Crypto, Depositphotos

Het jaar 2021 was voor cryptocurrencies interessant in alle betekenissen van het woord. Sommige mensen lijken ervan overtuigd dat crypto’s een nieuw onderdeel zijn van ons dagelijkse leven, terwijl anderen geloven dat ze gedoemd zijn tot ondergang. In mei verbood China zijn financiële instellingen om crypto-gerelateerde diensten aan te bieden, waardoor een beving op de cryptomarkt ontstond en de waarde $ 400 miljard lager werd. Meer recentelijk, eind september, verbood het Chinese leiderschap alle cryptomining en transacties. Hierna zakte Bitcoin met meer dan 9%. De zorgen die regeringen hebben geuit over crypto’s zijn dat ze de controle van financiële systemen door de centrale bank kunnen bedreigen, investeerders kunnen schaden en cybercriminaliteit mogelijk maken. Na de duik van Bitcoin in mei sprak de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, Jerome Powell, over de noodzaak om “Onze aandacht voor het juiste regelgevings- en toezichtskader” te vergroten, en sprak zijn overtuiging uit dat er meer regelgeving zou moeten zijn voor bedrijven die cryptobetalingen verwerken.

Aan de andere kant zijn veel analisten van mening dat het harde optreden van China geen invloed zal hebben op de wereldwijde prijzen van crypto-activa, aangezien bedrijven geen tekenen vertonen van stopzetting van hun gebruik van cryptodiensten en -producten. “De acties van China hebben de opkomst van crypto’s in het verleden nauwelijks tegengehouden”, zegt Craig Erlam van Oanda. Laten we eens nader kijken naar de recente prijsbewegingen van twee van de grootste cryptocurrencies, Bitcoin en Cardano, en proberen een kijkje te nemen in wat de komende maanden voor hen in petto kunnen hebben. Essentieel nieuws voor degenen die van plan zijn om in cryptocurrency te handelen in de vorm van CFD’s.

Bitcoin

Begin oktober vloog Bitcoin naar het hoogste punt in vijf maanden namelijk $55.499,96. Gevolgd door Ethereum dat steeg met 2,2% tot $3,594 en XP met 0,2% tot $1,087. Daarnaast lijkt de recente toename van Bitcoin-adressen volgens Ben McMillan van IDX Digital Asset “structureel bullish indicaties” te bevatten. Bitcoin-uitwisseling werd ook gestimuleerd door bevestigde berichten dat het hedgefonds van George Soros in bitcoin handelt.

In de zeven weken daarvoor stroomde het enorme bedrag van $ 390 miljoen de cryptomarkt binnen. (Sinds het begin van het jaar al $6 miljard ) Wat er achter dit late enthousiasme voor cryptocurrency ligt, kunnen de ”meer welwillende verklaringen van de US Securities and Exchange Commission (SEC) en de Federal Reserve” zijn, speculeert James Botervulling van CoinShares. Powell verklaarde onlangs dat de Fed geen plannen heeft om crypto’s te verbieden. In september had Gary Gensler, de voorzitter van de SEC, een veel strengere toon gebruikt met betrekking tot crypto’s, door aan te kondigen dat peer-to-peer cryptoplatforms die banken en beurzen omzeilen, onder de jurisdictie van de SEC vallen.

Cardano

Wat betreft Cardano, de op twee na grootste cryptocurrency, presteerden de prijzen goed vanaf eind juli en in augustus tot ze op 1 september een recordhoogte van $3 bereikten. De rest van september was echter minder indrukwekkend, ondanks grote eendaagse prijsstijgingen.

De prestaties van Cardano op 1 september brachten de totale waarde op $96 miljoen, waardoor de waarde steeg tot ongeveer 1/5 van die van Ethereum en 1/10 van die van Bitcoin. Het verdubbelen van de waarde in één maand tijd zorgde echter voor veel gefronste wenkbrauwen bij cryptohandelaren. Cardano staat bekend om zijn milieuvriendelijkheid, vanwege zijn ‘proof-of-stake’-methodologie, hoewel het op dit moment minder geschikt is voor slimme contracten dan andere crypto’s.

Handel in cryptocurrency in de vorm van CFD’s

De markt voor cryptocurrency is meer dan tien jaar oud, maar is nog steeds relatief klein. Het is ook beladen met volatiliteit, deels vanwege het gebrek aan consistente regulering en de opwinding die zo nu en dan in het nieuws ontstaat. Mogelijk komt er in de nabije toekomst sterkere regelgeving aan, wat een effect zou kunnen hebben op het stabiliseren van cryptocurrency, maar dat is op dit moment nog niet te zeggen.

Zelfs een gerucht heeft de kracht om de prijs van een crypto omhoog of omlaag te laten schieten, zoals we hebben geleerd van de bewegingen die verband houden met de tweets van Elon Musk. Dit zijn bewegingen waar degenen die in cryptocurrency handelen in de vorm van CFD’s naar op zoek zijn. CFD-handelaren kunnen in cryptocurrency handelen zonder de onderliggende waarde daadwerkelijk te kopen door te profiteren van prijsbewegingen, of ze nu omhoog of omlaag zijn. Handelaren die verwachten dat de prijs van een instrument zal stijgen, openen een ‘buy’ of ‘long’ deal, terwijl wanneer een daling wordt verwacht handelaren een ‘sell of ‘short’ deal openen. De kans die bij dit soort handel hoort, gaat gepaard met gelijkwaardige risico’s, dus handelaren moeten zichzelf zoveel mogelijk informeren over CFD’s en hun handelsinstrumenten. Zoek uiteindelijk, voordat u in cryptovaluta in de vorm van CFD’s handelt, naar een gereguleerde broker die educatieve artikelen, videotutorials en handleidingen voor handelaren biedt om u te helpen beter geïnformeerde handelsbeslissingen te nemen.

Vestle (voorheen handelend onder de naam iFOREX) is een handelsnaam van iCFD Limited, die door de Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC) is gelicenseerd en gereguleerd onder vergunningnummer 143/11. Het materiaal in dit document zijn gecreëerd in samenwerking met Vestle en mag op geen enkele wijze worden uitgelegd, expliciet noch impliciet, direct noch indirect, als beleggingsadvies of als aanbeveling of suggestie voor een beleggingsstrategie met betrekking tot een financieel instrument, op welke manier dan ook. CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 76.68 % van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. De in dit document vermelde resultaten uit het verleden of gesimuleerde resultaten uit het verleden vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

Let op: berekeningen van in het verleden behaalde resultaten kunnen de futures vertegenwoordigen en niet de onderliggende waarde. Volledige disclaimer: https://www.vestle.nl/legal/analysis-disclaimer.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 20 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.