardepapieren.

De NYSE is de thuisbasis van enkele van ‘s werelds meest iconische bedrijven, waaronder Coca-Cola, IBM, en General Electric. Het is ook het trefpunt voor veel van ‘s werelds grootste beursintroducties, waaronder die van Google en Facebook. De laatste jaren heeft de NYSE haar aanbod uitgebreid tot meer dan alleen aandelen. Vandaag is ze een toonaangevende wereldmarktplaats voor een breed scala aan effecten, waaronder obligaties, afgeleide producten en ETF’s. Door koers NYSE website bekijken krijg je meer inzichten!

Hoe handelaren en beleggers over de hele wereld de aandelenkoersen van de NYSE volgen

Hoewel de New York Stock Exchange (NYSE) in de Verenigde Staten is gevestigd, worden de aandelenkoersen nauwlettend in de gaten gehouden door handelaren en beleggers over de hele wereld. Daar zijn een aantal redenen voor. Ten eerste is de NYSE een van de grootste beurzen ter wereld, met een marktkapitalisatie van meer dan $25 biljoen. Dit maakt haar tot een belangrijke barometer voor de wereldmarkten.

Ten tweede zijn veel grote multinationale ondernemingen aan de NYSE genoteerd, zodat haar aandelenprijzen inzicht kunnen geven in de gezondheid van de wereldeconomie. Tenslotte is de NYSE open voor de handel van 9:30 tot 16:00 EST, wat betekent dat ze toegankelijk is voor handelaars in alle tijdzones. Om deze redenen is de NYSE een belangrijke bron van informatie voor handelaars en beleggers over de hele wereld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *