Cardano verwachting

Cardano ADA koers 24u laag 24 u hoog Kopen?
$1,47 $1,37 $1,54 Registreren

Cardano is steeds populairder aan het worden. De actuele prijs is op dit moment $1,47 per Cardano. Momenteel staat Cardano op 5 geranked van de totale cryptocurrency markt.
De prijs van ADA schommelt enorm. De afgelopen 24 uur was de hoogste prijs namelijk $1,54 en de laagste prijs was slechts $1,37 per Cardano.

Op deze pagina geven wij jou interessante informatie over deze coin. Wist jij bijvoorbeeld dat ADA al actief is sinds en sindsdien een stijging van 7.512,20%% behaald heeft. Stel je voor als je vanaf het begin voor 100 euro gekocht had.
Is het te laat om als nog winst te pakken op deze coin? Op deze pagina tonen wij interessante data en delen wij onze eigen Cardano verwachtingen zodat jij deze keuze zelf kunt maken.

Prijs verschil van Cardano

Benieuwd hoe deze currency gepresteerd heeft de afgelopen tijd? Je leest het af in onderstaande tabel.

VS 1 uur 24 uur Week Maand Jaar
Euro +3,02% -2,74% -13,72% -6,59% +1.714,37%
USD +3,02% -2,95% -14,13% -6,36% +1.845,55%

Cardano is een platform welke gebruik maakt van blockchain technologie en bekend staat omwille van haar focus op niet alleen de schaalbaarheid, maar ook de interoperabiliteit evenals duurzaamheid. Een opvallend gegeven is dat Cardano tot stand is gekomen door een smeltkroes van technische kennis van de ontwikkelaars gecombineerd met wetenschappelijk onderzoek. Dit heeft er voor gezorgd dat het Cardano platform over een uiterst solide basis beschikt waar op verder kan worden gebouwd. Nu reeds kan er worden vastgesteld dat de veilige, flexibele en schaalbare technologie van Cardano het mogelijk maakt voor miljoenen mensen om er gebruik van te maken.

De afkorting Cardano koers op de exchange is ADA en mag het zich binnen de top tien van meest verhandelde cryptocurrencies rekenen. Dat is al een indicatie van wat de Cardano koers verwachting mag zijn.

De kracht ligt in het verspreiden van de mogelijkheid om veranderingen aan te brengen , naar de verschillende eigenaren. Zo  een ADA token zit ook zodanig in elkaar dat iedereen inspraak heeft in veranderingen die er aangebracht moeten worden.

Dit lijkt allemaal ook de trend te worden waar men in de toekomst naar uitkijkt omdat immers het dichts staat bij het idee om de macht niet meer te plaatsen bij Overheden of Centrale banken.

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br /><p class=
Bitvavo

Beste platform & exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br /><p class=
Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9,1

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br /><p class=
Bitcoinmeester

Grootste Nederlandse broker

Rating

8,9

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitcoinmeester
 /></a><br /><p class=
Litebit

Eenvoudig te gebruiken

Rating

8,5

Aantal cryptocurrencies

50+

BekijkLitebit
 /></a><br /><p class=
Kraken

Internationale exchange

Rating

8,1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Het ontstaan van Cardano

Cardano is een platform welke in het leven werd geroepen door het technologisch bedrijf IOHK. Dit bedrijf werd opgericht in het jaar 2015 door Charles Hoskinson en Jeremy Wood. De basisgedachte achter Cardano is om een gebalanceerd blockchain systeem te ontwikkelen welke de voordelen van verschillende ‘veteranen’ uit de cryptowereld combineert. Het zou hierbij in de praktijk gaan om het veilige opslaan van waarde van Bitcoin, de beperkte kosten voor het uitvoeren van een transactie van Litecoin en de smart contracts van Ethereum.

Opgebouwd uit twee verschillende lagen

De ontwikkelaars achter het Cardano platform hebben gesteld dat deze eigenlijk is opgebouwd uit twee verschillende lagen. Deze lagen worden door het bedrijf zelf de ‘Cardano Settlement Layer’ en de ‘Cardano Computation Layer’ genoemd. Het feit dat er gebruik wordt gemaakt van twee verschillende lagen lijkt op het eerste zicht misschien een beetje vreemd, maar in de praktijk is er wel een uitstekende reden voor aan te halen.

De drijfveer achter het implementeren van deze twee lagen is namelijk terug te vinden in de scheiding tussen de transacties die worden uitgevoerd op de blockchain en de logica en voorwaarden die betrekking hebben tot diezelfde transactie. We kunnen dan ook concluderen dat de scheiding eigenlijk een zeer logische keuze is, niet in het minst omdat de logica van de smart contracts niet samen dient te worden opgeslagen met de transactiehistorie. Door beide zaken ten opzichte van elkaar te scheiden kan er dan ook heel wat ruimte worden bespaard.

De finale doelstelling van het bedrijf IOHK is in ieder geval om door middel van haar Cardano platform een volwaardig blockchain platform te realiseren welke niet alleen op een veilige, maar bovendien tevens op een eerlijke manier de functies van een juridisch en een financieel ecosysteem weet te combineren.

De Cardano ICO

Voor de lancering van de ADA token op het Cardano platform werd er in het jaar 2015 voor gekozen om gebruik te maken van een zogenaamde ICO. Het was opvallend dat deze ICO over een zeer lange periode werd uitgespannen. Ze liep dan ook pas af bij aanvang van het jaar 2017 in de maand januari. Toen de ICO was afgelopen konden investeerders alleen maar vaststellen dat de koers van de ADA token behoorlijk stabiel bleef. In oktober van het jaar 2017 raakte bekend dat Cardano werd opgenomen op Bittrex wat de koers een zetje richting de 3 cent gaf. Aan het einde van de maand november van 2017 explodeerde de koers van Cardano waardoor ze zich tot één van de tien meest waardevolle cryptovaluta’s op de markt mocht rekenen. Cardano heeft er bovendien voor gekozen om haar ADA token te voorzien van een zogenaamde ‘hard cap’. Deze is vastgesteld op een maximale hoeveelheid van 45.000.000.000 ADA tokens.

Cardano kopen

Ben je geïnteresseerd in het Cardano platform en het potentieel die zij in zich heeft? In dat geval kan het de moeite waard zijn om er voor te kiezen om zogenaamde ADA tokens te kopen. Deze tokens kunnen worden aangekocht door gebruik te maken van een exchange zoals bijvoorbeeld Binance. Vooraleer je in het bezit kan zijn van ADA tokens zal je echter eerst gebruik moeten maken van een andere cryptovaluta die je bij deze exchange moet hebben staan. Wil je het allemaal net wat eenvoudiger en sneller voor elkaar kunnen krijgen om ADA-tokens toe te voegen aan jouw portefeuille? In dat geval kan het mogelijks interessant zijn om gebruik te maken van een partij als LiteBit. Dit geldt uiteraard niet in het minst voor zij die met vers fiat-geld willen instappen.

Cardano kopen met iDeal

Voor de beginnende investeerders evenals voor zij die willen investeren in Cardano met vers fiat-geld zoals met euro’s kan het een aanrader zijn om daarvoor te kijken in de richting van een partij als LiteBit. Zij bieden hun klanten namelijk de mogelijkheid aan om in te stappen door middel van een betaalmethode als iDeal of Bancontact. Op deze manier kan je bijzonder snel jouw ADA-tokens aankopen. Je dient er wel rekening mee te houden dat LiteBit op moment van schrijven (nog) geen ingebouwde wallet heeft. Dit betekent dat je jouw aangekochte ADA-tokens meteen richting een exchange of een andere wallet zal moeten versturen.

Klik hier om meteen Cardano te kopen bij Litebit!

Veilig je ADA tokens opslaan

Wanneer je van plan bent om ADA tokens aan te kopen zal je als vanzelfsprekend ook over een veilige wallet moeten beschikken om ze in op te slaan. De ontwikkelaars van het bedrijf IOHK hebben er voor gekozen om een speciale Cardano ADA wallet te ontwikkelen. De wallet kreeg de naam ‘Daedalus’ en beschikt over een open source karakter. De ontwikkelaars van Cardano hebben reeds aangegeven dat het de bedoeling is dat de wallet in de toekomst nog meer cryptocurrencies gaat ondersteunen. De Daedalus wallet kan zowel worden geïnstalleerd op een Windows als en MacOS systeem. Op moment van schrijven is er nog geen mobiele versie van deze wallet beschikbaar.

Wat is dan de Cardano koers verwachting?

De Cardano koers is vanaf de oprichting in 2017 mooi gestegen. Zij die er van begins af aan erbij waren, hebben de voorspelling Cardano positief ervaren. De vraag rijst er dan wel in hoeverre de trend zich gaat voortzetten.

Er is de tussentijd nogal veel veranderd en zijn er bijvoorbeeld meer spelers op de markt verschenen. Wat de positie van Cardano sterk maakt, is het ontwerp van de token en kan dat gebruikt worden om apps en zelfs smartcontracts te laten functioneren zonder afhankelijk te zijn van een central infrastructuur.

Het gebruik van Cardona is al flink geintegreerd bij agrarische bedrijven om al hun activiteiten te monitoren. Met zo een sterke vraag binnen bepaalde marktsegmenten, is de Cardano koers verwachting 2021  positief te noemen. Er wordt verwacht dat de koers verder zal stijgen. De grondslag voor het ontwerp van Cardano is trouwens gelegd door Charles Hoskinson, een wiskundige die zich ook kan beroepen op een jarenlange ervaring binnen de wereld van cryptocurrency.

Cardano nieuws verwachtingen

Het laatste wat er te merken is op de markt van cryptovaluta, is dat er gezocht wordt naar manieren om op een efficiente wijze eraan te komen. Mining vraagt om een uitgebreide infrastructuur en kost het ook nog veel energie.

Dat is waar Cardano zich ook onderscheidt van de rest omdat er gebruik wordt gemaakt van een proof-of-stake mechanism in vergelijking met de gangbare proof-of-work algoritme. De verwachting Cardano is verbonden aan deze unieke eigenschap en is daar ook de koers Cardano aan verbonden.

Ook het maximum van 45 millioen beschikbare coins zorgt voor behoud van de waarde en is de Cardano dollar koers er een weerspiegeling van. Het veiligheidsprotocol Ouroboros welke door Cardano wordt gehanteerd, vraagt om minder energie en houdt het ook nog rekening met het alsmaar veranderend milieu binnen de cryptowereld. Bij de Cardano voorspelling wordt dit veiligheidsgevoel zeker meegenomen.

Wat gaat Cardano (ADA) doen?

Met het uniek systeem dat gehanteerd wordt voor de verificatie en de mogelijkheden die het biedt om gedecentraliseerd te werk te gaan, is het op de handelsplatforms te merken, dat de Cardano vraag op lange termijn meer vaart zal gaan nemen. Er wordt zelfs al gekeken naar de Cardano koers verwachting 2025 voor zij die zeker niet achter het net willen vissen.

In 2020 onderging Cardano een upgrade om de blockchain 50 tot 100 keer meer te decentraliseren. De prognose Cardano ging met deze upgrade gelijk ook fors omhoog. Een exacte voorspelling Cardano is er wel niet bij, maar zijn het de vooruitzichten gekoppeld aan de unieke opzet die al veelzeggend zijn. Voeg daar de huidige toepassingen op een aantal gebied toe en is de weg omhoog duidelijk zichtbaar. Onze Cardano prognose is dan ook dat de ADA cardano voorspelling voor komende periode zeer positief te noemen is.

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br /><p class=
Bitvavo

Beste platform & exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br /><p class=
Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9,1

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br /><p class=
Bitcoinmeester

Grootste Nederlandse broker

Rating

8,9

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitcoinmeester
 /></a><br /><p class=
Litebit

Eenvoudig te gebruiken

Rating

8,5

Aantal cryptocurrencies

50+

BekijkLitebit
 /></a><br /><p class=
Kraken

Internationale exchange

Rating

8,1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Willem

Sinds 2014 actief in cryptocurrency. Helpt graag de cryptobeginners van Nederland met basis kennis over cryptocurrency. Heb je vragen? Laat gerust een reactie achter.

2 Comments

 • cecile

  28 februari 2021 - 20:34

  Hallo, waarom zakt de koers van Cardano zo ver, vlak voor de hardfork?
  Groetjes

 • Andre Hof

  16 maart 2021 - 16:46

  Cecile, mooie naam….je mag me altijd mailen of bellen of appen.
  Cardano was heel snel heel veel gestegen en het is gewoon een tijdelijke terugval.
  Beste , wat ik ook doe, is kopen en vasthouden voor langere termijn.
  Met wat mazzel stijgt hele crypto circus dit jaar massief door en Caradano zal relatief nog beter dan gemiddeld scoren.
  Ik verwacht eind dit jaar , oktober November koers tussen 5 en 8 dollar.
  Wellicht verkoop ik dan een deel van wat ik heb(winstneming)niet meer dan 1/3 …
  greetz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *