Cryptobeginner.nl

CardanoADA koers24u laag24 u hoogKopen?
$2,15$2,14$2,18Registreren

Cardano is steeds populairder aan het worden. De actuele prijs is op dit moment $2,15 per Cardano. Momenteel staat Cardano op 5 geranked van de totale cryptocurrency markt.
De prijs van ADA schommelt enorm. De afgelopen 24 uur was de hoogste prijs namelijk $2,18 en de laagste prijs was slechts $2,14 per Cardano.

Deze coin kan gekocht worden bij Bitvavo en Binance,

Op deze pagina geven wij jou interessante informatie over deze coin. Wist jij bijvoorbeeld dat ADA al actief is sinds en sindsdien een stijging van 11.061,05%% behaald heeft. Stel je voor als je vanaf het begin voor 100 euro gekocht had. Nu zou je op een behoorlijke winst zitten ermee.
Is het te laat om als nog winst te pakken op deze coin? Op deze pagina tonen wij interessante data en delen wij onze eigen Cardano verwachtingen zodat jij deze keuze zelf kunt maken.

Heb je nog nooit crypto gekocht? Volg dan eerst onze cursus, tijdelijk in prijs verlaagd. 

Prijs verschil van Cardano

Benieuwd hoe deze currency gepresteerd heeft de afgelopen tijd? Je leest het af in onderstaande tabel.

VS1 uur24 uurWeekMaandJaar
Euro0,46%1,44%2,17%6,88%+1.926,99%
USD0,46%1,45%1,81%7,69%+1.889,68%
      

 

Hoe populair is deze coin op social media?

Hoe populair is deze coin op Google?

 

Cardano is een platform welke gebruik maakt van blockchain technologie en bekend staat omwille van haar focus op niet alleen de schaalbaarheid, maar ook de interoperabiliteit evenals duurzaamheid. Een opvallend gegeven is dat Cardano tot stand is gekomen door een smeltkroes van technische kennis van de ontwikkelaars gecombineerd met wetenschappelijk onderzoek. Dit heeft er voor gezorgd dat het Cardano platform over een uiterst solide basis beschikt waar op verder kan worden gebouwd. Nu reeds kan er worden vastgesteld dat de veilige, flexibele en schaalbare technologie van Cardano het mogelijk maakt voor miljoenen mensen om er gebruik van te maken.

Het ontstaan van Cardano

Cardano is een platform welke in het leven werd geroepen door het technologisch bedrijf IOHK. Dit bedrijf werd opgericht in het jaar 2015 door Charles Hoskinson en Jeremy Wood. De basisgedachte achter Cardano is om een gebalanceerd blockchain systeem te ontwikkelen welke de voordelen van verschillende ‘veteranen’ uit de cryptowereld combineert. Het zou hierbij in de praktijk gaan om het veilige opslaan van waarde van Bitcoin, de beperkte kosten voor het uitvoeren van een transactie van Litecoin en de smart contracts van Ethereum.

Opgebouwd uit twee verschillende lagen

De ontwikkelaars achter het Cardano platform hebben gesteld dat deze eigenlijk is opgebouwd uit twee verschillende lagen. Deze lagen worden door het bedrijf zelf de ‘Cardano Settlement Layer’ en de ‘Cardano Computation Layer’ genoemd. Het feit dat er gebruik wordt gemaakt van twee verschillende lagen lijkt op het eerste zicht misschien een beetje vreemd, maar in de praktijk is er wel een uitstekende reden voor aan te halen.

De drijfveer achter het implementeren van deze twee lagen is namelijk terug te vinden in de scheiding tussen de transacties die worden uitgevoerd op de blockchain en de logica en voorwaarden die betrekking hebben tot diezelfde transactie. We kunnen dan ook concluderen dat de scheiding eigenlijk een zeer logische keuze is, niet in het minst omdat de logica van de smart contracts niet samen dient te worden opgeslagen met de transactiehistorie. Door beide zaken ten opzichte van elkaar te scheiden kan er dan ook heel wat ruimte worden bespaard.

De finale doelstelling van het bedrijf IOHK is in ieder geval om door middel van haar Cardano platform een volwaardig blockchain platform te realiseren welke niet alleen op een veilige, maar bovendien tevens op een eerlijke manier de functies van een juridisch en een financieel ecosysteem weet te combineren.

De Cardano ICO

Voor de lancering van de ADA token op het Cardano platform werd er in het jaar 2015 voor gekozen om gebruik te maken van een zogenaamde ICO. Het was opvallend dat deze ICO over een zeer lange periode werd uitgespannen. Ze liep dan ook pas af bij aanvang van het jaar 2017 in de maand januari. Toen de ICO was afgelopen konden investeerders alleen maar vaststellen dat de koers van de ADA token behoorlijk stabiel bleef. In oktober van het jaar 2017 raakte bekend dat Cardano werd opgenomen op Bittrex wat de koers een zetje richting de 3 cent gaf. Aan het einde van de maand november van 2017 explodeerde de koers van Cardano waardoor ze zich tot één van de tien meest waardevolle cryptovaluta’s op de markt mocht rekenen. Cardano heeft er bovendien voor gekozen om haar ADA token te voorzien van een zogenaamde ‘hard cap’. Deze is vastgesteld op een maximale hoeveelheid van 45.000.000.000 ADA tokens.

 

Cardano verwachting 2021 – 2025

Natuurlijk wil jij weten wat de Cardano verwachting is. Gaat Cardano stijgen of gaat het dalen? Op Cryptobeginner.nl proberen wij je te helpen om zelf een Cardano voorspelling te maken. Het nieuws is een enorm belangrijke factor van een eventuele prijs stijging of een prijs daling van Cardano.

Je kunt in cryptocurrency op de lange termijn investeren. Je vraagt je dan af wat de verwachting voor 2025 of zelfs 2030 is. Als je voor korte termijn investeert, dan wil je in een kleine prijsschommeling je winst pakken.

Neem bijvoorbeeld een time frame van 24 uur. De afgelopen 24 uur was de hoogste prijs namelijk $2,18 en de laagste prijs was slechts $2,14 per Cardano. Als je dus binnen deze 24 uur wist te voorspellen wat het laagste punt was en toen in kocht en het bij het hoogste punt weer verkocht heb je toch een leuke winst te pakken. Er zijn genoeg day traders die dit dagelijks doen.

Als je juist meer op de lange termijn wilt investeren, dan kijk je meer naar macro economische factoren. Maar ook het team achter ADA is belangrijk om te volgen.

De github van deze currency wordt gevolgd door 449 mensen. Op Reddit https://www.reddit.com/r/cardano kun je ook vaak meelezen voor interessante inzichten.

Kortom de ADA verwachtingen kun je op verschillende manieren bekijken. Het is aan jou om onderzoek te doen en je eigen conclusies te trekken.

 

Prijs historie van Cardano

Hoe goed heeft Cardano het door de jaren heen gedaan? Wij hebben de hoogte punten en dieptepunten door de jaren heen bijgehouden.

Jaar Gem. Prijs Max. Prijs Min. Prijs Gem. Market Cap Gem. Volume Supply Volatiliteit
2017 $0,12 $0,78 $0,02 $3,1 mld $70,0 mln 24,7 mld 133%
2018 $0,21 $1,33 $0,03 $5,5 mld $161,5 mln 26,1 mld 132%
2019 $0,06 $0,11 $0,03 $1,4 mld $86,1 mln 25,9 mld 87%
2020 $0,09 $0,20 $0,02 $2,3 mld $217,4 mln 25,9 mld 126%
Ben je nieuw met crypto? Doe dan onze Cryptobeginner cursus. Gegarandeerd veilig crypto kopen na het volgen van onze cursus. "Dé Complete en eenvoudig te volgen Stap Voor Stap Online Cursus die je actief begeleidt bij het opzetten van een account en jou echt alle skills leert om veilig en zelfstandig je eerste cryptocurrencies te kopen, te bewaren en te verkopen."