NFT’s winnen steeds meer aan populariteit in de online markt. In tegenstelling tot cryptogeld is een NFT lang niet bij iedereen even bekend. Toch wordt er steeds vaker mee gehandeld. Met succes! Maar wat is een NFT nu eigenlijk en hoe kan je hier succesvol mee handelen? 

Een NFT is een uniek online bestand. Dit bestand kan werkelijk van alles zijn. Een emoticon, een foto, een ontwerp, digitale kunst of zelfs een muziekstuk. Deze non-fungible token wordt opgeslagen in een digitaal en openbaar kasboek. Iedereen kan dus zien van wie dit unieke bestand is. Voor een zeer gewild bestand zal dan ook veel interesse zijn en hier kunnen dan ook hoge prijzen voor geboden worden. Je kunt NFT bij marketplaces verhandelen. Indien je dit op de juiste manier doet, valt hier flink wat geld mee te verdienen. Voordat je succes kunt boeken, zijn er echter wel een aantal dingen waar je aan moet denken. We zetten ze voor je op een rijtje.

Verwacht geen wonderen

Net als bij het investeren in crypto’s zijn er online vooral heel veel succesverhalen te lezen over NFT’s. Mensen die in één klap een goede investering hadden gedaan en daarmee soms tot wel tienduizenden euro’s winst konden maken op één NFT. Prachtige verhalen, maar niet altijd even realistisch. Dit zijn vaak echte toevalstreffers. Veel geluk voor de persoon in kwestie, maar niet echt realistisch voor de rest van ons. Daarom moet je je wel realiseren dat handelen in NFT’s niet direct een ticket is tot rijkdom. Bovendien zullen er ook aankopen zijn waar je later spijt van gaat krijgen. Het is leuk om te doen en je kunt er zeker regelmatig kleine bedragen mee wonderen, maar verwacht niet direct wonderen. Zo voorkom je teleurstelling.

Doe voldoende research

Voordat je gaat handelen in NFT’s is het eerst goed om zorgvuldig research te doen. Je kunt geen NFT kopen zonder te weten hoe populair een specifiek product is en wat deze mogelijk gaat doen op de markt. Er bestaan heel veel verschillende soorten NFT’s. Denk bijvoorbeeld aan een spraakmakend online fragment, een zeldzame foto van een bekende artiest, een beeldfragment uit de geschiedenis of zelfs digitale kunst. Sommige mensen kopen een NFT omdat ze het simpelweg leuk vinden hier eigenaar van te zijn, maar in de meeste gevallen worden deze toch op de kop getikt om geld te verdienen.

Wees je er wel van bewust dat niet iedere NFT even veel successen zal boeken op de online markt. Daarom moet je eerst voldoende research doen naar een bepaalde NFT. Bepaal zorgvuldig de waarde van de NFT en schat in hoeveel je hier maximaal aan kunt verdienen. Houd tegelijkertijd rekening met transactiekosten. Zo hou je de prijzen rendabel en voorkom je dat je te veel geld uitgeeft.

Weet je niet goed waar je op moet letten bij het handelen in NFT’s of kan je simpelweg wel wat extra tips gebruiken? Sluit je dan aan bij een NFT-community. Hier zitten veel doorgewinterde NFT-beleggers die jou van de nodige tips kunnen voorzien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *