In de wereld van cryptocurrencies is altijd wel wat te beleven. De verwachting is dat 2022 een héél goed jaar gaat zijn voor cryptogeld. Hoewel niemand zeker weet wat de toekomst zal brengen, zien we toch dat enkele cryptocurrencies beter liggen op de markt. De bekendste munt is toch wel de bitcoin. Hier begon het immers allemaal mee. Dit was dé munt die zo groots in het nieuws verscheen. Toch betekent die populariteit niets voor de winstgevendheid van de munt. De markt is zeer volatiel. Kan snel veranderen. Je weet dus nooit zeker welke munt de grootste kans op winst geeft. Toch zijn er wel een aantal manieren waarop je kunt bepalen welke cryptomunt het meest interessant is. 

Wil jij starten met beleggen in cryptocurrencies en ben je benieuwd welke cryptomunt de meest ‘veilige’ keuze is? In dit artikel leggen we uit hoe jij kunt bepalen welke cryptomunt de beste keuze is. 

De beste cryptocurrency

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat er geen ‘beste’ cryptomunt is. Geen enkele cryptomunt zal je namelijk gegarandeerd winst opleveren. Maar, dit betekent niet dat je helemaal niets kunt doen om het risico te beperken. Er zijn namelijk wel enkele munten die de kans op succes kunnen vergroten. Hierbij komt het uiteindelijk allemaal op research. Je volgt niet blindelings vrienden of familie die allemaal in één specifieke coin investeren. De kans is groot dat dit uiteindelijk alleen maar tot verlies zal leiden. Blijf daarom altijd dicht bij je eigen keuzes staan en kies voor die munten waar jij in gelooft. 

Research 


Let bij het doen van research op verschillende aspecten. Hoe staat het bijvoorbeeld met de ontwikkeling? Sommige cryptomunten zijn heel ver ontwikkeld. Dat is bijvoorbeeld zichtbaar doordat je ze ook gemakkelijk met Euro’s kunt kopen en het netwerk een stuk beter bij de huidige tijd past. Een goed voorbeeld is lost crypto. Hierbij zijn zowel grote als kleine ondernemers gelijk en beschikken ze over dezelfde kansen. Dit is iets waar IOStoken zich enorm in onderscheidt. Zo zijn er echter nog meer cryptocurrencies die zich op deze manier proberen te onderscheiden. 

Aan jou de taak om grootschalig onderzoek te doen, alvorens je een investering maakt. Op die manier behoed je jezelf voor mogelijke problemen. Let in elk geval op de website van de cryptomunt, onderzoek wie de oprichters zijn, ga in gesprek met de community en hou de koersen goed in de gaten. Op die manier voelt het een stuk prettiger om te beleggen. Omdat je weet of deze munt daadwerkelijk de moeite waard is. 

Start met kleine bedragen

Wees je ervan bewust dat de cryptomarkt heel snel kan veranderen. Het kan dan ook heel goed zo zijn dat je de ene dag enorm goed nieuws krijgt over jouw belegging en de markt de volgende dag volledig instort. Raak niet in paniek! Paniekvoetbal is juist de reden waarom er zoveel verliezen worden verwerkt. Blijf rustig en verkoop nog niet direct je munten. Start daarom ook altijd met kleien bedragen. Op die manier is het minder problematisch als je verlies maakt. En, heel belangrijk, beleg enkel met geld wat je zou kunnen missen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *