In de cryptocurrency wereld kun je op diverse manieren aan crypto komen. Je kunt het kopen bij een exchange of een ander crypto handelaar. Een alternatieve manier om aan crypto te komen is door crypto te staken. In deze blog zullen we u toelichten wat is staking van crypto?

Wat is het? 

Het staken van cryptocurrency is niets anders dan het vasthouden van munten voor het versterken en ondersteunen van het netwerk. Je krijgt hiervoor een beloning. Dit kan eigenlijk worden gezien als een rente. Gebruikers die cryptocurrency vasthouden kunnen naarmate zij een specifieke munt vasthouden een validator worden. Hoe langer je een specifieke munt vasthoudt, hoe groter de kans om validator te worden. Bij het staken van munten kun je er voordelen uit putten. Maar als er voordelen zijn kunnen er sowieso ook nadelen zijn.  

Stel dat je crypto vasthoudt en de waarde toeneemt zal de winst ook toenemen. Neemt de waarde af dan zal je ook minder winst ontvangen. Bedrijven die je in staat stellen om crypto te staken houden voor hun service ook een klein percentage van de winst in. Behalve dat je met staking het netwerk ondersteund en verbeterd kun je ook ervoor zorgen dat de schaalbaarheid wordt vergroot. Crypto die al gestaked is kun je niet meer gebruiken om te handelen in crypto. Je kunt het ook niet uitgeven.  

Welke exchanges bieden het aan? 

Hoewel het vasthouden van crypto veel voordelen met zich meebrengt kun je niet elke crypto vasthouden. Bij staking gaat het meer om de hoeveelheid crypto die je vasthoudt. Voordelig bij staken is dat je geen speciale apparatuur hoeft te hebben net zoals dat wel het geval is bij minen. Enkele exchanges waar je terecht kunt voor het staken van crypto zijn Bitvavo, Binance, BlockFi, Crypto.com en Coinbase.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *