Ripple Verwachting

Wat is Ripple?

Het antwoord op deze vraag heeft te maken met een belangrijk verschil namelijk, het verschil tussen Ripple, RippleNet en XRP. RippleNet is de naam van een digitaal betalingsplatform waarop de valuta XRP wordt uitgevoerd. RippleNet staat bovenop een distributed ledger database genaamd XRP Ledger. En Ripple is de naam van het bedrijf dat RippleNet runt. XRP Ledger is open-source en niet gebaseerd op blockchain.

Het is gebaseerd op de eerdergenoemde distributed ledger database. Wat is RippleNet? Het is een realtime bruto-afrekening (real time gross settlement RTGS), met als doel wereldwijde directe geldtransacties mogelijk maken. Ondanks XRP Ledger zijn eigen cryptovaluta heeft, kunt je met elke valuta, transacties op het platform uitvoeren.

Ryan Fugger was de eerste die het idee achter het Ripple-betalingsplatform uitte in 2004. Echter, toen Jed McCaleb en Chris Larson het project overnamen in 2012, hebben zij het bouwen van Ripple gestart. Het heette toen OpenCoin.

Koers Ripple

Op 04 januari 2018 bereikte de Ripple koers zijn recordhoogte op $ 3,84. XRP begon 2020 door rond het $ 0,20-niveau te zweven. Daarna, rond half februari steeg de XRP koers tot $ 0,34. Hierbij voorspelden veel XRP-supporters goede vooruitzichten voor de maanden die volgden. XRP bleef echter zweven rond het $ 0,20 niveau totdat het in november behoorlijk steeg tot boven $ 0.60. Daarna daalde het opnieuw naar het $ 0,20 niveau. Begin 2021 staat de koers op $0.2899, er is weer een gestage stijging te waarnemen.

 

De plotselinge daling van het XRP-token heeft onder meer te maken met het nieuws van de Amerikaanse SEC. CEO Brad Garlinghouse en medeoprichter Chris Larsen hebben volgens de SEC illegaal digitale valuta XRP verhandeld. De SEC heeft een rechtszaak tegen Ripple gespannen, die al een tijdje gaande is. Deze stap van SEC heeft veel schade gericht, want meerdere uitwisselingen hebben XRP geschrapt van hun lijst. Het verlies voor XRP zit rond $ 130 miljard toch is het nog steeds binnen de top vijf.

 

Ripple verwachting 2021

Ondanks de volatiliteit van de cryptomarkt en de rechtszaak, zijn experts bullish tegenover XRP. In november 2020 publiceerde het Official Monetary and Financial Institutions Forum (OMFIF) een rapport over blockchain-technologie. Hierbij gaf OMFIF aan dat voor het banksysteem de DLT-technologie vijf belangrijke punten kan aanpakken. Deze zijn veiligheid, snelheid, transparantie, traceerbaarheid, kosten- en risicobeheer.

 

XRP werkt op DLT-technologie waarbij werd aangegeven dat Ripple zichzelf als alternatief voor SWIFT aanbiedt. De Ripple verwachting voor 2021 volgens experts is dat er veel samengewerkt zal worden met financiële instellingen. Dit zal de prijs van XRP opdrijven.

 

Verwachting Ripple

Korte termijn prognose Ripple

Ondanks de positieve ontwikkelingen, blijven analisten minder positief over de Ripple voorspelling voor 2021. Veel crypto enthousiastelingen zijn nu wel positief tegenover Ripple en verwachten dat XRP voorbij $ 1 zal springen. Hoewel de rechtszaak van de SEC tegenover Ripple geleide heeft tot een dalende trend voor XRP.

Ripple koers verwachting 2021

Echter, sommige analisten die de prijsgeschiedenis nagaan, beweren dat XRP 2021 zal beginnen ruim boven $ 0,70. En dat het 2021 zal eindigen op gemiddeld $ 0,30. Volgens andere analisten is de voorspelling, XRP 2021, dat het naar $ 0,26 kan dalen aan het eind van het jaar. Het is nog maar pas begonnen, maar XRP heeft tot nu een dalende trend vertoont.

 

Ripple verwachting lange termijn

Ripple koers verwachting 2025

Wat gaat Ripple doen nadat vier jaren verstreken zijn? Dit is een moeilijke vraag waarop je niet snel antwoord kunt geven. Van belang is daarom om op de hoogte te zijn van het Ripple-nieuws. Zo hou jij je als belegger of toekomstige belegger goed op de hoogte van het project en de verrichtingen van de gemeenschap. Volg en probeer de blockchain-projecten te begrijpen.

 

Ga ook na welke ontwikkelingen gepland staan en aan welke samenwerkingen ze werken. Nieuwe partnerschappen en opkomende technologieën kunnen ervoor zorgen dat de prijs van XRP omhoogschiet. En dat de XRP dollar koers in 2025 kan stijgen tot $ 4,52.

 

Willem

Sinds 2014 actief in cryptocurrency. Helpt graag de cryptobeginners van Nederland met basis kennis over cryptocurrency. Heb je vragen? Laat gerust een reactie achter.

1 Comment

  • André Böck

    9 februari 2021 - 15:13

    Ok. Via welke manier kan ik Ripples aankopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *