Je hebt wel eens gehoord of gelezen over crypto minen. Misschien heeft u geen idee wat het precies is of hoe je dat kunt doen. Op deze pagina willen we u daarom uitleggen wat crypto minen is en waarom het zo wordt genoemd.

Cryptocurrency kopen of toch minen?

Cryptocurrency kun je op een aantal manieren aanschaffen. We weten intussen dat er veel verschillende soorten cryptocurrencies in omloop zijn. Een bekende hiervan is de Bitcoin. Een van de manieren waarop er crypto kan worden aangeschaft is door het van iemand anders te kopen. Dit is niet de veiligste manier en ook de reden waarom de meeste mensen het kopen bij een exchange. Een dergelijke manier is door het te accepteren voor goederen en diensten. Maar de allerbekendste manier is door crypto te minen. Maar wat is nu crypto minen precies?

Wat is crypto minen?

Als we naar het woord cryptominen kijken zijn er twee termen: crypto en minen. Het is in principe vanzelfsprekend wat er met crypto minen bedoeld wordt. Namelijk het mijnen van cryptocurrency. Voor het delven van crypto zijn er natuurlijk ook miners nodig. Deze zorgen voor de veiligheid van het netwerk. Hiernaast voeren ze ook controle uit op de transacties op het netwerk en deze transacties vervolgens toevoegen aan de blockchain. Dit is waar de computers bij komen kijken. Ze worden aan het werk gezet, waarbij de hoop is dat ze een oplossing zien te vinden voor de verzamelde blok die gepubliceerd moet worden. De eerste persoon die een geldige block publiceert wordt beloond door nieuwe cryptocurrencies te ontvangen. Mining is dus de manier waarop er nieuwe cryptocurrencies ontstaan.

Waar crypto minen?

Zoals het al bij u bekend is heeft u een laptop nodig om crypto te kunnen minen. Het minen van crypto vergt hiernaast ook veel elektriciteit. U moet begrijpen dat de computers continu in beweging zijn. Dit is ook een reden waarom crypto in koude locaties wordt gemijnd zoals Canada, IJsland of China.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *