In een reeks intrigerende tweets liet John McAfee een bom vallen door te claimen dat hij de identiteit van Satoshi Nakamoto kent. McAfee is van plan om voor eens en voor altijd een einde te maken aan de speculatie over de identiteit van Nakamoto. Dit is volgens hem noodzakelijk om in de crypto-wereld gewoon weer verder te gaan. Hij gaat verder door te zeggen dat hij informatie zal blijven onthullen totdat Nakamoto zelf naar voren komt. Als dat uiteindelijk niet lukt, zal McAfee zelf de identiteit van Nakamoto bekend gaan maken.

Satoshi Nakamoto

John McAfee’s bekendmaking over de identiteit van Satoshi Nakamoto, heeft de speculatie over crypto’s grootste vraagstuk opnieuw aangewakkerd. Op dit moment is het enige, algemeen bekende verhaal, dat hij/zij een onbekende persoon of groep is die Bitcoin heeft ontwikkeld. Volgens een profiel op P2P Foundation, een organisatie die peer-to-peer technologie bestudeert, beweert Nakamoto een Japanse ingezetene te zijn die geboren is op 5 april 1975.

Maar gezien zijn perfecte Engels, met het gebruik van een perfecte spreektaal, speculeren sommigen dat hij geen Japanner is. Of op zijn minst is één lid van zijn team afkomstig uit de Britse Gemenebest. De tijdlijn volgend vanaf zijn laatst bekende acties, bleef hij tot medio 2010 bijdragen aan de codering van Bitcoin. Vanaf dat moment was het Gavin Andresen die controle kreeg over de broncode en netwerk key. Vanaf dat moment eindigde de betrokkenheid van Nakamoto bij Bitcoin.

De mysterieuze omstandigheden van zijn plotselinge verdwijning bij Bitcoin, hebben alleen zijn symbolische bekendheid versterkt. Maar het speculeren op verschillende namen waaronder Nick Szabo, Craig Wright, Dorian Nakamoto en Hal Finney is niet gestopt. En noemen we de naam Craig Wright, dan krijg je uiteindelijk ook nog het verhaal dat deze al een tijd lang rondbazuint dat hij Satoshi Nakamoto is. Wat door het grootste gedeelte van de crypto gemeenschap weer niet wordt gelooft. En sommigen beweren zelfs dat Bitcoin een US Intelligence-project is. Het houdt de gemoederen in ieder geval over de gehele wereld bezig.

John McAfee

Volgens McAfee is het geheim van wie Nakamoto is, een nutteloze vraag. Waarbij ook de hele crypto-industrie baat zou hebben bij het kennen van zijn identiteit. In één van zijn tweets zei hij: “Ik beschermde de identiteit van Satoshi. Het is echter tijd om dit maar eens te gaan beëindigen. Bedriegers beweren hem te zijn, en we brengen tijd door om hem te gaan zoeken – het is een verspilling van tijd en energie. Elke dag zal ik de identiteit van Satoshi minder beschermen totdat hij zichzelf openbaart, of ik hem openbaar. “

Gezien McAfee’s vorm van sensatiezucht welke hij in het verleden liet zien, is het echter nog maar de vraag of hij de ware identiteit van Nakamoto kent. Maar tegelijkertijd stapelen de referenties van McAfee’s geheimschrift zich op, waardoor zijn claims aannemelijk worden. Vooral gezien zijn actieve betrokkenheid bij de industrie tijdens de beginjaren van Bitcoin.

Nakamoto wil anonimiteit

Of McAfee Nakamoto gaat openbaren of niet, het is duidelijk dat Nakamoto anoniem wil blijven. Volgens Alex Lielacher zijn zijn motieven voor anonimiteit gebaseerd op het beschermen van het Bitcoin-project en het op eigen kracht laten werken. Hij schreef: “Het is te betwisten dat hij anoniem wilde blijven om de mogelijkheid te vermijden dat hij de ‘de facto’ leider van het systeem zou worden. En dat daardoor mensen vertrouwen in hem zouden stellen als ‘de maker gekant tegen het grootboek’. Bovendien zou een aankondiging van Satoshi waarschijnlijk worden beschouwd als een beleggingsadvies door degenen die de digitale valuta hadden, en mogelijk tot prijsbewegingen hebben geleid.”

Al met al is deze hele discussie nog niet achter de rug en zal de toekomst uitwijzen wat John McAfee weet, en wat hij naar buiten wil brengen. En willen we het uiteindelijk wel weten? Moeten we het weten? Het levert in ieder geval een hoop minder stof tot praten op. Wij van cryptobeginner.nl houden u in ieder geval tot dan op de hoogte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *