Ripple Verwachting | Wordt XRP veel waard?

XRP XRP koers 24u laag 24 u hoog Kopen?
$0,64 $0,61 $0,67 Registreren

De cryptomarkt staat er bij heel wat mensen om bekend over een behoorlijk complex karakter te beschikken. Dit heeft niet alleen te maken met de technologie waar gebruik van wordt gemaakt, maar ook met het karakter van een cryptovaluta. Daar waar iedereen vaak denkt dat cryptocurrencies bijvoorbeeld altijd gedecentraliseerd zijn bewijst de XRP-token van Ripple het tegendeel. Deze cryptovaluta staat er om bekend net gecentraliseerd te zijn. Dat maakt ze een vreemde eend in de bijt. Ongeacht het feit dat Ripple en haar XRP-token op dit vlak een beetje tegen de oorspronkelijke filosofie van cryptocurrencies en de blockchain in gaan, moet het gezegd dat ze in een mum van tijd is uitgegroeid tot één van de belangrijkste en tevens ook bekendste spelers binnen de cryptomarkt.

Wat is XRP en wat is Ripple?

In eerste instantie is het voor veel mensen niet meteen duidelijk wat nu precies het verschil is tussen Ripple en XRP. Het moet gezegd, het is ook best een beetje verwarrend. Toch valt dit eenvoudig uit te leggen. Ripple is namelijk gewoon de naam van het bedrijf en XRP is de naam van de token waar gebruik van wordt gemaakt. Het is een algemeen misverstand dat alle systemen die door Ripple op de markt zijn gelanceerd gebruikmaken van de XRP-token. Telkens wanneer er nieuws naar buiten komt over een nieuwe samenwerking die is afgesloten met een grote bank gaat het hart van menig aantal investeerders in XRP sneller slaan. Vaak is dat echter helemaal niet terecht. Het merendeel van de partners waar Ripple een overeenkomst mee heeft afgesloten maken immers geen gebruik van de XRP-token. Een partij die dit wel doet is Cuallix. Zij was ook de eerste om daadwerkelijk gebruik te gaan maken van de XRP-token die door Ripple op de markt is gelanceerd.

Kennismaking met Ripple

Ripple verscheen op de markt in het jaar 2012. Ze werd opgericht in het Amerikaanse Californië onder de naam ‘Opencoin’. Het is sinds het jaar 2012 dat er naarstig wordt gewerkt aan het Ripple betaalprotocol. In het jaar 2015 besloot de onderneming om de naam van diens protocol ook te gebruiken als bedrijfsnaam. In het bijzonder werd het Ripple betaalsysteem op de markt gelanceerd om het betalingsverkeer tussen banken onderling te stroomlijnen. Ripple heeft er inmiddels voor gekozen om drie verschillende platformen op de markt te brengen. Het gaat hierbij om:

  1. xRapid;
  2. xCurrent;
  3. xVia;

Om een internationale transactie tussen verschillende banken (waarbij er vaak een verschil bestaat in valuta) uit te kunnen voeren heeft Ripple er voor gekozen om haar eigen token op de markt te brengen. Het gaat hierbij om de zogenaamde XRP-token. Deze token beschikt over een enorme maximale supply van 100.000.000.000 exemplaren. Het spreekt voor zich dat deze enorme hoeveelheid aan tokens die op de markt gezet kunnen worden altijd wel een bepaalde invloed zullen hebben op de prijs waar de XRP-token over beschikt.

XRP is steeds populairder aan het worden. De actuele prijs is op dit moment $0,64 per XRP. Momenteel staat XRP op 6 geranked van de totale cryptocurrency markt.
De prijs van XRP schommelt enorm. De afgelopen 24 uur was de hoogste prijs namelijk $0,67 en de laagste prijs was slechts $0,61 per XRP.

Op deze pagina geven wij jou interessante informatie over deze coin. Wist jij bijvoorbeeld dat XRP al actief is sinds en sindsdien een stijging van 23.694,21%% behaald heeft. Stel je voor als je vanaf het begin voor 100 euro gekocht had.
Is het te laat om als nog winst te pakken op deze coin? Op deze pagina tonen wij interessante data en delen wij onze eigen XRP verwachtingen zodat jij deze keuze zelf kunt maken.

Prijs verschil van XRP

Benieuwd hoe deze currency gepresteerd heeft de afgelopen tijd? Je leest het af in onderstaande tabel.

VS 1 uur 24 uur Week Maand Jaar
Euro +0,87% -2,47% +14,77% +6,37% +195,12%
USD +0,94% -2,46% +14,80% +5,12% +198,68%

XRP  kopen

Waar kun jij het beste XRP  kopen? Wij hebben een vergelijking gemaakt van de exchanges voor Nederlandse & Belgische klanten. Bekijk het zelf op:

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br /><p class=
Bitvavo

Beste platform & exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br /><p class=
Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9,1

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br /><p class=
Bitcoinmeester

Grootste Nederlandse broker

Rating

8,9

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitcoinmeester
 /></a><br /><p class=
Litebit

Eenvoudig te gebruiken

Rating

8,5

Aantal cryptocurrencies

50+

BekijkLitebit
 /></a><br /><p class=
Kraken

Internationale exchange

Rating

8,1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Het verschil tussen Ripple en Bitcoin (XRP vs BTC)

Het spreekt voor zich dat elke cryptocurrency die op de markt verschijnt even wordt getoetst aan de absolute nummer één Bitcoin. Dit geldt ook voor de XRP-token van Ripple. Beide projecten mogen in de basis dan misschien bepaalde gelijkenissen met elkaar vertonen, in de praktijk zijn ze echt zeer verschillend. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat Bitcoin werd ontwikkeld als een gedecentraliseerd peer-to-peer alternatief voor het traditionele betalingsverkeer dat we allemaal kennen. Het idee achter Bitcoin is dan ook dat er geen centrale (derde) partij meer nodig is om een bepaalde betaling uit te kunnen voeren.

Inmiddels weet u ook dat de XRP-token van Ripple gecentraliseerd is. Er gaat immers een bedrijf achter schuil welke bovendien ook nog eens een grote hoeveelheid van de tokens in eigen portefeuille heeft. Dit zorgt er voor dat er van het gedecentraliseerde peer-to-peer systeem alvast geen sprake meer is. In plaats daarvan werd Ripple op de markt geïntroduceerd om het reeds bestaande betaalsysteem waar banken gebruik van maken te verbeteren. Het protocol van Ripple maakt het dan ook mogelijk om diverse munteenheden via te versturen. Dit geldt onder meer voor de eigen XRP-token welke door Ripple op de markt werd gebracht. Dit op zich is reeds een structureel verschil tussen Ripple en Bitcoin.

De koers van XRP | Gaat Ripple stijgen volgend jaar?

Op 04 januari 2018 bereikte de Ripple koers zijn recordhoogte op $ 3,84. XRP begon 2020 door rond het $ 0,20-niveau te zweven. Daarna, rond half februari steeg de XRP koers tot $ 0,34. Hierbij voorspelden veel XRP-supporters goede vooruitzichten voor de maanden die volgden. XRP bleef echter zweven rond het $ 0,20 niveau totdat het in november behoorlijk steeg tot boven $ 0.60. Daarna daalde het opnieuw naar het $ 0,20 niveau. Begin 2021 staat de koers op $1.68, er is weer een gestage stijging te waarnemen. In de afgelopen 24 uur is er al een stijging waargenomen van 21.29%.

De plotselinge daling van het XRP-token heeft onder meer te maken met het nieuws van de Amerikaanse SEC. CEO Brad Garlinghouse en medeoprichter Chris Larsen hebben volgens de SEC illegaal digitale valuta XRP verhandeld. De SEC heeft een rechtszaak tegen Ripple gespannen, die al een tijdje gaande is. Deze stap van SEC heeft veel schade gericht, want meerdere uitwisselingen hebben XRP geschrapt van hun lijst. Het verlies voor XRP zit rond $ 130 miljard toch is het nog steeds binnen de top vijf.

Ripple verwachting 2021

Ondanks de volatiliteit van de cryptomarkt en de rechtszaak, zijn experts bullish tegenover XRP. In november 2020 publiceerde het Official Monetary and Financial Institutions Forum (OMFIF) een rapport over blockchain-technologie. Hierbij gaf OMFIF aan dat voor het banksysteem de DLT-technologie vijf belangrijke punten kan aanpakken. Deze zijn veiligheid, snelheid, transparantie, traceerbaarheid, kosten- en risicobeheer.

XRP werkt op DLT-technologie waarbij werd aangegeven dat Ripple zichzelf als alternatief voor SWIFT aanbiedt. De Ripple verwachting voor 2021 volgens experts is dat er veel samengewerkt zal worden met financiële instellingen. Dit zal de prijs van XRP opdrijven.

Crypto Ripple nieuws | Het laatste nieuws rondom Ripple (XRP)

Benieuwd naar het nieuwste crypto Ripple nieuws? Zorg er dan voor dat je goed op de hoogte bent van de beste pagina’s om het nieuws in de gaten te houden. We zullen er een aantal delen.

Ten eerste is een goede nieuwspagina Cointelegraph.com. Hier wordt dagelijks crypto nieuws op geplaatst. Een tweede goede nieuwspagina is Coindesk.com. Dit is ook een betrouwbare bron voor al uw crypto nieuws. Hiernaast kunnen we je aanraden om sociale media te gebruiken zoals Twitter. Volg bijvoorbeeld je favoriete crypto met hun persoonlijke hashtag.

Ripple (XRP) is het laatste jaar veel in het nieuws vanwege de rechtszaak met SEC die gaande is. Veel mensen verwachten dat de prijs van XRP veel waard wordt als deze rechtszaak afgerond is. Gaan we in 2022 de doorbraak van Ripple dan eindelijk zien? Wordt Ripple veel waard? We gaan het zien.

Verwachting Ripple | Korte termijn prognose XRP

Ondanks de positieve ontwikkelingen, blijven analisten minder positief over de Ripple voorspelling voor 2021. Veel crypto enthousiastelingen zijn nu wel positief tegenover Ripple en verwachten dat XRP voorbij $ 1 zal springen. Hoewel de rechtszaak van de SEC tegenover Ripple geleide heeft tot een dalende trend voor XRP.

Echter, sommige analisten die de prijsgeschiedenis nagaan, beweren dat XRP 2021 zal beginnen ruim boven $ 0,70. En dat het 2021 zal eindigen op gemiddeld $ 0,30. Volgens andere analisten is de voorspelling, XRP 2021, dat het naar $ 0,26 kan dalen aan het eind van het jaar. Het is nog maar pas begonnen, maar XRP heeft tot nu een dalende trend vertoont.

Ripple koers verwachting lange termijn (2025)

Wat gaat Ripple doen nadat vier jaren verstreken zijn? Dit is een moeilijke vraag waarop je niet snel antwoord kunt geven. Van belang is daarom om op de hoogte te zijn van het Ripple-nieuws. Zo hou jij je als belegger of toekomstige belegger goed op de hoogte van het project en de verrichtingen van de gemeenschap. Volg en probeer de blockchain-projecten te begrijpen.

Ga ook na welke ontwikkelingen gepland staan en aan welke samenwerkingen ze werken. Nieuwe partnerschappen en opkomende technologieën kunnen ervoor zorgen dat de prijs van XRP omhoogschiet. En dat de XRP dollar koers in 2025 kan stijgen tot $ 4,52.

Belangrijke nadelen van Ripple om rekening mee te houden

Iedereen zal het er ongetwijfeld over eens zijn dat er heel wat interessante voordelen schuilen in Ripple en de XRP-token. Het potentieel van de token naar de toekomst toe is dan ook aanzienlijk. Echter is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Het moet namelijk gezegd dat er ook verschillende nadelen verbonden zijn aan het project Ripple waar u maar beter rekening mee kunt houden als potentiële investeerder. Wij hebben de belangrijkste nadelen voor u uitgezocht en hieronder op een rijtje gezet.

1.) Ripple is gecentraliseerd

Nagenoeg alle cryptocurrencies die er op de markt zijn terug te vinden zijn gedecentraliseerd en zijn daar bovendien ook trots op. Dit geldt niet voor de XRP-token van Ripple. Op moment van schrijven zouden naar verwachting nog steeds ruim 60 procent van de tokens in het bezit zijn van het bedrijf zelf. Op deze manier is er natuurlijk een niet onbelangrijke machtspositie gecreëerd welke het mogelijk maakt voor Ripple Labs om bijvoorbeeld de koers van de XRP-token naar eigen wens bij te sturen. In vergelijking met andere cryptocurrencies is het bijvoorbeeld ook niet zo dat XRP kan worden gemined. Alle tokens bestaan eigenlijk al, maar zijn gewoon nog niet allemaal op de markt losgelaten. Het is het bedrijf achter de XRP-token die op dit vlak de touwtjes strak in handen heeft en dat brengt natuurlijk risico’s met zich mee.

2.) XRP is niet verplicht binnen de Ripple technologie

Het is compleet normaal dat het merendeel van de potentiële investeerders in XRP nog steeds geen onderscheid maken tussen de token en het bedrijf Ripple. In zekere zin is dat natuurlijk begrijpelijk, maar toch gaat hier wel degelijk een zeer belangrijk aandachtspunt in schuil. Op het ogenblik dat er nieuws naar buiten komt van Ripple dat een nieuwe overeenkomst heeft afgesloten vinden investeerders in de XRP-token dat natuurlijk meteen erg fijn om te lezen. Dat is normaal, maar toch heeft lang niet elke overeenkomst die Ripple afsluit een directe invloed op het gebruik van de XRP-token, in tegendeel. Van de eerste 200 overeenkomsten die Ripple met financiële instellingen heeft afgesloten is er slechts 1 onderneming welke er meteen voor heeft gekozen om de Ripple technologie te gaan gebruiken met de XRP-token.

3.) Het gedecentraliseerde alternatief ‘Stellar’

Een derde niet onbelangrijk nadeel om rekening mee te houden is dat Ripple krijgt af te rekenen met een concurrent welke wel gedecentraliseerd is. Het gaat hierbij uiteraard om ‘Stellar‘ met haar eigen ‘XLM-token’. Er wordt wel eens gedacht dat Stellar een hard fork is van Ripple, maar dat is absoluut niet juist. Wel is het zo dat Jed McCaleb van Stellar voorheen werkzaam was voor het bedrijf Ripple. Toch beschikt Stellar over diens eigen protocol en maakt ze gebruik van het ‘Proof of Safety’ protocol. Heel wat voorstanders van cryptocurrencies in het algemeen hebben zich reeds nadrukkelijk uitgesproken in het voordeel van Stellar en tegen Ripple. Dit is zeker een factor om rekening mee te houden naar de toekomst toe.

4.) XRP-tokens zijn geen aandelen in het bedrijf Ripple!

Het vierde en laatste nadeel leunt eigenlijk vrij dicht aan bij het tweede uit deze lijst. Onder heel wat (potentiële) investeerders in XRP bestaat nog steeds het misverstand dat de XRP-token als het ware fungeert als een soort van aandeel in het bedrijf Ripple. Dat is echter niet juist, in tegendeel. De XRP-token is wat dat betreft dan ook louter een virtueel gebruiksobject binnen bepaalde systemen van het bedrijf dat ze op de markt heeft gebracht. Dit is toch een zeer belangrijk verschil ten opzichte van aandelen van Ripple.

Ondanks het feit dat Ripple dus met andere woorden sinds de lancering van haar XRP-token een enorme hoeveelheid aan extra bekendheid heeft weten te verwerven moet het gezegd dat er toch bepaalde nadelen zijn om rekening mee te houden. Stap dan ook niet zomaar blind in XRP, en doe altijd eerst goed uw eigen onderzoek. Door het lezen van de informatie op deze pagina heeft u reeds een goed beeld gekregen van wat nu precies de potentiële voor- en nadelen zijn van Ripple. Echter verschijnt er dagelijks meer nieuws over deze cryptocurrency en het achterliggende bedrijf. Dit betekent dat goed de laatste nieuwsfeiten volgen en evalueren ook altijd van belang kan zijn wanneer u op het punt staat om te investeren in XRP.

Veelgestelde vragen over Ripple

De informatie welke is terug te vinden op deze pagina heeft er ongetwijfeld reeds voor gezorgd dat u een goed beeld heeft gekregen van wat Ripple nu precies binnen de markt betekent. Toch is het mogelijk dat u nog met een aantal vragen zit waar u graag een antwoord op wenst. Wij hebben de vaakst gestelde vragen over Ripple en haar XRP-token voor u uitgezocht en hieronder op een rijtje gezet, uiteraard voorzien van een helder antwoord!

1.) Wat betekent ‘gecentraliseerd’?

Liefhebbers van cryptocurrencies zijn ongetwijfeld bekend met de term ‘gedecentraliseerd’. Wat betekent het echter wanneer een token, zoals dus bijvoorbeeld Ripple’s XRP gecentraliseerd is? Wel, dit betekent dat het beheer van de token evenals de uitgifte er van in handen is van één centrale partij. In dit geval gaat het dus om het bedrijf Ripple. Het gecentraliseerde karakter van de token zorgt er voor dat het bijvoorbeeld niet mogelijk is om XRP te minen. Bovendien brengt dit een extra risico met zich mee op het moment dat Ripple bijvoorbeeld failliet zou gaan. In dat geval zal de waarde van de XRP-token tot nagenoeg nul worden herleid.

2.) Waarom moet ik betalen voor een Ripple wallet?

In het merendeel van de gevallen is het zo dat de community achter een cryptocurrency er voor kiest om een wallet te maken en te lanceren. In principe is het ook nagenoeg altijd zo dat er door investeerders of gebruikers van de cryptocurrency in kwestie gratis gebruik kan worden gemaakt van de wallet. Dat geldt niet voor Ripple. Op het ogenblik dat u een echte Ripple wallet wenst aan te maken dient u daarvoor 20 XRP-tokens te betalen. U ziet de tokens wel gewoon staan in de wallet, maar kunt deze niet spenderen. Dit moet er volgens Ripple voor zorgen dat er nooit problemen kunnen ontstaan met het uitvoeren van transacties. Voor elke transactie die met XRP wordt uitgevoerd dient namelijk een bepaalde transactiekost te worden betaald. Door een reserve van 20 XRP aan te houden in een wallet zorgt het bedrijf er voor dat er altijd de garantie kan worden gegeven dat een transactie kan worden uitgevoerd.

3.) Kan Ripple de XRP-token uit de markt halen?

Misschien wel de belangrijkste van alle veelgestelde vragen over Ripple heeft betrekking tot het feit of het bedrijf er op een zeker ogenblik voor kan kiezen om de XRP-token uit de markt te halen of niet. Het gecentraliseerde karakter van de XRP-token zorgt er in theorie voor dat dit uiteraard tot de mogelijkheden behoort. De kans dat Ripple dit ooit ook daadwerkelijk zal gaan doen lijkt echter bijzonder klein. Uiteraard gelden er op dit vlak geen garanties (ook wij weten immers niet wat de toekomst brengt), maar het uit de markt halen van de XRP-token zou het bedrijf Ripple aanzienlijke reputatieschade opleveren. Bovendien is het niet ondenkbaar dat grote investeerders ook wel eens een flinke schadeclaim zouden kunnen indienen tegen het bedrijf. Ondanks het feit dat Ripple dus zeker over de mogelijkheid beschikt om de XRP-token uit de markt te halen lijkt het weinig waarschijnlijk dat ze dit echt zal doen.

Willem

Sinds 2014 actief in cryptocurrency. Helpt graag de cryptobeginners van Nederland met basis kennis over cryptocurrency. Heb je vragen? Laat gerust een reactie achter.

1 Comment

  • André Böck

    9 februari 2021 - 15:13

    Ok. Via welke manier kan ik Ripples aankopen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *