Cryptobeginner.nl

LitecoinLTC koers24u laag24 u hoogKopen?
$196,29$190,91$199,68Registreren

Litecoin is steeds populairder aan het worden. De actuele prijs is op dit moment $196,29 per Litecoin. Momenteel staat Litecoin op 16 geranked van de totale cryptocurrency markt.
De prijs van LTC schommelt enorm. De afgelopen 24 uur was de hoogste prijs namelijk $199,68 en de laagste prijs was slechts $190,91 per Litecoin.

Deze coin kan gekocht worden bij Bitvavo en Binance,

Op deze pagina geven wij jou interessante informatie over deze coin. Wist jij bijvoorbeeld dat LTC al actief is sinds 2011-10-08 en sindsdien een stijging van 16.999,35%% behaald heeft. Stel je voor als je vanaf het begin voor 100 euro gekocht had. Nu zou je op een behoorlijke winst zitten ermee.
Is het te laat om als nog winst te pakken op deze coin? Op deze pagina tonen wij interessante data en delen wij onze eigen Litecoin verwachtingen zodat jij deze keuze zelf kunt maken.

Heb je nog nooit crypto gekocht? Volg dan eerst onze cursus, tijdelijk in prijs verlaagd. 

Prijs verschil van Litecoin

Benieuwd hoe deze currency gepresteerd heeft de afgelopen tijd? Je leest het af in onderstaande tabel.

VS1 uur24 uurWeekMaandJaar
Euro0,25%+1,28%+4,50%+20,50%+261,41%
USD0,25%+1,26%+4,89%+19,45%+254,76%
      

 

Hoe populair is deze coin op social media?

Hoe populair is deze coin op Google?

 

Eén van de vaakst vernoemde alternatieven voor de Bitcoin is ongetwijfeld Litecoin. Deze digitale munt kan worden ingezet voor het uitvoeren van betalingen zonder dat er daarvoor een tussenkomst is vereist van een centrale autoriteit. Uiteraard gebeuren deze transacties door gebruik te maken van de mogelijkheden van de blockchain. Litecoin wordt vaak vergeleken met het edelmetaal zilver, niet alleen omdat ze over een uitstekend potentieel beschikt, maar ook omdat ze sinds haar bestaan een betrouwbare en solide cryptomunt is gebleken.

Wat is Litecoin?

De grote man achter de Litecoin is Charles Lee. De kans is bestaande dat deze naam je bekend in de oren klinkt. Lee was namelijk een technisch medewerker van Google. De Litecoin werd gelanceerd in het jaar 2011. Dit betekent dat ze een achterstand van twee jaar goed te maken heeft op de Bitcoin. Deze laatste werd uiteraard ontwikkeld door Satoshi Nakamoto. Binnen de wereld van de cryptovaluta’s wordt er niet zelden naar Bitcoin verwezen als het goud van de edelmetaalmarkt terwijl Litecoin wordt vergeleken met zilver.

Dat er steevast verschillende vergelijkingen worden uitgevoerd tussen Litecoin en Bitcoin is niet zo vreemd. In de basis beschikken beide cryptomunten dan ook over een aantal gelijkaardige kenmerken. Dit neemt niet weg dat de Litecoin absoluut niet moet worden aanzien als een kopie van de Bitcoin. In vergelijking met de eerste cryptocurrency is het dan ook zo dat de Litecoin over enkele structurele verschillen beschikt, namelijk:

  • De Litecoin blockchain beschikt over de mogelijkheid om elke 2,5 minuten een nieuw blok te generen. Dit in vergelijking met de Bitcoin blockchain die er niet minder dan 10 minuten over doet.
  • Het proces om Bitcoins te minen staat er om bekend een enorme hoeveelheid rekenkracht te vereisen vanuit zogenaamde GPU’s. Bij Litecoin is dit niet het geval en speelt vooral het RAM geheugen een zeer belangrijke rol.

De hogere frequentie op vlak van blokgeneratie zorgt er in de praktijk als vanzelfsprekend voor dat transacties met de Litecoin blockchain sneller kunnen worden gevalideerd. Miners worden met deze blockchain beloont met zomaar even 50 nieuwe LTC per blok die wordt gegenereerd. Miners moeten er wel rekening mee houden dat dit aantal elke 4 jaar halveert. De totale hoeveelheid LTC welke op het einde van de rit in omloop zal zijn bedraagt 84.000.000. Dit is aanzienlijk meer (namelijk 4 keer) in vergelijking met het maximale aantal BTC.

Een belangrijke toevoeging aan de blockchain van Litecoin kwam er met de introductie van SegWit. Deze zorgt er niet alleen voor dat het netwerk beter schaalbaar werd, bovendien konden er ook nog eens heel wat meer transacties binnen dezelfde tijdspanne worden verwerkt.

Lee had als doel met Litecoin een lichte versie van Bitcoin te creëren. Ontwikkelaars hebben altijd aangegeven dat je Litecoin kunt beschouwen als de zilveren versie van Bitcoin. Litecoin verschilt van Bitcoin in de prioriteitstelling van de bevestigingssnelheid van transacties, die ongeveer 2,5 minuten per block is. Echter, de realiteit is dat Litecoin-gebruikers tot ongeveer 30 minuten moeten wachten, voordat hun transactie is verwerkt vanwege netwerkcongestie.

De geschiedenis en evolutie van Litecoin

De LTC cryptovaluta werd in het leven geroepen in het jaar 2011. Daarmee is het één van de oudste cryptocurrencies op de markt. Van LTC kan er vooral worden gezegd dat het één van de meest stabiele cryptovaluta is gebleken. In het jaar 2017 kende ze wel een spectaculaire stijging binnen een korte periode waar ze stelselmatig op heeft verder gebouwd. Een niet onbelangrijk voordeel van de Litecoin ten opzichte van bijvoorbeeld Bitcoin is dat de ontwikkelaar van het betaalsysteem nog altijd actief is binnen de community. De impact van deze keuze is duidelijk merkbaar. Lee, welke er om bekend stond actief te zijn bij Coinbase koos er op een zeker ogenblik voor om zich terug te trekken uit het bedrijf en zich terug bezig te houden met de (verdere) ontwikkeling van de LTC. Dit gaf de koers van de cryptovaluta meteen een stevige boost.

Geen hoge transactiekosten

Eén van de belangrijkste voordelen van Litecoin ten opzichte van Bitcoin is terug te vinden in het feit dat LTC eigenlijk nooit af te rekenen heeft gekregen met hoge transactiekosten. Ook problemen die betrekking hadden tot de schaalbaarheid konden steeds voorkomen worden. Dit is uiteraard ook deels te wijten aan het feit dat betalingen met LTC op moment van schrijven nog minder zijn omarmd in vergelijking met transacties met BTC.

Wat is de beste Litecoin wallet?

Op het ogenblik dat je wenst over te gaan tot het aankopen van een bepaalde hoeveelheid LTC zal je daarvoor uiteraard over een bepaalde wallet moeten beschikken. Je kan er op dit vlak onder andere voor opteren om gebruik te maken van de originele Litecoin wallet. Deze is te gebruiken op nagenoeg alle platformen en is door de jaren heen een kwalitatieve en veilige wallet gebleken. Wil je liever niet gebruikmaken van deze wallet en ben je bijgevolg op zoek naar een interessant alternatief? In dat geval kan je voor LTC ook kijken in de richting van Coinbase. Deze online wallet heeft een uitstekende reputatie en je kan via het Coinbase platform uiteraard ook meteen LTC aankopen.

Een andere mogelijkheid dan bovenstaande twee opties is terug te vinden in het aankopen van een zogenaamde hardware wallet. Een zeer populaire hardware wallet is de Ledger Nano S. Deze wallet biedt ondersteuning voor een groot aantal cryptocurrencies waaronder ook LTC. De aankoopprijs van deze hardware wallet is met iets meer dan 70 euro misschien een beetje pittig te noemen, maar dat neemt niet weg dat ze voor de serieuze investeerder in cryptomunten eigenlijk een echte must is.

Litecoin verwachting 2021 – 2025

Natuurlijk wil jij weten wat de Litecoin verwachting is. Gaat Litecoin stijgen of gaat het dalen? Op Cryptobeginner.nl proberen wij je te helpen om zelf een Litecoin voorspelling te maken. Het nieuws is een enorm belangrijke factor van een eventuele prijs stijging of een prijs daling van Litecoin.

Je kunt in cryptocurrency op de lange termijn investeren. Je vraagt je dan af wat de verwachting voor 2025 of zelfs 2030 is. Als je voor korte termijn investeert, dan wil je in een kleine prijsschommeling je winst pakken.

Neem bijvoorbeeld een time frame van 24 uur. De afgelopen 24 uur was de hoogste prijs namelijk $199,68 en de laagste prijs was slechts $190,91 per Litecoin. Als je dus binnen deze 24 uur wist te voorspellen wat het laagste punt was en toen in kocht en het bij het hoogste punt weer verkocht heb je toch een leuke winst te pakken. Er zijn genoeg day traders die dit dagelijks doen.

Als je juist meer op de lange termijn wilt investeren, dan kijk je meer naar macro economische factoren. Maar ook het team achter LTC is belangrijk om te volgen.

De github van deze currency wordt gevolgd door 530 mensen. Op Reddit https://www.reddit.com/r/litecoin/ kun je ook vaak meelezen voor interessante inzichten.

Kortom de LTC verwachtingen kun je op verschillende manieren bekijken. Het is aan jou om onderzoek te doen en je eigen conclusies te trekken.

 

Prijs historie van Litecoin

Hoe goed heeft Litecoin het door de jaren heen gedaan? Wij hebben de hoogte punten en dieptepunten door de jaren heen bijgehouden.

Jaar Gem. Prijs Max. Prijs Min. Prijs Gem. Market Cap Gem. Volume Supply Volatiliteit
2013 $6,60 $53,15 $1,62 $147,9 mln $295.900 20,7 mln 155%
2014 $9,88 $32,06 $2,67 $276,9 mln $5,8 mln 30,0 mln 105%
2015 $2,69 $8,73 $1,11 $109,9 mln $3,4 mln 40,1 mln 127%
2016 $3,79 $5,95 $2,92 $176,5 mln $3,1 mln 46,5 mln 57%
2017 $49,64 $375,29 $3,61 $2,6 mld $333,2 mln 51,4 mln 147%
2018 $105,91 $323,11 $22,88 $6,0 mld $480,4 mln 57,2 mln 105%
2019 $69,78 $145,21 $29,81 $4,3 mld $2,1 mld 62,0 mln 89%
2020 $56,30 $138,35 $24,65 $3,7 mld $2,9 mld 65,3 mln 112%
Ben je nieuw met crypto? Doe dan onze Cryptobeginner cursus. Gegarandeerd veilig crypto kopen na het volgen van onze cursus. "Dé Complete en eenvoudig te volgen Stap Voor Stap Online Cursus die je actief begeleidt bij het opzetten van een account en jou echt alle skills leert om veilig en zelfstandig je eerste cryptocurrencies te kopen, te bewaren en te verkopen."