Veel mensen zijn van mening dat cryptocurrency het geld van de toekomst is. Er zijn dan ook steeds meer mensen die ervoor kiezen om in cryptocurrency te investeren. Naast de bekende Bitcoin en Ethereum, zijn er nog veel meer coins om in te investeren. Wij leggen je uit hoe je zelf crypto kunt kopen.

Doe onderzoek

Voordat je besluit om te investeren in cryptocurrency, is het belangrijk dat je eerst onderzoek doet naar de munten die je overweegt te kopen. Investeer niet zomaar in een cryptomunt omdat je het advies volgt van YouTubers of mensen op Reddit, maar doe je eigen onderzoek zodat je weet wat een bepaalde coin inhoudt of nastreeft. Net zoals bij andere beleggingen wil je weten waarin je jouw geld stopt. Weet dat het investeren in cryptocurrency zeer risicovol is omdat de cryptomunten zeer volatiel zijn. Dit wil zeggen dat de koers binnen korte tijd hard kan stijgen of kan dalen. Koerswijzigingen van meer dan 10 procent op een dag zijn geen uitzonderingen.

Crypto kopen op een exchange

Je koopt de cryptomunten die je wilt hebben op een zogeheten cryptocurrency-exchange. Niet iedere exchange biedt iedere cryptocurrency aan, dus als je bijvoorbeeld Solana of Fantom wilt kopen valt het aan te raden om eerst te checken bij welke exchanges je deze kunt kopen. Daarbij raden we aan om crypto te kopen via een platform waar je de asset bezit. Het is namelijk ook mogelijk om contracten te kopen die stijgen en dalen met de gekozen cryptocurrency. Wanneer je hiervoor kiest, heb je de crypto niet in je bezit en kun je deze niet verplaatsen naar je eigen wallet. Bekende crypto exchanges zijn Coinbase, Kraken, BTCdirect, Binance en Bitvavo. Zorg voor een stabiele internet verbinding, zoals glasvezel internet, zodat je zeker weet dat jouw aankoop direct wordt uitgevoerd.

Verschillende soorten orders

Er zijn verschillende soorten orders waarmee je crypto kunt kopen. In jouw order geef je aan hoeveel cryptomunten je wilt hebben en welke prijs je hiervoor wilt betalen. De crypto exchange gaat vervolgens opzoek naar iemand die jou voor deze ingestelde prijs cryptomunten wilt verkopen. Als je een limit order plaatst ,stel je van te voren in wat je wilt kopen of verkopen en tegen welke prijs. Jij geeft bijvoorbeeld aan 0.5 ETH te willen kopen tegen €4.000 per munt, terwijl de koers op dat moment €4.200 per ETH is. Als de prijs daalt tot €4.000 wordt de order voldaan. Wil jij gewoon direct de crypto in jouw bezig hebben? Dan plaats je een market order. Je geeft hierbij alleen aan hoeveel ETH je direct wilt kopen. Vervolgens zal de exchange dit aantal kopen (of verkopen) tegen de actuele marktprijs.

Lees ook ons laatste artikel over crypto kopen: Welke crypto kopen in 2024?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *