Sta je op het punt om te beginnen met crypto trading? Dan is dit stappenplan wat voor jou. Een stappenplan voor een verantwoorde manier van crypto beleggen in de cryptomarkt. Vergroot met je eigen geld via crypto trading je vermogen waarbij je bewust stil staat bij de risico’s die crypto trading met zich meebrengen.

Bestudeer de blockchain en crypto

Allereerst dien je te weten te komen wat de blockchain technologie nou eigenlijk is. De blockchain kan gezien worden als een digitaal kasboek waar de transactiegegevens van iedere digitale munt geregistreerd wordt, wat door authenticatie en verificatie van deelnemers aan het netwerk mogelijk gemaakt wordt. Het blockchain network is decentraal en publiekelijk inzichtelijk. De cryptocurrencies zijn digitale munten of virtuele valuta’s die geregistreerd worden in de blockchain van de desbetreffende crypto. De beveiliging van de crypto valuta’s komen tot stand door de cryptografie, wat het eigenlijk onmogelijk maakt om deze te vervalsen of dubbel te besteden.

Selecteer de juiste crypto broker

Het kopen van cryptovaluta zoals een litecoin kopen gebeurt via een crypto exchange of broker. Wees je er bewust van bij het selecteren van een platform dat deze veilig en nog nooit gehackt is. Door tweeweg authenticatie (2FA) wordt er een veiligheid ingebouwd om vertrouwd in te loggen in jouw account. Indien de broker of de exchange over de juiste reviews beschikt, vele gebruikers heeft en tevens Nederlands is, geeft dit aan dat het een vertrouwd platform is. Voor je belastingaangifte is het handig dat de broker voldoet aan al deze eisen. 

Kies je eerste cryptovaluta

Zodra je de juiste exchange of broker gevonden hebt kun je de eerste cryptocurrency gaan bemachtigen. Hiervan zijn er inmiddels velen, dus welke ga je nou eigenlijk voor? Bitcoin is de meeste bekende crypto met de meeste adoptie. Overige munten en altcoins zijn meer onderhevig aan fluctuaties in koersen en zijn minder betrouwbaar. Maak voor jezelf een beleggingsstrategie die bij jouw wensen past. Probeer de crypto zoals een litecoin te kopen wanneer de litecoin koers op een laag niveau is. Zodat je er meer winst mee kunt behalen. Maak je eigen top 10 beste cryptomunten. Lees de white papers van de valuta’s, verdiep je in wat voor toegevoegde bijdrage de valuta wil leveren, wat voor teams er achter een bepaalde coin zit en wat voor projecten de crypto reeds voltooid heeft in het verleden. Ga eens te rade op websites, Twitter of Reddit en kom te weten hoe anderen over de crypto denken. Goed onderzoek over je eerste investering werpt zijn vruchten af in een later stadium.

Beheer je cryptomunten in een wallet

De goede brokers genereren automatisch een digitale portemonnee of wallet voor jouw in je account. Deze bewaard jouw gekochte crypto vermogen van een bepaalde cryptovaluta. Dit noemt men ook wel een ‘hot wallet, waarbij ‘hot’ aangeeft dat de wallet verbonden is met het internet. Bepaalde exchanges bewaren jouw coins in een ‘cold wallet’ oftewel een offline server, wat het minder riskant maakt om gehackt te worden. Het vasthouden van crypto of HODL-en kan het beste in een software wallet of Ledger. Een voorbeeld van een software wallet is Exodus waarbij de crypto valuta’s op je eigen computer bewaard blijven. Een Ledger is niets meer dan een USB-stick waar je het crypto vermogen in op kan slaan, wat geheel offline is. Raak voor de software wallet en Ledger nooit de key oftewel het wachtwoord kwijt, wat zou betekenen dat je geen toegang meer hebt tot je crypto vermogen.

Verkopen op het juiste moment

Het maakt niet uit of je een daytrader of lange termijn belegger bent, het is uiteindelijk het doel om de gekochte crypto valuta’s met winst te gaan verkopen. De hoogte van de winst is geheel afhankelijk van je eigen wensen en doelen. Een day-trade waarbij een ATH oftewel all time high bereikt is of een nieuwe hoogtepunt die na enkele maanden of zelfs jaren behaald is, beiden is winst voor jouw portemonnee. De winst kun je weer omzetten in Euro’s of gebruiken voor nieuwe investeringen in andere crypto op een moment dat een koers een interessant niveau bereikt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *