Stellar verwachting

Stellar XLM koers 24u laag 24 u hoog Kopen?
$0,33 $0,30 $0,34 Registreren

Stellar is steeds populairder aan het worden. De actuele prijs is op dit moment $0,33 per Stellar. Momenteel staat Stellar op 19 geranked van de totale cryptocurrency markt.
De prijs van XLM schommelt enorm. De afgelopen 24 uur was de hoogste prijs namelijk $0,34 en de laagste prijs was slechts $0,30 per Stellar.

Op deze pagina geven wij jou interessante informatie over deze coin. Wist jij bijvoorbeeld dat XLM al actief is sinds en sindsdien een stijging van 68.320,78%% behaald heeft. Stel je voor als je vanaf het begin voor 100 euro gekocht had.
Is het te laat om als nog winst te pakken op deze coin? Op deze pagina tonen wij interessante data en delen wij onze eigen Stellar verwachtingen zodat jij deze keuze zelf kunt maken.

Prijs verschil van Stellar

Benieuwd hoe deze currency gepresteerd heeft de afgelopen tijd? Je leest het af in onderstaande tabel.

VS 1 uur 24 uur Week Maand Jaar
Euro +0,69% -4,14% -14,81% -46,21% +327,10%
USD +0,69% -4,24% -15,22% -46,08% +357,98%

Stellar is een gedecentraliseerd financieel netwerk welke het mogelijk maakt om bijzonder snel internationale betalingen op uit te voeren. Bovendien kan dit gebeuren in verschillende valuta’s en uiteraard ook zonder dat er daarvoor hoge kosten dienen te worden betaald. De omzetting van de valuta’s tussen de verzender en ontvanger gebeurt binnen dit netwerk door middel van de eigen XLM token. Het systeem welke Stellar aan de wereld wil aanbieden moet er op termijn voor zorgen dat betalingen naar waar dan ook ter wereld niet alleen bijzonder snel, maar ook veel voordeliger kunnen worden afgehandeld. Wil jij graag meer te weten komen over Stellar? Lees dan snel verder!

Wie een kijkje neemt bij de meest gebruikte exchanges, zal het gelijk opgevallen zijn dat Stellar een sterk speler in het veld is. De afkorting Stellar koers is XLM en komt het voor binnen de top tien van meest verhandelde cryptocurrencies.

Het gaat echter ook om wat er allemaal te halen valt voor zijn die een oogje houden op de toekomst. De Stellar koers heeft al wat positieve ontwikkelingen meegemaakt en is de verwachting Stellar hoog gespannen. Om daar kracht aan bij te zetten, is Stellar ook het voordeligst bij het hanteren van transactie fees.

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br /><p class=
Bitvavo

Beste platform & exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br /><p class=
Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9,1

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br /><p class=
Bitcoinmeester

Grootste Nederlandse broker

Rating

8,9

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitcoinmeester
 /></a><br /><p class=
Litebit

Eenvoudig te gebruiken

Rating

8,5

Aantal cryptocurrencies

50+

BekijkLitebit
 /></a><br /><p class=
Kraken

Internationale exchange

Rating

8,1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Wat is dan de XLM Stellar koers verwachting?

Kopen en verkopen van cryptovaluta gaat gepaard met kosten en kunnen die aardig oplopen. Het heeft allemaal een grote invloed op elke potentiele investeerder in de munt. Bij Stellar wordt dit probleem opgelost door een vast bedrag van 0.00001 XLM per transactie in rekening te brengen, ongeacht dew grootte ervan.

Gezien de Monero dollar koers, gaat het hier om een bedrag dat in vergelijking met andere cryptovaluta, zeer concurrend te noemen is. Door de mogelijkheid te bieden om op een eenvoudige wijze traditionele valuta om te zetten in crypto en omgekeerd wordt de Stellar verwachting 2021 op zo een manier omhoog geduwd. In januari 2021 is de koers op $0.3726 voor Stellar. De vooruitzichten zien er goed uit voor 2021.

De eenvoudige omzetting waarbij er een groot aantal transacties per seconde mogelijk zijn en de kosten laag zijn, moet op den duur gebruik van Stellar in alle hoeken van de wereld mogelijk maken. Een schep daarboven wordt ook gedaan door de samenwerkingsovereenkomst die Stellar met IBM aanging om de beschikbaarheid wereldwijd van cryptovaluta te bevorderen. Ook dat viel positief uit voor de prognose Stellar.

Prognose Stellar nieuws verwachtingen

Waar er aan het begin zo een 100 miljard XLM beschikbaar waren, is iets meer dan de helft door de Stellar Development Foundation vernietigd. Er werd namelijk gesteld, dat bereiken van de beoogde doelstellingen niet mogelijk zou zijn met zo een groot aantal munten.

Door de beschikbaarheid te halveren, is de Stellar voorspelling omhoog gegaan waarbij natuurlijk ook werd gekeken naar de wijze waarop de munt beveiligd is. De koers Stellar is voor een deel gebonden aan de wijze waarop de Stellar Consensus Protocol de macht verspreidt over alle gebruikers van de munt. Zo wordt voorkomen dat een bepaalde groep op een gegeven moment de overhand krijgt.

Dit Protocol zorgt er mede ook voor dat de transactiekosten er zo laag uitvallen. Een ander sterk punt die de Stellar koers verwachting 2025 een duw omhoog geeft, is dat een deel van de munten gereserveerd is om weer te investeren in andere cryptovaluta. Dit zorgt voor het verspreiden van het risico en vergroot de actieve rol van Stellar op de markt.

Wat gaat Stellar XLM doen en wat is de Stellar prognose?

Een actieve rol vervullen op elk niveau, van de handelsplatformen, tot aan de kleine man die ook in de gelegenheid wordt gesteld om met minimale kosten cryptogeld te bezitten en om te zetten, het is allemaal van grote waarde voor de Stellar XLM verwachting lange termijn.

Het is de wat grotere spelers ook al opgevallen en is dat ook te merken aan de belangstelling van bijvoorbeeld IBM. Grote financiele firma’s maken steeds meer gebruik van de blockchain technologie van Stellar om onderling met elkaar transacties te verrichten. De voorspelling Stellar toont een opwaartse trend en zal de koers Stellar daarom nog vele verrassingen met zich meebrengen.

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br /><p class=
Bitvavo

Beste platform & exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br /><p class=
Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9,1

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br /><p class=
Bitcoinmeester

Grootste Nederlandse broker

Rating

8,9

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitcoinmeester
 /></a><br /><p class=
Litebit

Eenvoudig te gebruiken

Rating

8,5

Aantal cryptocurrencies

50+

BekijkLitebit
 /></a><br /><p class=
Kraken

Internationale exchange

Rating

8,1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Kennismaking met Stellar Lumens

Stellar is zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven een gedecentraliseerd netwerk welke aan zichzelf als primair doel heeft gesteld om een veilig, snel en bovendien ook betaalbaar alternatief aan te bieden voor het huidige, financiële stelsel. De blockchain technologie waar het project op is gebaseerd moet het in de praktijk dan ook mogelijk maken om verschillende vormen van waarde uit te wisselen. Dit betekent in de praktijk dat een overboeking die gebeurt vanuit Nederland, in euro’s bijvoorbeeld, in ‘no-time’ in Japan in de lokale munteenheid bijgeschreven moet kunnen worden.

Ondersteuning van verschillende valuta’s

Op het ogenblik dat er binnen het netwerk van Stellar een bepaalde transactie wordt uitgevoerd wordt deze afgetrokken van de wallet van de verzender en nagenoeg meteen bijgeschreven in de wallet van de ontvanger. Zoals reeds aangegeven kan dit ook gebeuren in verschillende valuta’s. We maken op dit vlak een onderscheid tussen niet alleen BTC en USD, maar ook tussen EUR, JPY en GBP. Het omwisselen tussen de verschillende valuta’s gebeurt altijd door middel van de XLM-token welke Stellar op de markt heeft gelanceerd.

Snel en goedkoop transacties afhandelen

Eén van de mogelijks sterkste troeven van Stellar is terug te vinden in de snelheid waarmee alle transacties worden afgehandeld. Op moment van schrijven wordt elke transactie welke op de blockchain wordt uitgevoerd dan ook bevestigd binnen de 2 tot 5 seconden. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog de kosten. Iedereen die er al ooit voor heeft gekozen om een internationale transactie uit te voeren tussen twee verschillende munteenheden heeft wel kunnen vaststellen dat er hier niet onaanzienlijke kosten mee gepaard gaan. Door gebruik te maken van het netwerk is het mogelijk om deze kosten aanzienlijk te beperken. Op dit ogenblik bedragen de kosten per transactie dan ook slechts 0.00001 Lumens. Concreet betekent dit dat het mogelijk is om met 1 XLM-token tot wel 100.000 transacties te betalen.

De onderverdeling van het aantal XLM-tokens

Bij de lancering van het Stellar netwerk in 2014 was er sprake van een voorraad bestaande uit 100 miljard XLM-tokens. Lang niet al deze tokens werden meteen in circulatie gebracht, in tegendeel. Het zou de bedoeling zijn volgens het team achter Stellar om dit geleidelijk aan te doen verspreid over een periode van 10 jaar. Bovendien is het zo dat de XLM-tokens ook in onderverdelingen zijn gereserveerd voor verschillende doelgroepen, namelijk:

  1. 50% is gereserveerd voor individuen die Lumens willen hebben of gebruiken;
  2. 25% wordt gedoneerd aan verschilende non-profit organisaties;
  3. 20% werd door Stellar.org verdeeld onder houders van Bitcoin en Ripple;

Stellar (XLM) kopen

De populariteit welke Stellar geniet heeft er voor gezorgd dat heel wat grote exchanges er inmiddels voor hebben gekozen om ze op te nemen in hun aanbod. De op moment van schrijven belangrijkste exchange om Stellar en dan meer bepaald haar XLM-token bij te verhandelen is Binance. Ben je niet van plan om met bestaande cryptocurrencies uit je portefeuille in te stappen in Stellar, maar wil je dat het liefst van allemaal doen met vers fiat-geld? Ook dat is natuurlijk een mogelijkheid. De Nederlandse partij LiteBit heeft er namelijk in het voorjaar van 2018 eveneens voor gekozen om Stellar in haar aanbod op te nemen. Zo koop je meteen een door jou gewenste hoeveelheid aan XLM-tokens met behulp van iDeal of Bancontact.

Welke Stellar wallet gebruiken?

Ondanks het feit dat het bij een partij als LiteBit vaak mogelijk is om je tokens lokaal op te slaan geldt dat helaas niet voor de XLM-tokens. Dit betekent dat je deze ofwel naar een exchange zal moeten sturen of je deze op een andere manier zal moeten bijhouden. Een interessant(er) alternatief voor het bijhouden van je tokens op een exchange is terug te vinden in het gebruik van een zogenaamde hardware wallet. Met name de Ledger Nano S biedt ondersteuning voor de XLM-token. Door gebruik te maken van een dergelijke hardware wallet biedt je jouw aandeel in Stellar meer dan waarschijnlijk de beste bescherming voor zowel de korte als de middellange tot lange termijn.

Heb je er nog niet voor gekozen om een Ledger Nano S aan te kopen en ben je dat ook niet meteen van plan? In dat geval bestaan er nog verschillende alternatieven voor wat het opslaan van jouw XLM-tokens betreft. Zo zijn er op moment van schrijven niet minder dan 4 desktop wallets beschikbaar en kan er een keuze worden gemaakt uit meer dan 6 mobiele wallets. Ook wanneer je eerder de voorkeur geeft aan een web wallet zijn er ruim voldoende exemplaren verschenen waar jij gebruik van kan maken. Een overzicht van alle Stellar wallets is terug te vinden op deze pagina.

Willem

Sinds 2014 actief in cryptocurrency. Helpt graag de cryptobeginners van Nederland met basis kennis over cryptocurrency. Heb je vragen? Laat gerust een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *